• Anonym (Hm)

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Anonym (Kim) skrev 2018-09-13 16:50:16 följande:
    Nja, det som irriterar är nog mer attityden och hur man säger saker. Som att t ex skriva att "abort är mord" och liknande. Det är inte fakta utan en åsikt. Man får tycka som man vill men respektera att andra kan ha en annan uppfattning. Om du anser att abort är mot naturen så betyder inte det att det är fakta och bör inte framställas så.

    Jag tycker t ex att abort inte är något fel eller konstigt och det kanske hänger ihop med att jag inte heller ser embryot/fostret som en människa än. Om du anser annorlunda så respekterar jag det även om jag inte håller med.
    Håller med
  • Anonym (Hm)
    Maya84 skrev 2022-03-27 17:06:20 följande:
    Du anser ju det är tragist att fostret inte har någon talan? Om det nu skulle vara så, att ett foster kunde tala (vilket är absurt), skulle då fostrets "talan" väga mer än kvinnans då?

    Alla som anser att abort är djävulens påfund kan ju faktiskt förklara då, om dom anser att kvinnan inte har någon rätt att föra sin talan?

    man värderar alltså en vuxen kvinnans vilja7rättigheter och framtidsplaner lögre än ett embryo som inte vet att det existerar. Fint!
    Väl talat
  • Anonym (Hm)
    molly50 skrev 2022-12-14 20:38:05 följande:
    Fast de första veckorna av graviditeten,när det är vanligast att göra abort,så är det ju bara en liten cellklump som inte ens vet att den existerar.
    Så varför skulle den vara värdefullare än en fullt livsduglig människa?
    +1
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?