Inlägg från: Anonym (Sanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sanna)

    Gravid med Letrozol

    Längtar efter en bebis skrev 2018-09-30 00:30:58 följande:

    Heej tjejer ville dela med mig lite , barn nr 1 blev gravid på första försöket och med barn nr 2 blev gravid på andra försöket ... tog då vanlig kur med bägge.. och alltid ovitrille sprutan.

    Nu med bebis nr 3 fick direkt utskriven dubbel dos av Letrozole och har tagit tabbleterna från dag 3-7 nu på måndag har jag tid för ultraljud att kolla blåsorna sen om allt är ok så bestämmer vi en dag då jag ska ta sprutan ovitrille.

    Någon mer som ska ta sprutan ovitrille eller väntat på plus


    Tog Ovitrelle i torsdags så nu är man tillbaka på den jobbiga väntan. Har dock många misslyckade letrozol/ovitrelle-försök i bagaget trots ägglossning varje gång. :(.


    Kände du några symtom tidigt vid dina tidiga letrozolförsök som lyckades?

  • Anonym (Sanna)
    Mema9 skrev 2018-09-30 12:10:26 följande:
    Okej :) spännande med första försöket nu med Letrozol!

    Kan berätta lite om mig. Jag är 26 år , min sambo är 29. Försöker med första barnet sedan våren 17. Fick veta i januari i år att jag har pcos och har sedan dess fått hjälp. Testat Letrozol tre gånger varav två gånger blivit överstimmulerad. Även testat Puregon (hormonspruta) men blev även då överstimmulerad. Så nu ska vi gå tillbaka till enkel dos Letrozol. Väntar bara på mensen så vi kan dra igång igen :)
    Vad innebar överstimuleringen för dig? fick du för många ägg eller blev du sjuk?
  • Anonym (Sanna)
    Oliwia92 skrev 2018-09-30 12:23:00 följande:

    Ja fast är bara inne på CD 13 så kan ju va testen visar positivt från och med imorgon eller längre fram. Vilken cd hade ni äl för har hört att vissa får det lite senare pga letrozol


    jag har haft äl både dag 12 och dag 16, det är väldigt varierande 
  • Anonym (Sanna)
    Mema9 skrev 2018-09-30 13:58:11 följande:
    Jag har fått för många ägg så vi har fått avbryta, invänta mensen och börja om tyvärr. Hur har dina misslyckade försök varit? Hur många gånger har ni fått försöka på riktigt? Kan du inte berätta lite om din historia? :)
    Vet du hur många ägg du fått? Jag får två ägg vid dubbel dos. Får ägglossning varje gång men tyvärr inte blivit gravid ännu. Är på äl +2 nu så nu börjar den jobbiga väntan :(
  • Anonym (Sanna)

    Vill bara tillägga att Methformin är långt ifrån någon mirakelmedicin. Har kämpat med ofrivillig barnlöshet och ätit methformin i många år men det har ändå inte blivit någon graviditet trots ägglossning varje månad. 

  • Anonym (Sanna)
    Arvius91 skrev 2018-09-30 20:05:58 följande:

    Vi blev gravida på andra försöket med dubbel dos letrozol, födde vår son i oktober ifjol.

    Nu vill vi ha syskon och är inne på första försöket och har nu fått börja testa med en enkeldos. Min läkare menar att kroppen kan reagera annorlunda efter en graviditet. Plus att jag väger ca 14 kg mindre nu är förra gången. Fick ett utslag på ÄL sticka förra tisdagen så nu är det bara vänta och se om det blir bebis eller mens, eller inget utav det ;)

    Är 27 år och min man lika gammal.


    Hoppas det går lika snabbt denna gången. Är själv inne på 6te dubbeldosen, fått ägglossning varje gång men ingen graviditet ännu. Är på Äl +3 så nu är det den jobbiga väntan. 
  • Anonym (Sanna)
    Oliwia92 skrev 2018-10-01 12:16:24 följande:

    Inga äggblåsor i sikte ska på nytt vul cd21 för att se om ngt hänt annars höjs dosen till dubbeldos letrozol.


    Vad tråkigt. Håller tummarna att det blir bättre nästa omgång. 
  • Anonym (Sanna)
    Oliwia92 skrev 2018-10-01 19:08:21 följande:

    Har inte fått några biverkningar av letrozol enkel dos någon som upplevet biverkningar när de börja med dubbel dos?


    eftersom jag redan lider av utmattningsdepression pga långvarig ofrivillig barnlöshet så har min ångest, stress och press blivit värre under de dagar jag äter dubbel dos. Ovitrellen ger mer biverkningar för mig bl.a enorm trötthet, illamående, ont.i leder och yrsel. 
  • Anonym (Sanna)
    Längtar efter en bebis skrev 2018-10-01 19:59:10 följande:

    Hallow tjejer ville dela med mig lite . Idag var jag på ultraljud för att kolla äggen såg rätt bra ut .. livmodertappen som var ca 7 cm.

    Hade ett ägg på vänster sida som var ca 16 cm och bredvid den runt 12 cm , höger sidan en ägg runt 13 cm.

