Inlägg från: Anonym (ä) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ä)

    Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis

    Din reaktion är normal. Detta är en period där föräldrar och barn ska knyta an. Mor- och farföräldrar är viktiga men de ska inte vara föräldrar. Att få en mamma att känna sig stressad över något som är så grundläggande hos oss är mycket dåligt för relationen och barnets trygghet. Det är barnets behov som ska sättas i fokus, inte farmors behov.
    Det är allvarligt att din sambo inte förstår detta, inte ens när du säger ifrån. Jag skulle råda dig att ta kontakt med familjerådgivning innan detta problem blir ännu allvarligare. En mamma som säger ifrån att hon behöver lugn och ro med sin baby och detta inte ´respekteras är något att ta på allvar. Din sambo ska se till barnets och ditt behov, han ska inte främst se till sin mammas behov. Han borde förstå att hans solidaritet och prioriteringar i första han ska ligga hos er.
    farmor ska inte riva och slita i babyn utan fråga föräldrarna. Att inte ge baby till ´mamman när den ska äta är rent oförskämt. Även här borde din sambo kliva in och sätta gränser för sin mamma.
    Ring familjerådgivningen nu!

  • Anonym (ä)
    Anonym (Silla) skrev 2018-10-11 09:26:29 följande:

    Min svärmor är väldigt dominant. Hon är lite matriark i familjen. Men när vi fick barn sa jag STOPP då hon insisterade på att ha vår bebis hos sig (som hon inte träffat så mycket). Eller ville ses trotts att hon haft influensan. Hon försökte, försökte och försökte och min man hade så svårt då han är klnflikträdd.

    Men där satta jag ner foten och gjorde klart för damen att JAG är kvinnan i min familj och JAG och maken bestämmer över vårt barn. Och med tanke på att maken inte hade samma anknytning till barnet var han inte heller i position att ta sådana beslut.

    Detta har resulterat i att min svärmor nu efter tid av gnissel har respekt för mig och faktiskt är lite inställsam. För hon vet att hon behöver hålla sig på god kant om hon ska få samma utrymme i barnens liv som mormor.

    Hårt mot hårt helt enkelt.

    Det har tom gått så långt att jag och svärmor numera kan ses själva och fika och ha utbyte av varandra. Vi tycker om varandra. Vi behövde bara sätta upp spelreglerna.


    Et bra exempel på : man säger någonting så många gånger som det behövs!
Svar på tråden Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis