• Anonym (Tjejan)

    Svårt att återuppta sexlivet

    Jag tror det är rätt vanligt att det blir lite si och så med sexlivet efter man fått barn. Jag och min ex-man hade samma problem, framförallt efter barn nr 2. Till sist hade det gått två år och kändes bara konstigt att ha sex. slutade i skiljsmässa.

    Mitt tips är nog bara att köra på. Skit i att du inte ser ut som innan graviditeten. Det är bara sex månader sedan, det tar ju ett tag innan allt dragit tillbaka sig. Antagligen är det mest dina egna nojor. 

    Men jag tror det blir svårare för er att börja ha sex igen desto längre tid det går. ni kan ju använda glidmedel och börja smeka varandra under täcket om de tär så att du har torra slemhinnor. Då hinner du ju både bli våt om ni vill ha penetrerande sex och om inte annat kan ni iaf komma tillsammans. 

    Sex föder sex så oftast blir man kåtare av att ha sex.

  • Anonym (Tjejan)
    Anonym (Ledsen) skrev 2018-09-24 14:27:17 följande:

    Självklart vill jag inte att han kollar på porr, inte nu. När jag inte känt såhär över mig själv så har jag inte haft problem med det(tom kollat själv.) Men då har det inte varit ett problem. Min man tillhör skaran som egentligen inte tycker om att runka och när vi haft ett bra sexliv så har han föredragit att låta bli. Han vill helst låta bli nu med och vill att vi ska ha sex ist.

    Några ggr har jag tillfredställt honom enbart, men det känns avigt när man själv känner sig så asexuell.

    Jag funderar på om vi kanske kan börja införa lite mys på kvällarna när barnet somnat. Kramar, massage, pussar etc. Kan man gå och prata med någon professionell rörande sin självbild? Vart vänder man sig?


    Om du vill ha tillbaka din egen lust så tror jaginte dethjälper att bara tillfredsställa honom. Det kanske värsta fall kanske motsatt verkan, att du blir ännu mindre sugen. Du kanske kan prata med en sexolog... eller en vanlig samtalsterapeut.

    Mys på kvällarna låter ju annars som en bra grej att prova. Viktigt att du får skönt och känner dig uppskattad och ompysslad också.
  • Anonym (Tjejan)
    Anonym (Tillfredställa honom bara?!) skrev 2018-09-25 09:35:37 följande:

    Måste säga att jag är lite förvirrad. Till alla kvinnor som skriver att ni inte tycker att ts ska tillfredställa sin man. Varför inte?

    Tänder man på att se sin man bli kåt och åtrå en så är det fan det bästa för både självkänslan och honom! Problem solved!

    Tänder hon inte på sin man längre så är problemet fan så mycket större än lite torra slemhinnor.


    Klart man KAN fokusera enbart på mannen. MEN om det är kvinnan som behöver hitta tillbaka till SIN lust så behöver ju kvinnan och paret fokusera på att försöka låta kvinnan ha det skönt. Lust och sex föder mer lust till sex så ju mer skönt man har i sin kropp ju mer sexsugen blir man.

    At onanera åt någon annan utan att själv alls bli stimulerad eller vidrörd kan ju i värsta fall leda till en ond cirkel där kvinnan aldrig får sin sexualitet och lust prioriterad. Hur roligt är det att ha sex då?
  • Anonym (Tjejan)
    Anonym (Tillfredställa honom bara?!) skrev 2018-09-25 10:11:30 följande:

    Det är ju det som är min poäng! Om kvinnan blir tänd av att se sin man kåt och sugen så är det ju då de ska passa på att fortsätta med henne. Om de ligger och myser och han blir kåt och hon börjar tillfredställa honom och sen känner att det börjar pirra lite i underlivet så är det bara att ge klartecken till mannen och han kan pilla på henne. Om de känner för att fortsätta så kör. Om hon tycker det könns sådär så får hon antingen fortsätta med mannen eller gå så han har en chans att avsluta själv. I ts fall så säger hon att mannen inte vill onanera. Om man älskar sin partner och vill hitta tillbaka till ett fungerande sexliv så måste man ju ge sig in i leken. Jag tror inte att han kommer att våldföra sig på henne! Alla män är inte ego eller idioter.

    Hade min man inte haft nån sexlust men sagt att han vill hitta den igen så hade jag naturligtvis börjat i de nedre trakterna där lusten faktiskt sitter. Hjärnan kan spöka för en hur som helst men kroppen ljuger inte.

    Du kan tänka bort smärta men såret finns där tills du börjar sköta om det.


    Så du menar att om du hade lust men inte din man så skulle du lösa det genom att han utan lust ska tillfredsställa dig?

    Förlåt mig men jag förstår inte det resonemanget alls. Varför vill man att någon utan sexuell lust ska tillfredsställa en? Jag tänker att det mest rimliga är att man börjar ta på varandra och göra gemensamma lustfyllda saker så att den utan lust kan få lust.
  • Anonym (Tjejan)
    FreshLinen skrev 2018-09-25 11:09:47 följande:

    Personligen hade jag blivit mer pressad om min man skulle ägnat all uppmärksamhet på mig.

    Om hon inte tänder på sin man så kommer det bara bli en bitter stämning när mannen gör allt för henne och hon inget för honom. Ge o ta!

    Ju större man gör problem desto svårare att lösa det.

    Om de älskar varandra, tänder på varandra så går det oxå att hitta vägar som gör det skönt för båda. På kort sikt för mannen och på lång sikt för båda.


    Jag var lite otydlig där eftersom det var svar på ett annat inlägg. Vad jag svarade på var att jag inte tror det är en hit att den utan lust enbart ska tillfredsställa den med lust. För om den utan lust ska hitta tillbaka till sin egen lust så småningom tror jag att den utan lust också behöver beröring och smek i någon form. Behöver ju inte betyda att båda måste komma, eller att det måste bli sex ens, men iaf få det skönt och trevligt tillsammans.

    Jag menade alltså att de ska försöka göra det skönt för båda. På ett sätt som funkar för båda.
  • Anonym (Tjejan)
    Anonym (Ledsen) skrev 2018-09-25 15:16:42 följande:

    Oj, råkade publicera när jag skulle rädda mig från beviskräk.

    Jag har svårt att göra mig förstådd, märker jag ju.

    Jag tycker jag är fruktansvärt ful och äcklig. Så pass att jag tappar viljan att ha sex. Känner jag mig inte fin så har jag svårt att få igång min sexdrift och svårt att slappna av och ge mig hän vid sex.

    Jag ska börja spåna i om jag kan få någon slags hjälp från vården. Att gå och prata med någon. Annars kommer vår relation ta skada. Sex är ingen stor grej bär det funkar, men en stor grej när det inte funkar.


    Du behöver få prata med någon! Barnmorskorna på BVC kan hjälpa dig. Du verkar ha en depression. Det är allvarligt. Ta kontakt med dem och berätta hur dåligt du mår.

    Ta hand om dig! <3
Svar på tråden Svårt att återuppta sexlivet