• Maran73

    Extremt orolig bebis. Tankenöt?

    Vår 8-månaders behövde vid den åldern sova myyycket mer under dagen än jag trodde (hennes bror sov ganska lite dagtid så jag hade väl honom som ngn sorts mall antar jag) att hon behövde. Var också sådär supergnällig som du beskriver, dock värst mot kvällen och inte så farligt tidigare på dagen. Iaf, när vi väl förstod det och lade henne/sövde henne mkt oftare under dagen så fick vi genast en bra mycket gladare och mer harmonisk bebis. Trodde aldrig att det GICK att sova så mkt ens för en liten en.. Ungefär efter 1,5 timmes vakentid blev hon grinig och mer än 2 timmar gick INTE. Det tar verkligen ett bra tag innan man hittar de rätta knapparna att trycka på hos varje enskild bebis, är min erfarenhet. Det tar ett tag att lära känna dem! Ni kommer lösa det är jag helt säker på, lycka till och grattis till ert lilla underverk.

  • Maran73
    Grodi skrev 2018-09-21 14:27:26 följande:

    Hej igen!

    Det är möjligt att det var utvecklingssprånget som spökade fast han är fortfarande väldigt gnällig. Idag låg han 5 minuter själv, vaken åtminstone :)

    Men som någon skrev här uppe i tråden så sover han på tok för lite och vi lyckas inte få honom att somna!

    Han brukar ?gå upp? runt kl 10 och efter det är det stört omöjligt att få honom att sova några längre perioder. Vi har bärsele och han slumrar till i den ibland men vaknar ofta och det går inte att lägga ifrån sig honom.

    Detta resulterar i en övertrött liten rackare som varken kan äta eller sova till kvällen ????

    Hur får vi honom att sova mera? Han vill inte sova i vagnen och vill inte sova på oss. Bara bärselen passar men inte så att det blir någon vidare kvalitativ sömn ändå.


    Var nog jag som skrev om sömnen, el iaf att det var det som spökade för vår missnöjda dotter när hon var i samma ålder ca. Det är förstås inte självklart att er bebis behöver sova mer, och då ska o kan man ju inte tvinga dem, men om det verkar vara så är det väl klart att ni vill pröva och se om han blir nöjdare o gladare om han får sova mer på dagen. Inte alls konstigt.. tycker jag. Er bebis funkar säkert inte likadant som dottern, men här kommer iaf lite om vad vi gjorde: så fort vi märkte att hon blev gnällig o verkade trött, kliade sig i ögonen, drog sig i örat el drog handen över örat (många bebisar gör så när de är trötta) så prövade vi att lägga, oavsett hur kort tid hon hade varit vaken. Just att lägga var inget problem då hon alltid ammade sig till sömns i vår säng.. Vi låg båda på sidan och jag somnade för det mesta också. Sen sov vi båda el så krånglade jag mig upp vilket var lite knepigt då hon ofta vaknade till när bröstet försvann.. Så jag var rätt låst under sovtiden men det var det värt, fick ofta ligga kvar som sagt, eller lägga mig igen när hon vaknade till. Var rätt tydligt när hon behövde sova längre då hon var gnällig/skrek om hon behövde somna om. Så mörkt som bara möjligt i sovrummet, gärna tyst också under insomningen. Andra bebisar somnar bättre när det är lite oväsen, en tvättmaskin el dammsugare som är igång t ex. Hon somnade i vagnen till skillnad från er (eller?) så långpromenader funkade också. Man får studera dem lite, vad funkar när han somnar f natten? Går det att återskapa på dagen? Vilken ställning somnar han i? Vår dotter hade först problem m vagnen, men när vi lade henne lite på sidan (som hon sov med mig i sängen) gick det bättre. Lite trångt som ngn skrev kan funka, vår tjej tryckte gärna ansiktet mot något när hon skulle sova, mitt bröst, ett litet mjukisdjur/mjuk leksak, insidan på mjukliften i vagnen.. Funkar napp? Snuttefilt runt huvudet (lite ombonat sådär)? Givetvis får man ju dra ev filtar etc från ansiktet när de somnat. Testa testa testa olika saker och se, inget värre händer ju än att han inte somnar. (Lätt f mig att säga, jag vet..)
Svar på tråden Extremt orolig bebis. Tankenöt?