Inlägg från: Anonym (3 missfall) |Visa alla inlägg
  • Anonym (3 missfall)

    Följas åt efter upprepade missfall

    Hej!

    Idag började just mitt tredje missfall, är i vecka 10. De två andra missfallen har startat i vecka 6 och 9.

    Jag har ingen aning om varför jag får missfall. Har ett barn sedan tidigare. Men har haft svårt att bli gravid. Men nu har jag istället haft missfall i juni, augusti och nu november.

    En utredning är nästa steg, vad är det de brukar kolla efter? Finns det någon checklista på saker läkarvården bör kolla upp? Är det något ytterliga jag ska be dem undersöka som många utredningar glömmer?

  • Anonym (3 missfall)
    UndrandeSökare skrev 2018-11-14 16:12:56 följande:

    Beklagar dina missfall. Ja efter 3 missfall kan man kontakta Kvinnokliniken på sjukhuset och be att få göra en missfallsutredning. Vi gjorde en sådan men tyvärr visade den inget för de tog för få prover, ibte ens ett spermaprov fick min man ta.

    Se till att din man får göra Spermieanalys MED Morfologi. Obs ! Måste vara med morfologi, det är den vitktigaste delen ! Då tittar man på spermiernas utseende, hur många som har för stora huvuden, för små huvuden, för korta svansar etc. Han måste ha minst 4% spermier som är normala morfologiskt. Om han har mindre än 4% , så är det en stor anledning till varför det blur minus och missfall !


    Tack för svar. Jag hoppas utredningen i Sverige visar något fel som går göra något åt. Jag vet inte om vi kommer klara av varken känslomässigt eller ekonomiskt att kämpa med utredningar utomlands. Jag sliter så nå otroligt psykiskt bara efter de två förta missfallen. Hur har du klarat av att gå igenom så många 6 stycken? Jag ska spana in Aten-tråden och läsa lite där.
  • Anonym (3 missfall)
    UndrandeSökare skrev 2018-11-14 19:38:06 följande:

    Det har varit jobbigt men 6 missfall, det första kom som en chock med störtblödning i v.10, när jag varit på inskrivning hos bm veckan innan. Men vul på akuten visade endast en tom hinnsäck dvs ofostrig graviditet. Det beror på felaktigt immunförsvar hos kvinnan, men det vusste jag inte då. Sen lär man sig att kämpa helt enkelt, det ska gå, det gäller bara att hitta orsaken till missfallen och det kan vara fler än en orsak.


    Mitt missfall jag har nu blev det just så, en störtblödning. Hann inte ens till toaletten innan det blött igenom byxorna, bara några minuter innan ett viktigt jobbmöte. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna lämna toaletten för det fullkomligt forsade och kom stora som plommon koagulerade klumpar. Till slut kunde jag ta mig till en ansvarig på mötet och säga att jag blev "magsjuk" så att jag kunde köra hem igen. Nu blöder det som mens ungefär, så jag funderar lite på hur det kommer utveckla sig.

    Kan tänka mig att det känns viktigt att ha ett mål att kämpa mot, att hitta orsaken och ordna det.

    Skulle inte bli helt överraskad om immunförsvaret skulle jävlas med mig. Vi har en del andra immunsjukdomar (med för starkt immunförsvar) i släkten.
Svar på tråden Följas åt efter upprepade missfall