• miniR

    BF Maj 2019 Stockholm

    Hej tjejer! Jag är 32 år & bor även jag i Stockholm. Är gravid i vecka 7 & detta är vårat första! Allt är väldigt spännande, mycket nytt och så. Mysigt med majbebisar! ?????? Ska bli kul att följa denna tråd och Grattis till er alla!

    Jag mår inte illa ännu (peppar,peppar) men mina bröst håller på att sprängas, haha.. ????

    BF beräknat 6e maj enligt kalkyl men vi ska till Sofiahemmet den 18e på tidig koll.

    Hoppas det är okej att jag hakar på denna grupp :)

  • miniR
    anjipanji skrev 2018-09-11 20:06:49 följande:
    Välkommen och grattis! Det är bara att haka :) ska bli kul att höra hur det gick den 18e. Tror du är först med VUL och har BF först i gruppen.
    Tack!! Spännande, jag hör av mig kring det! Men av det jag kollat runt så tar de en massa prover på mamman och inte så mycket på fostret. Vad har ni hört kring det? 
  • miniR
    anjipanji skrev 2018-09-12 18:53:54 följande:
    Mina symptom varierar lite mellan dagarna, men jag känner att jag har träningsvärk/att magen spänner samt att det känns som att jag sträcker mig i magmusklerna då och då. Kanske beror på att jag redan varit gravid och att symptom kommer snabbare då? Sedan mår jag illa men än så länge (peppar peppar) så är det hanterbart. Hoppas verkligen att jag slipper må som förra gången. Brösten spänner också massor och någon drar i huvudströmbrytaren i min hjärna varje dag/kväll så trött är jag. Haha har de flesta symptom man kan ha. Hypokondriker? :p
    Håller tummarna för att illamåendet inte blir värre. Hur länge höll det i sig förra gången för dig? När är det vanligt att det kickar in? Jag mår inte så illa men känner mig mätt så fort jag tar en tugga. Och då känns det som att jag kommer spy om jag tar en till. Den är lite jobbig så hoppas det släpper. Känner du/ni också så? 
  • miniR
    nuärdetvårtur skrev 2018-09-13 19:55:55 följande:

    Hej! Grattis till alla plus, jag hoppar gärna in här också. Är 26 år, bor i Nacka och har BF 8 maj. Var på supertidigt VUL idag (är i 6+1) och fick se ett hjärta blinka till mig. :)

    PS - Så lyxigt att ha BF i maj, bästa månaden att fylla år i för barnet, vi slipper vara höggravida under sommaren och det är ljust och fint ute!


    Åhh så mysigt!! Grattis! :) Hoppas vi också får se något sånt på onsdag! Vad går man igenom? Hur går det till på mötet? 
  • miniR
    nuärdetvårtur skrev 2018-09-14 13:56:27 följande:
    Tack så jättemycket, känns fantastiskt! Jag håller verkligen tummarna för dig. :D Visst hade du haft lite spottings? Om det kan göra dig eller någon annan mindre orolig så kan jag nämna att jag haft rosa spottings till och från fr 5 samt att jag hade en genombrottsblödning (då rött blod) 14 dagar efter ÄL.

    Vi pratade inget alls nästan, jag ville bara veta om <3 slog eller ej. Så jag la mig i gynstolen, gynekologen stoppade in ultraljudspinnen och så förklarade han vad allt var. Så himla coolt! Han sa också att när man sett hjärtat slå på ett lagom stort barn så är missfallsrisken liten. Hur känner du inför ditt möte på ons?
    Otroligt spännande att få höra din story! Nej, jag har (peppar, peppar) inte haft några spottings, men man håller på o känner efter lite för mycket generellt tycker jag, tex så kändes det som om brösten slutatde ömma häromdagen o jag började läsa en massa, haha.. Inte ok. Man ska nog bara låta allt hända naturligt. Är det tänkt så är det liksom. :) Är du likadan, eller hanterar du det bra? 
    Jag hoppas också att vi ska få se ett hjärta slå, skulle kännas mer verkligt då på något sätt. Annars är jag mest förväntansfull! Återkommer om hur det gick! :) 
  • miniR
    Threepointonefour skrev 2018-09-14 19:07:19 följande:

    Nu börjar vi bli ganska många och det är svårt att hålla reda på alla tycker jag... Går det att skapa en hemlig och sluten grupp på facebook UTAN att behöva skriva sin mailadress eller riktiga namn här?


    Är det ett problem för folk att gå ut med sina namn? Tycker en fb grupp skulle vara en fin ide :) Kul att se ett ansikte på den man pratar med också :) Vad tycker alla andra? 
  • miniR
    nuärdetvårtur skrev 2018-09-18 12:04:24 följande:
    Då blandade jag ihop dig med någon, sorry! Skönt att slippa spottings och sånt, men hela den här ?känna-efter-grejen? kan göra en duktigt utmattad. Haha, man ska hålla sig borta från google... jag är likadan, kommer på mig själv med att hoppas på att må illa...:S

    Håller alla tummar att det går bra imorgon! :)
    Tack, gick fint! Vi såg ett hjärta slå! Och allt såg väldigt bra ut. Det är ju väldiigt skönt, känns lite mer på riktigt då! :) 
  • miniR
    nuärdetvårtur skrev 2018-09-18 11:55:31 följande:

    [quote=79053280][quote-nick]Grubb87 skrev 2018-09-14 16:35:12 följande:[/quote-nick]

    Hej! Ni som redan varit på UL, har ni bokat denna privat och betalt då? Jag ska på inskrivningsamtal den 28e men då är det ju inget ul bara samtal ovh kanske blodprov?

    Jag funderar en hel del på det här med tidigt ultraljud. Är i vecka 7 (6+2). Det är mest för att man vill vara säker på att hjärtat slår liksom?

    Hej! Jag fick det via min BM (går på Mama Mia). Man kan få betala själv eller få det bekostat. Oftast beror det på om BM bedömer att det är medicinskt motiverat eller ej. ?Bara? nyfikenhet får man oftast betala själv, men vid stark oro kan man få det gratis. Men olika BM verkar olika generösa med detta...

    På inskrivningen görs inget ultraljud utan man pratade, tog blodprov och kollade efter proteiner i urinen och lite sånt.


    Vi var idag på Sophiahemmet, gjorde ett vaginalt UL och det kostade 350kr. Är i vecka 8. Hoppas det är något svar iaf. Jag visste inte heller om det skulle kosta eller inte :)
Svar på tråden BF Maj 2019 Stockholm