Inlägg från: elofdagny |Visa alla inlägg
  • elofdagny

    Vi med BIM oktober 2018

    Hej! Hoppar in här om det är ok? Har två barn sen tidigare (som är 9 och 11) och nu försöker vi på en liten eftersläntare. Har pratat om det ett tag och känner att det är dags att starta innan det blir för sent (vilket jag börjar oroa mig för efter att ha läst alla trådar om det, haha). Missade ÄL denna månad så väntar på att mensen ska komma om någon vecka och ska försöka pricka rätt i början på oktober istället.

    Bim-listan oktober

    1/10 Cassandra92, Pluviophile

    2/10 lw12, Miichaella

    3/10 Canary, ero13, novemberregn, kstadtjej87

    4/10 kira16

    5/10 Siri88, EliMil

    6/10 Lilla Lina, Canama, LaLa90

    7/10 puffen2009

    9/10 småfossingar

    18/10 elofdagny

  • elofdagny

    Hej!

    Jag vet att det nästintill inte finns någon möjlighet att det tagit sig redan denna månad (hade avbrutet sex ngn dag innan ÄL och sen (icke-avbrutet) tre dagar efter typ) och räknar därför inte med att det ska bli nåt nu (känns inte möjligt ens). Ändå känner jag efter typ stup i kvarten. Letar efter tecken... Att det molar (typ mensvärk) stup i kvarten (vilket jag inte kommer ihåg att det brukar göra typ en vecka innan mens), blir jättehungrig på morgnarna  (brukar inte äta förrän nio när jag jobbar (börjar 06) men nu pallar jag inte vänta så länge) osv. Hur fasen är man skapt egentligen?

    Är vi flera som försöker med syskon här? Kommer ni ihåg hur ni upplevde det i början på er tidigare grav? Jag blir knäpp på detta och fattar inte (som flera av er skrivit tidigare) hur man ska orka vänta mellan ÄL och BIM??

  • elofdagny
    Miichaella skrev 2018-09-11 16:16:19 följande:
    Jag har ägglossning om först en vecka. Men tänkte börja ha sex varannan kväll från och med imorgon fram till nästa helg för att täcka upp. Tänkte skippa äl-test denna månad då jag blir så fixerad vid det och ändå har en regelbunden cykel :)
    Ja, samma här. Tänker att ÄL-test lätt stressar upp mer än det hjälper.. Jag går efter min app istället. Hur vet du när du har ÄL ungefär?
  • elofdagny
    Onlyme86 skrev 2018-09-11 08:44:35 följande:

    La till mig på BIM-listan då kroppen beter sig precis som den gör innan mens. Tyvärr kommer mensen att börja i dag eller i morgon. Mycket tråkigt då kroppen verkligen lurade mig ordentligt till att det skulle ha tagit sig i förra månaden. Ledsamt men nu får vi gå vidare till nästa försök. Den här gången ska jag nog försöka att testa med äl-tester. Hur tänker ni andra med äl-tester?


    Usch, trist när man blir "lurad" av sin egna kropp. Den kan verkligen spela ett spratt med en när man letar efter tecken... Håller tummarna att mensen inte dyker upp ändå.
  • elofdagny
    Pluviophile skrev 2018-09-12 08:34:52 följande:

    Alltså skengraviditet är inte att leka med.. Man känner ju efter och vill så gärna. Jag har inga barn sedan innan men har varit gravid. Då hade jag inga symptom förutom att tempen var hög den dagen jag skulle ha mens. De första veckorna var väldigt lugna för mig sen i vecka 6-7 så slog illamåendet till :)


    Okej, temp har jag aldrig testat i detta sammanhang. Har två barn sen tidigare och då har det gått så enkelt så har inte behövt hjälp typ. Och det är ju ett antal år sen så kommer inte ihåg om jag fick några tidiga symptom då. Tänker att det oftast dröjer ett par veckor till egentligen... tror jag fått mitt illamående ungefär som du tidigare. Bara att vänta och se. Mensen borde dyka upp om en vecka ungefär.
  • elofdagny
    Onlyme86 skrev 2018-09-12 22:09:44 följande:

    [quote=79042935][quote-nick]Onlyme86 skrev 2018-09-11 08:39:16 följande:[/quote-nick]

    Hoppas att jag har fått tag på den senaste BIM-listan. I dag kom mensen och en överjäklig mensmärta. Som om det inte vore nog med att få mensen liksom. Nåväl. Nya tag och lite senare BIM för min del.

