• Anonym (A)

    RS-virus och träffa andra?

    Anonym (Säg ifrån!) skrev 2018-09-04 13:04:35 följande:
    Ni måste säga ifrån, vänligt men bestämt. Det är ju respektlöst att komma och smitta ner en nyfödd! Säg i förväg redan att eftersom detta barn föds i rs-säsong till skillnad från syskonen så kommer ni bara att ta emot besök av HELT friska personer, SÄRSKILT SMÅBARN. Tror ni inte det räcker så får ni väl dra en vit lögn direkt från BB, att bebisen mår fint, men har lite omogna lungor så ni behöver ha extra koll på andningen och se till att babyn inte blir sjuk de första tre månaderna för då behöver den antagligen bli inlagd...
    Ja, ni måste säga ifrån.
  • Anonym (A)
    Fliselisan skrev 2018-09-05 07:11:51 följande:
    Du får prata ordentligt med föräldrarna till dessa barn och göra klart att om de är förkylda får de inte komma, punkt. Bebisar blir jättesjuka av RS virus och kan dö. Även en vanlig förkylning kommer ställa till stora besvär när bebis är liten. Även om det känns obekvämt att säga till så måste ni skydda bebis! Om de kommer till er och är förkylda kommer ungarna kladda överallt, ni tar sen på dessa ytor och smittar bebis.

    Dessutom: köp hem handsprit, sprita alltid händerna efter ni handlat etc, låt alla som kommer hem till er sprita och särskilt era andra barn efter att de kommit hemifrån förskola etc.

    Dåligt att kusinernas föräldrar inte respekterar er. Man tar dessutom inte en bebis och ger till en tvååring. Jag skulle bli skitsur på den föräldern.
    Håller med
Svar på tråden RS-virus och träffa andra?