• Busan

    Inget över

    Varje månad så får jag inget över. Jag levde själv för många år sedan och drog på mig småskulder som fortfarande finns kvar. Jag har inte pengar till att ta bort dom eller betala in större belopp. Just nu så går det till räkningar och mat. Jag vill inte ta bort lite livsglädje såsom golf och träning som betalas varje månad (du kanske tycker det är lyx) men det är min glädje i livet och träningen måate jag ha för annars går min rygg sönder. Försökt att skrapa bort men det som återkommer varje månad men det är sånt som inte går att ta bort, tandläkare, mobil, försäkringar m.m.

    Jag behöver en plan.

    Hur gör ni? Ingen uppläxning, tack.

  • Svar på tråden Inget över
  • Linda5
    Busan skrev 2018-09-30 16:10:37 följande:
    Som jag skrev i starten av tråden. Jag vill inte ha påhopp och inte en massa konstaterande utan konkreta tips och råd eftersom jag behöver hjälp, annars hade jag inte lagt ut detta inlägg. 
    Okej vill du bli skuldfri...

    Säg upp spotify
    Säg upp Storytel
    Skaffa billigare mobilabbonemang
    Träna på billigare Gym
    Lägg lite tid och energi på handling/matlagning så du hamnar under normen.

    Följ Jamesdios tips avseende mat så kommer du långt under normen.
  • Noname00

    Det du anger är det vad du betalar per månad eller  dom totala skulderna till bolagen, klarna osv?

    Om inte vad är dom totala skulderna och aktuella räntor, du kan vinna mycket på att prioritera.

  • Jamesdio

    Det ser ut som om du skulle vinna på att ta ett större lån och baka ihop alla småkrediter till Klarna, Ikea osv. Vad har du för ränta och villkor på Ikanobanken?
    Och som andra redan sagt, byt till billigare mobilabonnemnag, säg upp spotify och storytel. Går det att dra ned på bilresor? Få ned bilförsäkringen? Och matkostnaderna måste gå att få ned rejält om ni idag ligger på konsumentverkets nivå. 

  • Jamesdio

    Och självklart, handla inte en pryl till på kredit/avbetalning/köp-nu-betala-sen utan spara ihop till varenda grej. Och ställ frågan både en och två gånger varför denna pryl ska inhandlas. Behövs den? Har vi redan något som täcker behovet? Inga nya kläder om det inte är för att det är trasigt eller urvuxet.

  • No Logo

    Kan du jobba extra? Är du bra på att klippa barnens hår, fålla upp byxor, baka bullar, måla, klä om möbler? Kan du tänka dig att vara läxhjälp, barnvakt, hundvakt? Sätt upp en lapp i butikerna i närheten. Har du urvuxna skridskor etc på vinden? Lägg ut annonser på gratissidor. Pengarna som kommer in använder du till att beta av ett lån i taget.

  • Busan
    Jamesdio skrev 2018-10-01 19:24:11 följande:

    Det ser ut som om du skulle vinna på att ta ett större lån och baka ihop alla småkrediter till Klarna, Ikea osv. Vad har du för ränta och villkor på Ikanobanken?

    Och som andra redan sagt, byt till billigare mobilabonnemnag, säg upp spotify och storytel. Går det att dra ned på bilresor? Få ned bilförsäkringen? Och matkostnaderna måste gå att få ned rejält om ni idag ligger på konsumentverkets nivå. 


    Kan inte ta lån då jag inte har fast jobb. Bilförsäkring går inte att få ner mer fixade det för ett år sedan. Bilen är ett måste svårt med barnen och aktiviteter + plus att jag är ledare.

    Jag och sambon delar på Storytel och Spotify men absolut kan jag kika över mobilabonnemang. Räknade över maten och den ligger inte så högt som jag trodde. Där i låg kostnaden för förbrukning oxå, typ tvättmedel, toapapper m.m.
  • Anonym01

    Ett generellt råd är att kartlägga din ekonomi under en period. Jag har tex en Excel-fil där jag skriver upp prognos på utgifter och sen går jag in varje månad och skriver in utfall. Då kan man få syn på sånt man inte tänker på.

    Spontana inköp brukar också vara ett generellt problem. Bestäm dig för att testa en ny princip, att aldrig köpa på impuls (inte ens småsaker). Ofta känns det jätteviktigt att köpa just då men sen lägger det sig.

    Slutligen. Månadsspara. Jag vågar påstå att i princip alla kan avstå en liten slant varje månad. Iaf 100-150kr. Köp tex fonder i ditt månadsspar och se det hela växa över tid. Det är peppande!

  • Linda5

    Säg upp din halva av spotify och din halva av storytel änen om ni delar hälften så kostar det dig nästan 2000kr/år. Träna på billigare gym säg 1500kr istället. Det gör ytterligare 2000kr/år.

    Du vill få mer över men vill inte ta bort något?? Då vill man inte tillräckligt.

    Hade du velat på riktigt hade du tagit till dig av det som skrivits här.

Svar på tråden Inget över