• Mema9

    Gravid med Letrozol

    becca90 skrev 2018-12-18 21:04:44 följande:

    Nej inga känningar alls. Är dock lite svagare nu men ändå starkt.. hoppas inte äl skett redan :(


    Nejmen det vore ju jättekonstigt såhär tidigt.. hoppas inte! Men har du pco? Minns inte vad du sagt :). Jag har ju det och jag får sådär på stickor under hela cykeln till och från pga min pcos som ger missvisande resultat. Så endast digitala ältest fungerar på mig.
  • Mema9
    Oliwia92 skrev 2018-12-18 09:46:43 följande:

    Mensen kom idag....tråkigt men samtidigt blev jag jätte glad för då vet man att ägglossningen fungerar


    Tråkigt , men va skönt att du slipper vänta och undra.. nu kan du börja på nytt. Skönt att veta att det fungerar med äl också!
  • Mema9
    Längtar efter en bebis skrev 2018-12-18 18:18:16 följande:

    Heeej snälla ngn som Vet vad som händer om man inte får hela sprutan ovitrille min idijot man gav mig sprutan men gav inte hela lite fanns kvar i sprutan och han tog bort sprutan ??

    Känner mig så ledsen och arg förvirrad tror inte de blir något denna månad heller


    Hej, jag har tagit ovitrelle 10ggr och ingen av de sprutorna har tömts helt även fast jag tryckt knappen helt ner och hållit kvar.. det är vätska kvar i alla. Så det kanske är lugnt ändå? Du kanske fick i dig allt :) Vi får tro på det!
  • Mema9

    Hej tjejer. Är det någon som vet varför alla verkar ta sprutorna så olika? Jag har fått till mig att ta sprutan så sent som möjligt när äggblåsan vuxit till ca 23-24mm medans andra får ta sprutan redan vid 16mm och uppåt.. Vad är det egentligen som spelar in och vad är bäst? Vad är det för skillnad på tex 19mm och 24mm? Hoppas nån sitter på info haha!

  • Mema9
    Enmsik skrev 2018-12-20 09:52:08 följande:

    För min del berodde det lite på hur slemhinnan såg ut. När jag gjorde VUL hade jag en blåsa på 19-20mm så hade jag tagit sprutan då så hade den hunnit bli 21-22mm ca innan den släppte. Men min läkare ville att slemhinnan skulle få möjlighet att växa på sig ytterligare en dag innan jag tog sprutan. Tog den då dagen efter, så ägget släppte väl när det var ca 24-25mm. :)


    Aha okej! Tack för svar! :)
    Amne18 skrev 2018-12-20 15:45:29 följande:

    Grattis! Inte varit inne på någon vecka nu då jag fick min mens i fredags förra veckan 2 dagar innan BIM.... Varit väldigt nere och känt att allt är hopplöst... Nu blir det en paus t.o.m. januari och en resa till Bali. God jul och gott nytt år på er allihopa! Hoppas att alla lyckas bil gravida 2019! <3 


    Nejje dumma mens... Förstår din känsla med hopplösheten. Men som en nära vän brukar säga till mig *En mens närmre en graviditet* det brukar peppa mig lite :) Ta en paus och njut av resan , wow vad häftigt med Bali! Så är du förmodligen tillbaka nästa år med ny energi :D God jul och gott nytt år!
  • Mema9
    Oliwia92 skrev 2018-12-26 00:40:50 följande:

    Hej, nu kommer jag igen med mina frågor. Fick antagligen äl för första gången med letrozol då jag fick min mens naturligt för första gången. Fick äl med trippelkur med letrozol (en mogen äggblåsa)...till min fråga. Är det stor sannolikhet att man får en mogen blåsa igen med samma trippel kur igen eller kan det va så att man bara får det en gång? Hoppas ni förstår min fråga. Alltså finns det stor chans att jag får en mogen blåsa denna månad med trippel kur letrozol?


    Min kropp har svarat lite olika trots samma behandling.. ena gången har kroppen svarat perfekt men sen nästa gång har inget hänt eller så har det blivit alldeles för många äggblåsor :/ Håller tummarna för att det funkar felfritt för dig.
    becca90 skrev 2018-12-26 17:28:56 följande:

    Yeey äl kom ändå!! Lite senare än förra månaden. Andra försöket med letrozol - nu klr vi!

    God jul på er <3


    Åh vad skönt! Hoppas på ett pluss i början av det nya året :D
    lilagrodautanben skrev 2018-12-26 13:43:06 följande:

    Äntligen kom mensen! MF igen... 8:e MF detta år. Aja, ska försöka en kur till och sen så skiter jag i det några månader.. känns bäst så för kroppen


    Beklagar Ska det inte göras någon utredning vad MF beror på?? Stryrkekram
  • Mema9
    Klork skrev 2018-12-27 17:09:27 följande:

    Har PCOS med alla symtom, fick reda på det när jag var 17, är 27 nu. Har försökt bli gravid sedan juni i år, började äta metformin i augusti och fick ett pluss nu i december.

    Har också alltid sett framför mig att det skulle bli väldigt jobbigt att bli gravid och var inställd på att behöva hjälpmedel och/eller IVF. Även om många med PCO/PCOS får kämpa länge och hårt så ville jag bara dela med mig av att det inte måste vara så för alla, kanske kan det ge lite hopp till någon <3


    Tack för pepp, de behövs.. går snart under psykiskt
  • Mema9
    Klork skrev 2018-12-28 20:39:29 följande:

    Jag läste inte alla svar i tråden och inser nu att mitt inlägg kan tolkas som högfärdigt och arrogant, det var verkligen inte min mening.

    Jag var helt inställd på hjälp och/eller IVF och kan ändå inte ens sätta mig in i hur vidrigt det är för dig och er andra i tråden just nu. Min tanke var bara att ge lite hopp till den som läser tråden och har PCO/S, då jag själv fick höra att det var lika bra att skaffa barn direkt när jag var 17 annars skulle det vara kört för mig :/


    Ingen fara! Mitt svar kan säkert misstolkas också hehe såg mycket *drygare* ut när jag läste det nu än vad det var i mitt huvud haha! Kul att läsa om er som lyckas även om jag måste erkänna att jag blir otroligt avis hihi men glädjs åt er andra ändån :)

    Men gud hur kunde läkaren säga så? Måste varit nån okunnig? Är ju snarare tvärtom, vi med pco/s har goda chanser upp till 40års åldern med tanke på vår goda äggreserv :)
  • Mema9
    lilagrodautanben skrev 2019-01-01 16:55:47 följande:

    Fortfarande frågan om någon upplever sämre aptit? Måste gått ner 5 kilo på dessa två månader. Sen undrar jag hur ofta ni ligger om någon är villig att svara? Vigör det flera gånger per dag men det är för att vi vill men hört att man ska köra varannan dag typ.. hur det skulle gå till..


    Hej , nej jag har inte upplevt sämre aptit.. vi brukar oftast få till det två dagar innan och två dagar efter ovitrelle. Den här gången blev det mys fred, sön och mån (tog sprutan söndagen). Så vi får se , har inga höga förhoppningar denna gång alls , känns inte som vi kunde ge allt även om de ska räcka.. Men den 6e borde jag kunna ta ett gravtest
  • Mema9
    becca90 skrev 2019-01-02 08:28:34 följande:

    När har du bim??:)


    Jag tog sprutan 23e så bim är nog ev. 7 jan :) När har du?
Svar på tråden Gravid med Letrozol