• Anonym01

    Min son saknar pappan som är periodare

    Trots att sonen är så liten kan du försöka prata med honom. Han kanske är orolig att aldrig mer få träffa sin pappa och/eller lider av minnen från det som har hänt. 

    Försök lugna honom med att pappa inte mår bra just nu men att pappan älskar honom och att du ska hjälpa sonen att få vara med pappan längre fram när pappan mår bättre. Bekräfta att du förstår att sonen är ledsen och att det absolut inte är hans fel. Barn skyller ofta på sig själva! Din son saknar förstås pappa och det får du lov att bekräfta och lugna honom med att detta inte är för evigt.

    Jag har lite svårt att hänga med i alla turer som du skriver om men kan du försöka ha en bra dialog med pappan och se om han kan träffa sin son under lugna och bra former? Kanske kan pappan åtminstone kommunicera via brev till sonen? 

    Jag är själv barn till perioder och det stora felet många gör är att inte prata med barnen! Barnen märker en massa men kan inte förstå situationen. De behöver höra att de är älskade, att det inte är deras fel och att de vuxna gör allt för att situationen ska bli bättre även om det kan ta lite tid. Att de kan bara vara lugna och leka och vara barn medan de vuxna tar hand om problemen. Även mycket små barn förstår detta.

    Lycka till.

Svar på tråden Min son saknar pappan som är periodare