    1/10 Cassandra92, Pluviophile

    2/10 lw12, Miichaella

    3/10 Canary, ero13, novemberregn, kstadtjej87

    4/10 kira16, brallison

    5/10 Siri88, EliMil, Nobasil

    6/10 Lilla Lina, Canama, LaLa90, Nova92

    7/10 puffen2009

    9/10 småfossingar

    13/10 onlyme86

    18/10 elofdagny


    Usch, mensvärk är inte å leka med alltså... hoppas det lugnar sig. <3
  • elofdagny
    MaalinJ skrev 2018-09-12 12:33:18 följande:

    Hej alla!

    Jag har igentligen BIM den 30/9 men kände att jag hellre ville gå över här än att vara sist i september gruppen.

    Vi har kört oskyddat sen februari - 17 men jag va utan mens i flera månader. Har haft mens å troligtvis ägglossning sen dec förra året så det här blir vårt 11:e försök.

    Mannen har redan lämnar spermaprov som inte riktigt visade godkänt. Jag har Pcos och om 2 veckor ska jag lämna fler blodprover för att se om jag har haft ägglossning den här månaden. Där efter blir det ägglossningsspolning.

    Vi vill så gärna ha barn och är berädda på att diskutera IVF å likande metoder (är inte alls insatt i detta) med läkaren efter jag har blivit utredd.

    Är väldigt ledsen å nedstämd och har försökt acceptera att det inte blir någon bebis men jag kan inte. Jag hoppas varje månad och blir totalt nerslagen varenda gång testerna är negativa..

    Finns här någon annan som försökt länge? Vad har ni fått för hjälp? Jag är inte så orolig över mig. Jag tror att äl fungerar som den ska nu. Vi är mer oroliga för mannens spermaprov som inte riktigt va godkänt :(


    Förstår att det är tufft när man försöker och försöker. Jag har två barn som är 9 och 11 nu och vi vill ha en tredje eftersläntrare men har precis börjat. Med mina två andra tog det sig snabbt så har ingen erfarenhet av att försöka länge... lite undrande till hur det ska gå nu bara då jag är 36 och fattat att det blir svårare och svårare. Vi får försöka stötta varandras här och hoppas att flera får sitt plus...
  • elofdagny
    Canary skrev 2018-09-13 08:33:44 följande:

    Nu är det dags för tredje försöket. Jag har käkat Apiforce denna månad och idag började jag med ägglossningsstickor. Kör Clearblue advanced digital. Hoppas på ett plus! För både mig och min make är det en lugnare period jobbmässigt nu så jag hoppas på mycket sex i helgen. Det skulle vara otroligt skönt om det hände nu.


    Håller tummarna!
  • elofdagny
    MaalinJ skrev 2018-09-13 09:56:51 följande:
    Vi har också två barn redan på 11 och 7 :) insåg att man kunde tolka mitt inlägg som att jag är barnlös. Det är jag som tur inte men längtan efter en 3:e är enorm! Jag hade heller ingen erfarenhet av att försöka länge innan. Sonen va oplanerad och dottern blev till på första försöket. Sen har jag haft två oplanerade graviditeter under åren som slutat i missfall. Så det blev en chock när vi insåg att det här inte blev så enkelt som vi trodde.

    Vilket försök är ni på? När har du bim? :)
    Jaha, då befinner vi oss i samma läge... Jag är jättetacksam för mina två stora men har alltid velat ha en tredje. Dock har min man inte velat det och jag var väl ganska beredd på att det skulle bli så. Sen pratade vi om det förra året och han insåg att han kommit dit att han faktiskt också ville. Tidsmässigt passande det inte då så vi fick vänta och har väl kommit dit nu att det börjar bli dags. Något seriöst försök har vi inte gjort än (hade inte sex under ÄL alls utan ngn dag efter) utan ska börja mer seriöst nu i oktober. Dock kan jag inte låta bli att hoppas att min ÄL var lite sen (även om jag inte tror det) så att det kunde tagit sig redan denna gång... Men det känns som sagt rätt kört för det så planerar för nästa äl istället (i början på oktober). Mensen ska komma om en vecka ungefär och räknar med att nästa BIM är ca 19/10. Hoppas du slipper din mens nu i månadsskiftet då!
Svar på tråden Vi med BIM oktober 2018