    Ska ta sprutan ovitrille imorgon


    Lycka till
  • Anonym (Sanna)
    Amne18 skrev 2018-10-04 08:30:08 följande:

    Hej!
    Jag ska kolla mina ägg idag, första ronden letrozole 2,5mg. Är så nervös och rädd att jag inte har några bra äggblåsor :(


    Känner du något i dina äggstockar? Det brukar jag alltid känna men det är säkert olika. 
  • Anonym (Sanna)
    Casha skrev 2018-10-05 23:52:05 följande:

    jag blev gravid andra försöket


    hade du några symtom innan du plussade?
  • Anonym (Sanna)

    Äl +10 och inga som helst gravsymtom så lär bli ännu en ny omgång med Letrozol och Ovitrelle :(

  • Anonym (Sanna)

    Är på Bim +1 idag. Har inga som helst symtom som tyder på graviditet så därför har jag inte tagit något test ännu. Överallt läser jag och hör om folk som känner vid bim att de är gravida. 

  • Anonym (Sanna)

    Jag testade positivt nu på morgonen. Är i chock. Har inga som helst symtom på att vara gravid vilket gör mig orolig.

  • Anonym (Sanna)
    Anonym (T) skrev 2018-11-11 09:56:58 följande:
    Grattis!! När jag plussade med min dotter så gjorde jag det på bim+4. De ända symtom jag hade var att jag tyckte kaffet smakade illa och var jättetrött o lite illamående kvällen innan jag plussade. Inte helt ovanligt att gravidsymtom kommer senare:) än en gång grattis pch lycka till!
    Tack så mycket. Jag känner absolut ingenting. Anledningen att jag tog test var att mensen är 2-3 dagar sen. 
  • Anonym (Sanna)
    SweetCA skrev 2018-11-13 18:38:20 följande:
    Härligt, grattis! har inga symtom jag heller. Ska testa igen!
    Har du fått positivt? Jag har tagit 5 tester och alla är positiva men idag har jag börjat känna molvärk. 
  • Anonym (Sanna)
    Enmsik skrev 2018-11-13 11:26:26 följande:

    De gånger ni haft ägglossning efter kuren hur har era känningar varit under tiden ni åt letrozolkuren? Jag började känna av lite i förrgår och igår i äggstocksområdena. Inte ordentlig ägglossningssmärta men lite molvärk runt äggstockarna. Tänkte om det är en vanlig biverkning eller att kroppen redan börjar förbereda sig om nu kuren fungerar. :) tacksam för alla svar och erfarenheter då ju detta är min första kur och några av er är ju mer erfarna :D


    Har ätit 7 kurer. Vissa kurer har jag haft jätte-biverkningar form av värk kring äggstockarna men vissa kurer har jag inte haft några känningar alls men ändå haft ägglossning (säkerställt via vul och blodprov) 
  • Anonym (Sanna)
    Oliwia92 skrev 2018-12-09 08:32:19 följande:

    Var på familjemiddag igår kväll och trodde jag ätit för mkt för blev så illamående framåt kvällen. Har inte sovit inatt pga illamåendet och små kramper i magen. Kan det vara symptom så tidigt hade ÄL för 8 dagar sen


    sån kan man bli ändå. jag är i v 9 och det är först nu jag fått symtom. kände ingenting första veckorna
  • Anonym (Sanna)
    Oliwia92 skrev 2018-12-26 00:40:50 följande:

    Hej, nu kommer jag igen med mina frågor. Fick antagligen äl för första gången med letrozol då jag fick min mens naturligt för första gången. Fick äl med trippelkur med letrozol (en mogen äggblåsa)...till min fråga. Är det stor sannolikhet att man får en mogen blåsa igen med samma trippel kur igen eller kan det va så att man bara får det en gång? Hoppas ni förstår min fråga. Alltså finns det stor chans att jag får en mogen blåsa denna månad med trippel kur letrozol?


    Ja, då funkar ju trippeldos på dig så fortsätt o kör på det :)

    Jag blev gravid på min sjunde kur med dubbel dos Letrozol + Ovitrelle. Är i . 11 nu
  • Anonym (Sanna)
    Enmsik skrev 2019-01-08 13:13:13 följande:

    Nu efter utomkvedshavandeskapet så kände jag att jag behövde börja skriva av mig lite, så jag har startat en blogg. Har än så länge bara skrivit ett inlägg men tänkte lägga upp ett ikväll eller kanske imorgon om utomkvedet och allt som hände den dagen så om någon är intresserad att läsa så får ni gärna göra det och sprida ordet vidare. Nouw.com/fightofababy

    Är webbadressen. Kika gärna in och följ med på min resa och få mer utförlig beskrivning av vad jag och min sambo går igenom. Som så många andra såklart! <3


    Jag fick utomkveds i våras. Slapp operation då kroppen tog hand om det själv men det tog över 2 månader innan det var avklarat och mängder med besök till sjukhuset. Är gravid nu i v. 13. 
Svar på tråden Gravid med Letrozol