• SI12344

    RS-virus och träffa andra?

    Anonym (.) skrev 2018-09-04 20:53:18 följande:

    Är det ett vanligt förekommande virus ? Vid vilken ålder slutar den va farlig/dödlig för barnet?


    Ja, det är en vanlig förkylning av typen som sätter sig på luftrören. Det äe omöjligt att veta om man är förkyld juat med RS (utan att göra prover). Jag tror den blir mindre å mindre farlig i takt med att bebisens lungor utvecklas. Vabligt virus bland dagisbarn.

    Sen är det inte alla bebisar som blir dödligt sjuka, men sjukhusvistelse är vanligt för att de behöver sondmatas dllwr hjälp med andningen.

    Vanligast är att bli smittad av syskon, så småkusiner utgör ju såklart också en risk.
  • SI12344

    (Ursäkta mina stavfel i tidigare inlägg)

    Håller med om att det är rimligt att hålla dagisbarn borta i den utsträckning det går. Föräldrar brukar själva förstå varför!

  • SI12344
    Anonym (.) skrev 2018-09-04 21:49:52 följande:

    Men då måste det väl va väldigt vanligt att bebisar smittas av rs? Eftersom förkylning är väldigt vanligt


    Det varierar år till år. Det finns många olika förkylningar, alla är inte RS. RS är den förkylning som är farligast för bebisar.
  • SI12344
    Anonym (Säg till) skrev 2018-09-04 23:56:21 följande:

    Mitt barn fick rs när hen var 8 månader. Hen fick både svårt att andas pga slemmet och kunde knappt få i sig vätska. Det slutade med att hen blev slö, uttorkad, fick problem med andningen och inlagd på barnavdelningen under en period. Hen var verkligen illa däran. Man ska vara väldigt försiktig med alla små barn. Det går fort från att det är som en väldigt jobbig förkylning till att det är livshotande för barnet.


    Ja, det är inget att vifta bort. När jag skrev bebisar menade jag bebisar upp till de är småbarn, inte bara nyfödda!
  • SI12344
    Anonym (Nina) skrev 2018-09-05 17:57:25 följande:

    Vad hemskt, men tur att hon klarade sig bra trots allt! Problemet här är att de barnen är jämt förkylda mer eller mindre under höst/vinter. Och föräldrarna är obrydda. Förra året tex hostade och snorade en av dem jättemycket när de var hemma hos oss. Hade feber och sov i vår soffa under större tiden. "Äsch, det är ingen fara!" De går på förskola, kalas osv fast de är förkylda.

    Frågar man innan om de är förkylda så svarar föräldrarna bara "nej, nej, det är lugnt!"

    Ja det är respektlöst.


    Jag hade blivit tokig. Överlag är vissa lite nonchalanta med förkylningar, ?det är bara lite snuva? eller så. Sjuk är sjuk. Slutar alltid med att hela kontoret blir nedsmittat - eller så ännu värre bebisar!
Svar på tråden RS-virus och träffa andra?