Inlägg från: Anonym (Ruter Dam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ruter Dam)

    Är det orimligt att be en exfru ta hänsyn och smsa istället för att ringa om det inte är något brådskande kring barnen?

    Du bör inte prata direkt med exfrun överhuvudtaget om sådana saker. Det är något som din pojkvän skall sköta.

    Det du skall göra är att ordentligt lugnt och sakligt förklara för honom hur det får dig att känna när hon ringer stupalöst  när ni ses. Detta skall du göra, inte när hon precis ringt och du är upprörd, utan när du och han sitter i lugn och ro. Sedan är det helt enkelt upp till bevis från hans sida att försöka hitta en lösning på situationen som funkar för alla parter (någorlunda, eftersom barn finns med i bilden behöver både du och exfrun kompromissa). En ide kan vara att han helt enkelt sätter telefonen på ljudlöst, en annan att han helt stänger av telefonen vissa tider. Men det måste komma från honom.


    I och med att du nu (som jag förstått det) haft direkt kontakt med exfrun om detta har du nu istället kommit att framstå som kontrollerande och svartsjuk. Det är din kille som måste ta "fighten", och gör han inte det fast han förstått hur ringandet påverkar dig så får du ta ställning till om du fortfarande tycker han "är något att hänga i julgranen".

Svar på tråden Är det orimligt att be en exfru ta hänsyn och smsa istället för att ringa om det inte är något brådskande kring barnen?