Inlägg från: Anonym (Ovetande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ovetande)

    Gravid med Letrozol

    Mema9 skrev 2018-09-30 12:10:26 följande:

    Okej :) spännande med första försöket nu med Letrozol!

    Kan berätta lite om mig. Jag är 26 år , min sambo är 29. Försöker med första barnet sedan våren 17. Fick veta i januari i år att jag har pcos och har sedan dess fått hjälp. Testat Letrozol tre gånger varav två gånger blivit överstimmulerad. Även testat Puregon (hormonspruta) men blev även då överstimmulerad. Så nu ska vi gå tillbaka till enkel dos Letrozol. Väntar bara på mensen så vi kan dra igång igen :)


    En fråga, vad menas med Överstimulerad?

    Är det något negativt?

    Fick Letrozole utskrivet för en månad sedan men gyn sa inget om vul kontroller???
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-10 13:52:17 följande:

    Att du får för många ägg. Enligt min läkare menas det med 3 ägg och uppåt. Då säger de att man inte får försöka bli gravid i denna cykel. Då det är högre risker för både mamma och barn om det är fler barn. Risken är alltså större att få trillingar, fyrlingar osv beroende på hur många ägg man producerar. Släpper man 1-2 brukar det vara lugnt, för enling och tvillinggraviditet är mindre risker än fler bebisar. :) är du på väg att släppa tex. 4 ägg så finns det risk för fyrlingar och det innebär större risker. Därför avråder läkarna då från att försöka bli gravid.


    Jaha okej! Det sa inte min gyn något om alls. ????

    Hur vet jag om det är överstimulerat eller inte om man inte gör kontroller. Nu blir det två tabletter a 5 dagar om det inte tar sig denna cykeln. Men blir ju väldigt förvånad att min gyn inte sa något.
  • Anonym (Ovetande)
    becca90 skrev 2019-03-10 14:26:35 följande:

    Det låter ju super bra!! :) håller tummarna!!


    Är du också på Letrozole kur?

    Känner mig väldigt osäker i denna djungel.
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-10 15:41:58 följande:

    Det kan man inte veta om man inte får göra VUL. Jättekonstigt tycker jag, speciellt om du inte haft läkemedlet förut, då borde du få kontroller. Jag tycker du ska ta kontakt med dem och be om VUL kontroller.. det skulle jag ha gjort.

    Jag går ju dock privat men hon är jättenoga. Denna cykel fick jag ett VUL och då fanns det en större och flera mindre men som ändå var lite större än normalt. Fick då ett till VUL 3 dagar senare för att verkligen se så inte alla de små växte också. Jag fick börja med en enkeldos (en tablett). Det funkade inte alls. Fick gå direkt på trippeldos (3 tabletter) och då fick jag två ägg som växte. Men fick mycket kontroller då innan för att se att allt gick som det skulle. Men kändes ingen skillnad av dessa doser så det märks inte om det istället skulle växa 5 ägg.

    Ofta får man höra av sig till sin gyn när mensen börjar för att de ska kunna boka in ett VUL på rätt dag i cykeln. Så jag tycker verkligen att du ska kontakta dem.


    Mema9 skrev 2019-03-10 15:39:28 följande:

    Jag fick 5 stycken ägg av 2 tabletter x 5 dagar så jag tycker absolut du ska prata med din läkare och kräva ett vul! :)


    Ja det får jag ju göra!

    Jag går på en privat klinik orkade inte med väntetiden på allmänvården. Grejen är den att jag har barn sedan innan men det var när jag var ung ( 11 resp 9 år ) sedan sist. Två olika pappor. Men nu när jag är äldre och vill ha en sladdis med mannen i mitt liv är det tvärstopp.

    Jag har gått ner i vikt sedan efter mina barn men är ju fortfarande överviktig men jobbar ju ständigt med detta. Men varför ge mig Letrozole och inga kontroller ?

    Hon sa att jag skulle höra av mig om jag och min man inte plussade inom dessa 4 kurer. Då skulle hon remittera oss vidare.., men känns ju jätte dumt nu när det kan bli flera barn och då öka risken för missfall pga av för många ägg...

    hmm får ringa imorgon och prata med dom. Säga att hur ska jag veta om man inte gör kontroller.
  • Anonym (Ovetande)
    becca90 skrev 2019-03-10 17:46:12 följande:

    Ja men precis, 4e letrozolkuren nu..har ätit enkeldos alla gångerna dag 3-7 I cykeln. Har gjort bil 2 av 4 gånger.

    Det är bara fråga dina frågor i denna, här är vi ett gäng tjejer som äter letrozol :)


    Tusen tack! Är ju så osäker så finns inte.

    Jag testade ÄL test när jag läste att efter en kur med Letrozole så får man ÄL efter 7 dagar, så hela min cykel kortades ner med 7 dagar. Nu borde jag få mens den 15:e men är inte säker.

