Inlägg från: Carinrebecca |Visa alla inlägg
  • Carinrebecca

    Vi som väntar tvillingar 2019!

    Spain skrev 2019-04-26 20:09:53 följande:

    Hej alla

    Väntar också tvillingar, och även om vi via IVF valde sätta in två embryon är vi fortfarande i chock att båda hänger kvar ;)

    Ärligt talat känner jag mig livrädd, vet hur mkt jobb det var med ett barn och förstår inte riktigt hur jag ska kunna fixa två själv när pappan går tillbaka till jobbet.

    Jag hoppas bli mer positiv så fort denna extrema trötthet o illamående går över, är i v 12+2

    BF 5 nov.

    Den största fördelen är ju att de alltid har varandra

    Alla tips mottages och pepp.

    Skönt se det finns fler!


    Här sitter en till som fick sig en chock idag när vi var på tidigt ultraljud efter IVF behandling och fick se två tickande hjärtan. Vi hade gjort 3 misslyckade försök innan så när vi fick frågan om att sätta in två embryon tog vi den chansen. Efter alla misslyckanden trodde vi väl aldrig att vi eventuellt skulle få två barn. Är tidigt än så länge, är bara i v.8. Men ja chockad kan man lugnt säga, och lite rädd, eller ja livrädd.

    Hoppas att den här tråden kan skänka lite lugn!
  • Carinrebecca
    LFF skrev 2019-05-08 15:18:17 följande:

    Åh, bf 5 november  Det är samma datum som mina var beräknade till för 6 år sedan  

    Min sambo ordnade som så att han sa till sin arbetsgivare att han skulle ta sin semester i samband med födseln av tvillingarna men eftersom det var lite osäkert när det skulle bli så kunde han inte säga exakt när. Snäll arbetsgivare var ok med detta. Med de 20 pappadagarna han fick så blev det två månader hemma i början.

    Ta inte ut en massa katastrofer i förskott även om det är bra att förbereda sig för "värsta tänkbara scenario". Det kommer att gå bra.

    Nu är mina 5,5 år gamla och det är ljuvligt att se dem tillsammans (och även sjukt jobbigt ibland när de blir osams). Mina har aldrig bråkat så stickor och strån ryker utan det blir mest tjurigt och gnälligt när de är osams. Väldigt mycket just nu går ut på att det ska vara millimeterrättvisa. Nu är inte mina "gjorda" via ivf men jag hade två misslyckade graviditeter bakom mig så jag är välbekant med rädslan att det ska gå åt skogen även denna gång. För mig började det släppa vid RUL ungefär. Fördelen med att vänta tvillingar när man är livrädd för att det ska gå åt skogen är ju att man efter RUL får fler ultraljud (minst i v28, 32 och 36 om de räknas som tvåäggs). Vi gjorde ett tidigt vul i v 8 (7+5) då vi fick informationen om att det låg två där inne. Tror du hittar vår reaktion tidigare i tråden Sen blev det ett till för KUB-ul i v13 eller nåt sånt. Det var väldigt lugnande om inte annat för stunden för mig.

    Grattis och välkomna båda två till en galen värld


    Häftigt att den här graviditeten gick vägen för er. Skönt med fler ultraljud, det tror jag kommer lugna mig framöver. Men först ska jag klara av att ta mig till RUL utan att gå under av oro. Fast får trösta mig själv med att de första veckorna ändå har gått relativt fort, är i v.9 nu och har ett datum för RUL att sikta mot.
  • Carinrebecca
    Emsgring skrev 2019-05-11 07:29:05 följande:

    Hej alla!

    Fick veta för 2 år sedan att chansen att bli med barn är minimal. Efter att ha plussat i mars blev vi överlyckliga, men det kändes så overkligt. Vi tänkte att det sjunker väl in bättre, börjar kännas mer verkligt efter att ha varit på ultraljudet och faktiskt fått se det lilla pyret i magen. 

    I torsdags var vi på ultraljud (v 12+0), och där ligger de två små pyren. Inte en, utan två. 

    Det är så mycket tankar som snurrar nu. Från att ha gått från en inställning i livet att man inte kan få barn till att man ska ha 2 stycken - på en gång. Det är helt sjukt.

    Jag är nog fortfarande i chock, men lyckan är total.


    Nej vad häftigt! Vilken känsla att gå från att tro att man inte kan få egna barn till att vara gravid med två! Jag vet ju bara hur chockade vi blev över att se två tickande hjärtan, och då hade ju vi ändå satt in två embryon under vår IVF och visste att chansen fanns. Chocken är total, men jag kan instämma mer än att lyckan verkligen är total!

    Hur mår du i din graviditet?
  • Carinrebecca
    Muusan skrev 2019-05-14 17:42:06 följande:

    Hejsan ! Joinar er jag med . Har varit på ultraljud idag och såg två små människor i magen enligt hon på specialistmödravården trodde vi var i vecka 13 nått. Så bf 16e - 20 e nov. Men det kan ju bli tidigare med.


    Vad spännande! Hade du/ni några aningar att det kunde vara två där inne?
  • Carinrebecca
    Muusan skrev 2019-05-14 18:17:57 följande:

    Nej inte en aning. Eller gubben hade väl sina aningar och sa det, jag vart mest orolig för jag blev rund så fort :) trodde att jag lagt på mig extra bara hade inte ens förstått jag var gravid . Inte ens plus på stickan fick mig övertygad ;)


    Vilken rolig grej ändå! Kul att han hade rätt. Jag är precis i v.10 och upplever att jag är väldigt svullen, mest troligt är det väl på grund av svullna tarmar och liknande. Men likaså måste jag tänka till vad jag har på mig eftersom vi inte gått ut med det än.
  • Carinrebecca
    Muusan skrev 2019-05-16 13:56:55 följande:

    Samma här :) man får liksom dra på sig säckiga kläder så det inte syns så väl :D


    Verkligen! Är det här era första barn?
  • Carinrebecca
    Emsgring skrev 2019-05-19 19:22:16 följande:

    Jag mår jätteilla!! Har varit sängliggandes i snart 8 veckor och bara kräks. 

    Gått ner en hel del, men tröstar mig med att de på ultraljudet sa att bebisarna mår bra. 

    Jag bara hoppas att illamåendet skulle ge med sig snart så man får börja njuta lite av graviditeten innan andra krämpor kommer. :)


    Åh fy vad jobbigt! Låter som en riktig mardröm att må så illa, och under en så lång period. Hur mår du nu?
Svar på tråden Vi som väntar tvillingar 2019!