• anjipanji

    BF Maj 2019 Stockholm

    Hej,

    Jag plussade för några dagar sedan och tycker det skulle vara roligt att komma i kontakt med andra majmammor i Stockholm!

    Här kan vi stötta varandra, utbyta erfarenheter och förhoppningsvis få ett och annat skratt ????

    Är mamma till en liten flicka som nyss fyllde 2 år och bor i villa i Spånga med min sambo.

    BF 10 maj

  • Svar på tråden BF Maj 2019 Stockholm
  • anjipanji

    I min förra graviditet mådde jag jätteilla och kräktes nästan varje dag i 3 månader. Har redan börjat känna av illamående och brösten spänner som f-n.

    Hur mår ni?

  • Grubb87

    Va kul! Jag är i vecka 6 (5+2), enligt min app så är bf 9 maj :)! Bor i Täby. Har inget barn sedan tidigare och har aldrig varit gravid innan så detta känns så spännande!

    Mina symptom är superömma bröst och är supertrött! När kom illamående under din förra graviditet?

  • anjipanji

    Grattis!

    Ja tröttheten är stor här också, haha. Är en stor bedrift att vara vaken till 22.

    Den började nog bara en vecka eller två efter BIM. Ungefär som nu, men hoppas att det blir lite bättre den här gången. Jag vet ju lite fler tips och trix mot det den här gången så kanske går bättre bara av det.

    Hur tänkte du/ni göra med att berätta för vänner och släkt?

  • Grubb87

    Tack, grattis till dig också! Tog sig på första försöket , var säker på att det skulle dröja pga aldrig ?råkat? bli gravid. Så blev väldigt förvånad av plusset, eller snarare plussen. Har tagit 4 tester nu för att förstå haha.

    Å nej va jobbigt! Känner inte av någon påtaglig illamående ännu. Vilka är dina bästa tips mot illamåendet?

    Jag har berättat för två nära vänner. Har du berättat ? Funderar på när man ska berätta för familjen. Vecka 12 känns lite sent känner jag.

    Har du bokat tid till barnmorskan?

  • Kallamakka

    Hej på er!

    Här är en till som ska bli mamma i maj. Känns så roligt!

    Har ont i brösten, mensvärk och lätt illamående ibland.

    Kul att följas åt!

  • anjipanji

    Välkommen Kallamakka och grattis!

    @Grubb87 mitt tips är att äta ännu mer regelbundet än vad man tror behövs men i mindre mängder, ha åksjukeband och att INTE stressa på morgonen- hellre vakna tidigare och tillse att tugga på nån skorpa eller kex direkt.

    Jag har berättat för närmsta familjen, men väntar att berätta för andra tills vi gjort tidigt ultraljud och det gått några veckor till!

  • Threepointonefour

    Kul med en Stockholmstråd! Jag bor i Haninge och har inga barn sedan innan. Ett MA i bagaget som blev mycket utdraget och med massa komplikationer. Detta var ett par år sedan.

    Nu tog det oss nio månader att få plus denna gången, och det har ju såklart känts som en halv livstid. Är orolig men försöker hålla mig neutral. Var på gynakuten häromdagen - hade småblödit i en vecka och plötsligt kom små klumpar och världens smärta. Men allt såg - utefter vecka - bra ut och ?satt där det skulle?. Ska på VUL igen om ungefär två veckor för att förhoppningsvis då få se ett litet tickande hjärta. Håller mig ganska neutral sålänge, vill liksom inte ta ut glädjen i förskott den här gången också.

    Är i vecka 5+6 nu.

  • anjipanji

    Hej och Extra stort grattis till dig!

    Även om jag inte fått MA så är jag också nervös så förstår att du känner oro. Vad läskigt med akuten men vad skönt att allt verkar vara bra.

    Jag längtar också efter VUL och räknar ner dagarna tills jag får se den lilla blippen på skärmen.

    Svårt att inte ta ut glädjen, jag lyckas inte särskilt bra. Tror jag kommer bli lika ledsen om detta inte håller så min strategi är att likagärna vara glad tills annat visas. Men alla sätt är ju bra utom de dåliga, haha.

  • Kallamakka
    anjipanji skrev 2018-09-08 17:39:33 följande:

    Jag längtar också efter VUL och räknar ner dagarna tills jag får se den lilla blippen på skärmen.

    Svårt att inte ta ut glädjen, jag lyckas inte särskilt bra. Tror jag kommer bli lika ledsen om detta inte håller så min strategi är att likagärna vara glad tills annat visas. Men alla sätt är ju bra utom de dåliga, haha.


    När ska ni på vul? Jag längtar som en tok, ska dit den 20 september!!

    Det här med glädjen är svår, i vårt fall fick vi gå igenom IVF för att få till den här graviditeten, och det har tagit oss 2,5 år. I och med att man fått gå igenom så mycket så har man också lärt sig att bli kritisk.. Ja, man tar nånstans ut de värsta innan det skett(låter hemskt jag vet).. Men jag hoppas kunna glädjas helt en dag och släppa en del av oron, för det som sker nu är ju helt fantastiskt efterlängtat! Och man ska inte känna sig dum för att man är så glad! Föredrar din taktik i det här fallet. :)
Svar på tråden BF Maj 2019 Stockholm