Inlägg från: Teresia0407 |Visa alla inlägg
  • Teresia0407

    Mitt första prov på högskolan och jag fick bara godkänt, fast jag satsade på VG.

    Jätte deprimerande, mitt första prov och jag fick bara godkänt. VG delen floppade och jag tappade nu gnistan totalt. Nu vill jag bara ge upp och strunta i det här, så exakt känns det. Det var verkligen en jättestor miss. Hur ska jag hitta drivet nu.. Blä känns det som.

  • Svar på tråden Mitt första prov på högskolan och jag fick bara godkänt, fast jag satsade på VG.
  • Teresia0407
    K Kalle skrev 2018-09-10 15:43:04 följande:

    1) Man har inte prov på högskola/universitet, man har tentor

    2) Såvida du inte ska doktorera efter dina grundstudier spelar betygen på tentorna ingen roll.


    Jo vi har prov!! Eller om du nu är så petig, kunskapsprov. Det benämns prov, lärare säger prov och det är prov.
  • Teresia0407
    Salmiakk skrev 2018-09-10 15:51:39 följande:

    Håller med!

    För övrigt TS, det spelar ingen roll vilka betyg du har för när du söker jobb vill arbetsgivaren bara se att du har fått examen.


    Fast nr 1 det är inte universitetet, nr 2 det ÄR ju en skola efterskott jag utbildar mig. No argue.

    Jag tänker mer så om det kommer att följa med mig sen i lärarnas bedömningar, samt att jag blev så besviken för jag tyckte att jag satte det men missade en viktig detalj och kunde inte få godkänt.
  • Teresia0407
    LFF skrev 2018-09-10 16:08:58 följande:

    Tror att TS menar att förvänta sig ett högre betyg än man fått och besvikelsen som kan komma av det.


    Precis så och precis det jag har svårt att hantera just nu.
  • Teresia0407
    riboflavin skrev 2018-09-10 16:51:29 följande:

    Det kan bli ett hårt uppvaknande ute i arbetslivet om man ger upp efter ett godkänt resultat på en tenta...

    Jag fick igår veta att ett projekt jag lagt ner själ och hjärta i under nästan 4 år ska läggas ner och säljas. Bara så där...Jag kommer förlora kollegor, labutrymme mm. Sånt är livet, ibland lyckas man, ibland inte.

    @TS: Vänd på det, analysera vad som inte funkade klockrent denna gång och kom tillbaka med nytt jävla anamma. Alla har råkat ut för besvikelser, det är hur man hanterar det som betyder något i det långa loppet.

    Se till att säkerställa att du drar lärdom av de frågor du inte klarade, få med dig kunskapen, och inte resultatet ut i livet.


    Okej, ska göra det! Kanske ställer för höga krav på mig själv, eller nåt. Men jag kämpade och vill så gärna och jag blev besviken och tror inte jag ska klara resten av utbildningen nu.. Ah jag vet. Men förjäkligt att misstro sig själv.
  • Teresia0407

    Tack snälla, ni uppmuntrar mig verkligen. Då förstår jag och tänker att jag ska vara glad för godkänt, men om det är så att floppen på den här tentan följer med mig sen om ni förstår hur jag menar.

  • Teresia0407
    Bibbidi skrev 2018-09-10 21:04:15 följande:

    Sålänge du inte läser på juristprogrammet eller försöker bli domare så spelar det ingen roll ifall du får G eller VG på tentorna/kurserna. INGEN (förutom jurist/domare) bryr sig. På alla anställningsintervjuer kommer de bara att kolla att du har examen och sedan kommer de gå på hur du är som person. En person med "G" i allt kan anställas alla gånger om istället för en med "VG". 

    Fira att du klarade tentan istället! 

    Hur kan du redan ha en tenta förresten? När började du plugget? Började inte alla i slutet av augusti? Hur kan det redan vara en tenta? 


    Ja jag ska göra det, verkligen!

    Jo det stämmer men ja det är folk här inne som ändrat om till att det är en tenta, fastän jag sagt att det är ett kunskapsprov. Den här kursen är på 4 veckor och innehåller två delprov. Så att folk ändrar om till tenta och universitet får stå för dom!

    Men vad bra då vet jag, ska tänka så! Men du, tror du att läraren noterat min flopp och räknar med det till betyget sen?
  • Teresia0407

    Wow vilka bra input ni kommer med, ni peppar mig verkligen! Jurist linjen går jag inte, så då är det ju lugnt då. Jag ska absolut ta till mig lärdom från floppen och faktiskt bara satsa godkänt, för ja visst var det så jag tog studenten med 2 MVG, 6 VG och 2 G. Jag får försöka sänka kraven och tänka utifrån nya nivåer och då är fanimej inte G så jäkla dåligt! Och jag ska banne mig köpa mig en present!

  • Teresia0407

    Wow vilka bra input ni kommer med, ni peppar mig verkligen! Jurist linjen går jag inte, så då är det ju lugnt då. Jag ska absolut ta till mig lärdom från floppen och faktiskt bara satsa godkänt, för ja visst var det så jag tog studenten med 2 MVG, 6 VG och 2 G. Jag får försöka sänka kraven och tänka utifrån nya nivåer och då är fanimej inte G så jäkla dåligt! Och jag ska banne mig köpa mig en present!

  • Teresia0407
    LFF skrev 2018-09-11 10:11:31 följande:

    Satsa på att göra så bra du kan men bli aldrig besviken över resultatet Och som sagt, det kan inte gå mer än åt h-vete och då får man en ny chans


    Absolut! Ska försöka skaka av mig lite familjedraman också.. Så ska jag ta nya tag!
  • Teresia0407
    Tiina87 skrev 2018-09-11 12:17:14 följande:

    Tänk istället på att det är innehållet du ska lära dig och kunna även efter kursen är slut.

    Hade samma tankar som dig efter min första tenta, skillnaden var dock att jag fick underkänt (2 poäng frpn godkänt dock) men jag var helt knäckt


    Sant
  • Teresia0407
    K Kalle skrev 2018-09-12 08:38:03 följande:

    En högskola kan man kalla skola. Ett universitet är ett universitet, inte en skola. Det är ett utbildningsställe, men inte en skola. En skola är ett ställe där läraren lär ut och elever tar in den kunskapen. Men på universitet har man själv ansvar för studierna. Man ska inte behöva gå på en enda föreläsning (heter inte 'lektioner' på universitet) om man inte vill utan bara plugga hemma och sen gå och skriva tentan.


    Haha då kan jag lika gärna sitta på bibblan som en Karlsson och efter tre år hävda min utbildning, jag dör vad rolig läsning detta var. Universitet är förlegat och överskattat!
  • Teresia0407
    K Kalle skrev 2018-09-12 08:40:50 följande:

    Ett tips för framtiden: det heter 'juristlinjen' och inte 'jurist linjen'. Jag vet att många särskriver, men det ser mer seriöst ut att inte göra det.

    Satsa inte på G. Satsa på VG, men bli inte besviken om du får G!

    ...och ja, jag tycker att du ska köpa dig själv en present!


    Har du för mycket fritid månne? Haha

    Sär skrivning it is! ;) Men ja just, vi kanske sitter på universitetet just nu asgarvar

    Du är för rolig prick, glöm inte bort dina sär skrivningar nu
Svar på tråden Mitt första prov på högskolan och jag fick bara godkänt, fast jag satsade på VG.