• Mema9

    Gravid med Letrozol

    Anonym (Orolig) skrev 2018-09-29 21:08:07 följande:

    Ursäkta för trådkap, men ni som ätit letrozole, har ni fått positivt på ÄLtest? För jag har ätit letrozole och GYN sa jag hade äggblåsa på nästan 22 mm och skulle få ÄL, men fick aldrig något positivt ÄLtest? Vet ju att jag fick de förra gången jag åt de för några år sedan...


    Hej, antar du har pco/pcos eftersom du äter Letrozol? Som jag har förstått det är det egentligen ingen idé för oss med pco att ta ältest. Då vi har hormonet som testet söker efter helatiden i kroppen mer eller mindre. Vi kan ge utslag på ältest men ägglossar kanske inte för det, så LH-nivåerna vara så höga att stickan ger falskt positivt utslag. Oftast får personer med pco svagt streck på testen under hela cykeln medan såkallade normala människor får helt blanka och såklart tvärtom. Hoppas du hängde med på min luddiga förklaring hehe..
  • Mema9
    Oliwia92 skrev 2018-09-30 11:20:11 följande:

    Vi kan absolut följas. Men om man inte tar sprutan kan testen visa negativt ändå ? Min CD 14 är imorgon och har sen 3 dagar tillbaka haft hugg emellanåt i magen. Så vi har kört på fast testen visar neg just in case liksom


    Ett tips om lite info :) se.clearblue.com/hur-blir-man-gravid/fertilitetsproblem/pcos

    Lite nyfiken då du skriver att ni kört på och du ännu inte varit och kollat äggen? Har ni fått ok av läkaren att mysa innan första vul? Vi får inte pga man inte vet hur kroppen reagerar och fler än ett/två ägg mognar..
  • Mema9
    Längtar efter en bebis skrev 2018-09-30 12:01:31 följande:

    Aaah men då tror inte att du har heller någon egen ägglossning och utan ägglossning kan man inte bli gravid..

    Tjata att du ska få sprutan tro mig den hjälper...

    .


    Klart hon kan ha egen ägglossning ändå. Hon kanske endast behöver hjälp via Letrozolen att få äggen att mogna
  • Mema9
    Oliwia92 skrev 2018-09-30 11:53:26 följande:

    Hon har inte sagt något att vi inte får. Jag tror hon nämnde något om att det är större risk för överstimulering när man går på dubbeldos. Men hon sa inget om att vi inte skulle mysa


    Okej :) spännande med första försöket nu med Letrozol!

    Kan berätta lite om mig. Jag är 26 år , min sambo är 29. Försöker med första barnet sedan våren 17. Fick veta i januari i år att jag har pcos och har sedan dess fått hjälp. Testat Letrozol tre gånger varav två gånger blivit överstimmulerad. Även testat Puregon (hormonspruta) men blev även då överstimmulerad. Så nu ska vi gå tillbaka till enkel dos Letrozol. Väntar bara på mensen så vi kan dra igång igen :)
  • Mema9
    Anonym (Sanna) skrev 2018-09-30 13:41:23 följande:

    Vad innebar överstimuleringen för dig? fick du för många ägg eller blev du sjuk?


    Jag har fått för många ägg så vi har fått avbryta, invänta mensen och börja om tyvärr. Hur har dina misslyckade försök varit? Hur många gånger har ni fått försöka på riktigt? Kan du inte berätta lite om din historia? :)
  • Mema9
    Anonym (Sanna) skrev 2018-09-30 14:42:59 följande:

    Vet du hur många ägg du fått? Jag får två ägg vid dubbel dos. Får ägglossning varje gång men tyvärr inte blivit gravid ännu. Är på äl +2 nu så nu börjar den jobbiga väntan :(


    Jo fått alltifrån 3st till 6st.. vi har fått försöka 3 gånger av 8 gånger och de gånger vi fått försöka har jag endast fått 1 ägg har ja för mig.

    Okej så spännande
  • Mema9

    Hej tjejer, hoppar in här om det är ok. :)

    Jag fick bekräftad pcos i januari i år. Har långa och oregelbundna menscyklar samt de typiska pcos-äggstockarna. Min pcos visade sig via vul och jag fick även lämna blodprov för att kolla hormonnivåerna.

    Började med Letrozol i mars och har sedan dess även hunnit testa sprutor (Puregon) men nu gått tillbaka till där vi startade 1 tablett i 5 dagar och det verkar fungera bättre nu. Tyvärr tog det sig inte denna gång och mensen kom i onsdags. Vi har haft jättesvårt att hitta rätt dos för mig. Ena gången svarar kroppen bra, men nästa gång blir jag antingen överstimmulerad eller så händer det inget alls. Har varit ett frustrerande och orättvist år. Psykiskt påfrestande. Men idag påbörjar jag en ny kur av Letrozol 1 tablett och hoppas så innerligt på denna gång!!

  • Mema9
    Enmsik skrev 2018-11-09 19:26:52 följande:

    Åh jag förstår det! Kämpa på! Då kan vi följas åt! :D Började med min första kur med letrozol idag. Enkeldos. Så får se om detta funkar för mig. Hoppas att vi snart har våra plus!


    Skrev fel , började i februari med allra första kuren men det är ju skit samma haha.. Vi började försöka i maj 2017 så det har blivit ett tag nu. Vad roligt då startar vi med Letrozol på samma dag ju!! Håller tummarna för oss!
    Amne18 skrev 2018-11-09 19:45:34 följande:

    Det är otroligt orättvist och psykiskt påfrestande, förhoppningsvis måste vi inte kämpa så mycket längre! Jag är på ÄL+8 idag och hoppas med hela mitt hjärta att denna månad blir min tur!


    Visst är det, usch usch.. åh vad spännande!! Jag hoppas för din skull ja med! Har du fått ta ovitrielle? Tänker när du vågar börja testa :D
  • Mema9
    Enmsik skrev 2018-11-09 22:17:22 följande:

    Någon som har koll vad som gäller för letrozol och alkohol? Hittar inget på nätet.. ska nämligen iväg med lite familjemedlemmar i helgen och det kommer bli alkohol. Vill ju helst inte dricka men kommer ta lite då de inte ska börja misstänka något. Hittar inget om att de skulle påverka varandra men tänkte höra med er. :)


    Jag har inte heller hittat något om det. Men jag drack lite sist jag åt en Letrozolkur och jag fick ett fint ägg ändå. Så är ganska säker på att de inte ska rubba varann :)
  • Mema9
    Amne18 skrev 2018-11-10 15:26:24 följande:

    Lycka till! Du får uppdatera här hur det går denna kuren! Jag har fortfr negativt på stickan... ÄL+9 idag och BIM-5... :(


    Hoppas på att det kommer ett plus, är ju tidigt än :)<3 Så spännande!!
Svar på tråden Gravid med Letrozol