    När man producerar östrogen igen efter ÄL har man grav symtom, istället för Pms?

    För mina pms brukar vara humör från helvete, värk och huvudvärk. Stickande bröst. Men nu är det andra symtom.

    Jag tänker att om nästa kur blir dubbla tabletter blir inte symtomen dubbelt så starka? Är rädd att få tillbaka min hormonmigrän...
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-10 18:40:14 följande:

    Tog ett test nu och det verkar negativt. Men har ju inte bim förrän på torsdag och detta togs på kvällsurin och inte alls så koncentrerat som det är på morgonen så det känns lugnt för mig än så länge. Vid senaste graviditeten så testade jag på bim dagen, en söndag, på morgonen och då negativt, sen samma kväll fick jag ett svagt rosa men synligt streck. Samma streck höll i sig på både måndagen och tisdagen. Tisdagkväll fick jag positivt på digitalt, det var då bim+2. Så jag kanske inte får positivt förrän senare i veckan om det är nåt där inne. :)


    Min sista grav som slutade i missfall testade jag positivt 4 dagar innan BIM.

    Väntar med testa igen till den 15:e är det negativt så är det bara att vänta in mensen för ny kur.
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-10 21:06:14 följande:

    Ja okej. Senast jag testade så var det utomkveds så stegringen var säkert inte som den skulle då så vi får se hur det ser ut den här gången om det är en graviditet eller om jag får mens på torsdag. :) ska testa imorgonbitti. Är det negativt tar jag nytt test på onsdag. :)


    Har du erfarenhet av Gravidkollens testa tidigt test ?

    Gjorde ett i morse med deras testa tidigt galet negativt. Men gör ett sista försök den 15:e
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-11 08:08:57 följande:

    Ne tyvärr.. har tidigare använt mig av gravidkollens vanliga. Vid senaste testningen köpte jag 20 vanliga stickor från testlagret och har några få kvar av dem, så använder av dessa. Får jag tydligt svaga rosa streck så tar jag digitalt för att bekräfta eller se om det stämmer.

    De jag köpte på tradera är från testbanken och är tidiga (10mlu/l). Får se när jag får dem.


    Okej, efter att testat med gravidkollens tidiga test igår så bestämde att jag inte skulle testa förrens på mensdagen.

    Men i vanlig ordning kunde hag inte hålla mig när jag går hemma idag ( studiedag för min dotter) så testade Dock inte morgon urin. Jag var helt mentalt inställd på negativt så där så det skriker om det så som det varit dessa senaste dagar jag har testat. Så lät det vara av ren vana tittar jag på stickan innan jag slänger den och tycker mig se ett så svagt streck att det mer påminner om en skugga av ett streck och jag ser det hela tiden i toa, i köket i dagsljus i lysrörs ljus och tänker att jag får nog ta en bild och skicka till någon. Men jag är inte säker på att jag får fram bilden. Håller på att bli tokig och jag intalar mig att det är synvilla och helt plötsligt är jag inte likasäker på att den är där. Ska köpa digitalt test. Men kan det vara värt det eller invänta mensen på fredag?? Hjälp!
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-11 08:09:30 följande:

    :/. Vilken dag var du på?


    Glömde bilden

  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-11 12:19:00 följande:

    Jag ser ju strecket också! :)


    Ja men visst var den där. Köpte digitalt också

  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-12 08:07:48 följande:

    Går inte att få med på bild haha men gjorde ett försök. Strecket går där ?kladdet? är. Får se om någon dag om det är äkta eller bara ett spök. :)


    Ååååååhhhh Jag ska hålla tummarna!!! Lycka till!

    När är beräknad mens?
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-12 21:02:13 följande:

    Beräknad mens är på torsdag. Ska nog testa med ett tidigt imorgonbitti om jag hinner innan jobb och om jag får sova hela natten och inte behöver gå på toa. Vaknar ofta någon gång varje natt av att de jäkla vagiatorerna rinner så jag får upp och byta trosor och trosskydd haha.. men natten som var fick jag sova hela natten, så jag hoppas på det inatt med så man får ett hyfsat säkert resultat imorgon. Fan bim-1 imorgon väl..? Då borde det väl visa om det är nåt?


    Ja visst eller ett svagt, men känner flera som inte plussat förrens en vecka efter mens
  • Anonym (Ovetande)
    Enmsik skrev 2019-03-14 13:38:03 följande:

    Eftermiddagens test med graviditetskollen. Vet inte vad jag ska tro när testlagret visade negativt imorse..

    Det samma test bara olika ljus.

    Jag tycker mig se streck på båda. Mina var så svaga 4 dagar innan mens. Imorgon skulle jag haft mens men dom är inte jätte starka bara lite tydligare.


Svar på tråden Gravid med Letrozol