• becca90

    Gravid med Letrozol

    Idag började jag med letrozol! Kan man förvänta sig några biverkningar??:)

  • becca90
    Enmsik skrev 2018-11-15 11:25:26 följande:

    Jag har egen ägglossning, i alla fall de två senaste cyklerna då jag tempade och ömma bröstvårtor dagen efter. Men har långt imellan mina menstruationer och blev diagnostiserad med pcos. Fick dock ingen fortsatt hjälp via landstinget så jag sökte privat och fick utskrivet direkt. Bara letrozol dock och inte ovitrelle då man räknar med att jag lossar själv till en början. :)


    Okej :) har du börjat äta dom än?

    Jag fick båda två men vi ska kolla på vul om dom tror att jag behöver ovitrellen!:)
  • becca90
    Enmsik skrev 2018-11-18 00:54:48 följande:

    Ja jag åt första kuren letrozol förra helgen så imorgon ska jag på VUL för att se om det hänt något! Hoppas hoppas att det snart är dags för ägglossning. :D


    Men åhh, då ligger vi nästan likadant till!!

    Jag avslutade min kur i går har vul på onsdag :) har du fått info om när man har äl ungefär?
  • becca90
    Mema9 skrev 2018-11-18 11:41:16 följande:

    Jag ska också på VUL imorgon, cd13 för mig imorgon! :) alltid spännande och lite nervöst..Ja hoppas!! Kommer du få ovitrielle? Jag har fått det sen start :) Ja man blir ju glad för minsta lilla i den här resan trotts mycket tufft.. jag är så glad de gånger vi faktiskt får försöka så det *gör inte så mycket* om det inte tar sig för vi är ändå igång och får! Vi får se vad dommen blir imorgon :)


    Jag ska på vul på onsdag då är det cd 11:) när tror du man får äl??
  • becca90
    Enmsik skrev 2018-11-18 21:49:33 följande:

    Tänkte uppdatera lite. Var på VUL idag för att kolla äggblåsorna. Slemhinnan var treskiktad i alla fall på ca 5 cm så det såg bra ut och att den ska växa på sig ytterligare såklart, men än så länge var den fin. Dock hade jag ingen dominant äggblåsa. Alla var lite förstorade.. hon sa att jag kan ha svarat på letrozolen men att det bara kan vara lite mer långsamt än annars då kroppen vänjer sig och förbereder. Ska tillbaka på fredag för ett gratisbesök. Ser det likadant ut då så ska jag börja med dubbeldos, men förhoppningsvis har någon äggblåsa som är på g då. :)


    Men åh spännande! Håller tummarna att ett guldägg växer på sig!! :)
  • becca90
    Mema9 skrev 2018-11-19 08:31:57 följande:

    Hej tjejer, allt såg fint ut! En äggblåsa på 19mm , så jag ska ta ovitrielle i övermorgon om jag inte får utslag på äl-test redan imorgon


    Men wooow!! Fan vad kul!! Hejja!

    Jag va nyss på vul i ett annat ärende. Men bad henne kolla ändå. Hon sa att jag hade 2 äggblåsor på vänster äggstock men att den största va 10 mm och att slemhinnan borde vara tjockare. 2 läkare har inte kunnat se min högra äggledare :(

    Däremot kan det ändras på nån dag sa hon. Hon trodde att jag behövde dubbel dos :(

    Ska ringa till kliniken och höra (gjorde vul på sjukhuset) sen blir det vul igen på onsdag.
  • becca90
    Mema9 skrev 2018-11-19 09:47:50 följande:

    Tack jaa så himla skönt! Det är min läkare som skrivit ut den redan från start, så jag har aldrig behövt nämna den själv.. Varför vill inte din läkare? Tycker isåfall du ska insistera på att få lämna progesteronprov efter äl för att se nivåerna om du har egen äl eller inte <3Jaa men visst, så glad!! Nu blir det mys för fullt här hemma några dagar :)

    Men det är väl väldigt tidigt i din cykel ännu? Du kommer va på cd11 på onsdag va har jag för mig du skrev? Mycket kan hinna hända tills dess :) Jag är ju på cd13 idag. Håller tummarna för att de ser bättre ut på onsdag!

    Men oj, kan de svara på varför de inte kan se den äggstocken? Då vet man ju heller inte hur äggens storlek eller hur många de kan finnas där?!


    Ja jag är på cd 9 idag. Visserligen sa hon också ?jag är inte fertilitetsläkare?. Och ja på onsdag är det cd 11, så håller tummarna att de växer till!!

    Nej de kan inte svara på det :/ den ligger kanske länge bak? Och ja jag frågade också det, det kan ju va massa ägg där haha! Men får ta det med fertilitetsläkaren på onsdag. Det som är de bästa är att det typ Inte är någon kö till ivf, så man har något som kan hjälpa mig om detta Inte funkar!

    Jag fick också otrivellen utskriven direkt!

    Nu får du se till att mysa pååååå !!!:)
  • becca90
    Mema9 skrev 2018-11-20 15:37:58 följande:

    Imorgon är det dags! Så spännande :) hoppas de kommer åt din hö äggstock undrar hur de gör annars hehe.. Ja tur ivf finns! Tänk vilken möjlighet om det inte funkar på egen hand.

    Ja nu är det mys för fullt här hemma .. inte alls framtvingat haha!Tack snälla du :D Ja verkligen! Jag vet precis hur du känner när medicinen inte biter eller så.. allt känns så hopplöst. Men tro mig , rätt vad det är så kommer ni hitta rätt dos för dig med :) Sprutorna är ju annars väldigt effektiva!


    Jaa imorgonbitti händer det!! Hon sa att fertilitetsläkaren som ska göra min vul var väldigt duktig att hitta gömda äggstockar haha! Har molvärk i ryggen idag, som tusan! Hoppas ägget växer.

    Hoppas det går bra med ert mys höhö
  • becca90
    Mema9 skrev 2018-11-20 20:16:03 följande:

    Amne18: Det tycker jag absolut du ska göra! Om hon ändå inte vill, säg att du vill lämna blodprov för att se så du verkligen har egen. Surt att försöka så kanske det visar sig att du inte har egen :/

    Oliwia92: Jag fick Puregon utskrivet och de startar man med mensdag 2 och tar varje dag fram till ägglossning. (De påminner om en insulinpenna om du har koll på en sån:) Sen kollar man med VUL tidigare då kroppen oftast svarar fortare på sprutornas hormon , har för mig jag var inne på koll redan cd 8 eller 9, sen ett eller två besök till innan äl beroende på hur fort äggen växer. Jag fick inga direkta biverkningar som jag märkte av tack och lov. Jag fick börja med 50IE och sedan höjde vi till 75IE efter 1 vecka då äggen växte lite långsamt. Den dosen säger dig förmodligen ingenting men om du ska börja med sprutor kommer du hänga med haha.. Jag är ju sån som ställer alarm som ringer dagligen så jag tar sprutorna eller tabletterna exakt samma tid :) har så lätt att glömma annars! Vet inte vad mer kan kan berätta hehe..

    Becca90: Ooh! Vilken tid ska du dit? Du måste uppdatera oss efter :D det låter lovande att han är duktig på att hitta undangömda stockar ;) hahah jo men här ska det göras bebis! Denna gång måste det bara funka alltså


    Jag ska dit 08.30 så lär uppdatera er efter!! Har verkligen massa molvärk i mage och rygg nu som strålar ner i benen. Hoppas det betyder något :)

    Jag håller tummarna för att vi alla plussar denna månad!! :)
Svar på tråden Gravid med Letrozol