Inlägg från: Liberté |Visa alla inlägg
  • Liberté

    [SERIÖS DEBATT] Varför har vänstern minskat trots att klasskillnaderna ökat?

    Fattigdomen minskar iofs i världen och det är knappast vänstern som bidragit.

    Brasilien har gått åt höger mest för de tidigare de tidigare som suttit har varit korrupta och våldet är på en extrem nivå i landet.

    Folk uppskattar företagande och att kunna bestämma själv över sitt liv. Inte direkt paradgrenar när det kommer till socialism.

  • Liberté
    K Kalle skrev 2019-12-18 14:30:32 följande:

    Det är väl så att svenskarna gillade jobbskatteavdraget och samtidigt vill ha bra välfärd. Sänkta skatter ger inte bra välfärd. Eftersom detta inte går ihop säljer SD idén att om man bara kör ut invandrarna så kan man få både och, men det är fake news. I Hitlertyskland gjorde man på samma sätt och lyckades ganska bra. Mest på grund av att man använde internerade judar och kommunister som gratis arbetskraft.


    Fast nu tänker du lite skevt. Välfärd med sänkta skatter fungerar utan problem då du endast behöver drygt 70% av befolkningen i arbete. Folk betalar av sig själva under sina yrkesverksamma år.

    Desto fler som står utanför arbetsmarknaden eller aldrig har bidragit samt kommit in som medelålders i välfärden är det som dränerar från välfärd. Systemet klarar en viss del då det är designat för att vara flexibelt.

    Problemet är när en stor del inte bidrar av X anledning och skatterna konstant måste tryckas upp. Detta leder i sin tur till att folk med utbildning inser att man kan flytta / arbeta / skatta i ett annat land ergo Brain drain .

    Så egentligen så har SD rätt att en minskning av icke arbetsför invandring eller repatriering av icke arbetsför eller icke assimilerad invandring skulle göra det mycket lättare för.välfärden.

    Alternativet är att inte ge välfärd förän efter en person arbetar X antal år och bidragit. Men i slutet så kan man inte öka skatterna non stop för att täcka upp för att en stor del av inte adderar till potten.

    Diskussionen behövde egentligen först 10-15 år tillbaka i tiden då det kommer öka politisk extremism när folk börjar inse hur lite de får mot vad de betalar för och vad resterande Europa erbjuder för löner för deras utbildning.
Svar på tråden [SERIÖS DEBATT] Varför har vänstern minskat trots att klasskillnaderna ökat?