Inlägg från: reen |Visa alla inlägg
  • reen

    Vi som väntar tvillingar 2019!

    madeleneskog skrev 2018-09-06 07:44:09 följande:

    Jag väntar tvillingar och har bf 4 februari och är nu i vecka 19, fick igår gå på en sjukskrivning då jag inte längre orkade jobba som undersköterska ( ryggen och sammandragningarna är hemska)

    Vi har barn sen innan 10 och 12 år gamla och ville ha en sladdis, inte hade vi räknat med 2???? men vi är glada och tacksamma


    Det låter som jag har skrivit? Haha!

    Har oxå en 12åring o en 10 åring. Beslutade oss efter många års velande fram och tillbaka för att faktiskt skaffa en liten sladdis. Så visar det sig att det är två!

    Jag jobbar oxå som undersköterska, men blev sjukskriven 50% fram till v 28+0 för annars fanns det risk att försäkringskassan börjar knorra!

    Varit hemma en vecka nu och ska börja imorgon på 50%, hoppas att det ska fungera.
  • reen

    Glömde, jag är i v 23, 22+4. Våra två enäggs-pojkar beräknas till 9 januari, men verkar som man blir igångsatt v 36+6 med enäggs?? Det blir i så fall mitten på december.

  • reen
    madeleneskog skrev 2018-09-11 16:34:44 följande:

    Jobbar du 50% till v 28 som undersköterska? Strongt!! Försäkringskassan får snällt ge med sig eller följa mig en dag. De går inte.

    Jag hade oavsett blivit sjukskriven helt v 22 enl bm. Vilket ändå känns tryggt. Imorgon är de rul och jag är så nyfiken på vem som gömmer sig i magen!


    Jag har jobbat 2 pass nu på 50% och ja... Jag vet ju inte riktigt om jag tror att det kommer funka i över 5 veckor till. Jobbar på en mycket tung avdelning med svårt demenssjuka människor. Vi är 2 personal. Det mycket tunga lyft o förflyttningar, slag och stress oavbrutet. Det där snacket om 30 minuters rast är löjligt, ingen kan lämna avd och gå på rast. Tack gud för drickyoghurt, det kan klunka på stående fot.
  • reen

    Byter till v 30 (29+0) imorgon. Har sen typ 1 vecka tillbaka varit sååå hungrig! Innan har det mer varit att jag haft någon dag eller så som jag varit hopplöst hungrig på, men nu är det lixom varje dag!

    Pga hög startvikt ska jag helst inte gå upp så mkt i vikt. Vid förra besöket hade jag gått upp 4kg.

    Blir lite stressad av den här galna hungern!

    Äter såhär

    Frukost

    Frukt (ibland oxå en macka)

    Lunch

    Frukt

    Middag

    Kvällsmat

    Blir snabbt mätt men efter typ 2 timmar är jag så hungrig att jag inte kan fokusera på nåt annat än hunger!

    Känner ni igen er?? Vad äter ni för mellanmål?

  • reen

    Morotstavar ja, så enkelt, så gott och en bra grej ju. Inte tänkt på det.

    Gratängen lät smaskig!

  • reen
    Anonym (23årig mamma) skrev 2018-11-07 08:38:35 följande:

    Vad kul med en tvillingtråd!! Själv har jag en 4 månaders bebis... och fick reda på igår att det är TVÅ i magen! Inte planerat alls med ännu en graviditet.???? Har sjukt ont i magen och mår såååå illa... Finns det ngn sluten facebookgrupp att gå med i? Är i v6+5 enligt appen, så vill hålla det hemligt till nära och kära fram tills julafton :)


    Grattis! Vilken fantastisk julklapp det blir för era familjer! Blir det juli-bebisar då?

    Det där med illamåendet är inte så kul, det är väl de klassiska tipsen som gäller; håll blodsockret jämt genom att äta regelbundet. Jag tyckte frukt och lakritsal (inte för mycket lakrits såklart) hjälpte i början. Direkt som jag började ana att illamåendet skulle slå till stoppa jag en lakritsal eller frukt i munnen ;) Tyvärr är det ju vanligt att man mår mer illa med tvillingar. Hoppas du blir förskonad!
  • reen
    Anonym (23årig mamma) skrev 2018-11-10 08:51:02 följande:

    27 juni är bf :) Ååh tack för tipset!

    Men det konstiga är att igår och idag har symptomen upphört! Ingen växtvärk, inget illamående, ingen huvudvärk, inga spända bröst....

    Hade maginfluensan för tre dagar sedan så ringde och frågade Kvinnohälsovården. Där fick jag svaret att symptomen kan ha försvunnit med influensan..? Jag blir misstänksam och det känns olustigt. Inga blödningar elr annorlunda flytningar.

    Vad tror ni?


    Jag hade ett missfall ca 2 månader innan jag blev gravid igen med tvillingarna. Mina symtom var oxå som bortblåsta emellanåt och då blev jag såklart jätterädd att det var mf igen. Men nu är jag i v 31+2 så det var ju ingen fara. Hoppas allt är i sin ordning för dig, det är säkert ingen fara. Symtomen kommer och går.
  • reen

    Jag börjar undra om jag bara är vanligt gravid-kissnödig eller om jag fått en överaktiv blåsa... Jag blir kissnödig ca 25-30 min efter att jag kissat! Jag är i v 32 (31+2). Hur har ni det som är ungefär lika långt gångna?

    Nu försöker jag hålla mig och gå max 1 gång i timmen, det känns inte rimligt att kissa var 20de min!

    Det är inte uvi, det gör inte ont eller svider. Det är heller inte diabetes, har grejer hemma o kolla blodsockret med eftersom vi har en diabetiker i familjen.

  • reen

    Någon mer runt v 35? Börjar bli så fruktansvärt trött på att vara gravid... Ryggen gör ont. Foglossning. Haft en propp i benet o måste ta spruta m blodförtunnande varje dag. Halsbränna utan dess like. Kissa, kissa, kissa. Hungrig. Mätt. Hungrig. Mätt. Hungrig. Kan knappt röra mig för magen är stor och tung. Svårt att hitta ett positivt tänk, vilket gör det hela nästan outhärdligt! Veeet såklart att det är många som kämpar o inte blir gravida och att det är bra för barnen att de ligger kvar. Men det hela är ändå tungt och tröttsamt och jag behövde få gnälla nu!

Svar på tråden Vi som väntar tvillingar 2019!