• Anonym (E)

    Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis

    Bibbidi skrev 2018-10-08 17:48:00 följande:

    Jag hade sagt att bebisen kan jättegärna lämnas bort till farmor, när jag är redo. Förstår inte, varför är det så svårt för dig att säga? Spelar väl ingen roll om din sambo pratar barnvakt när farmorn är där. Det är ju inte hon som tjatar om att få vara barnvakt, det är din sambo. Fortsätt bara att, storleende, upprepa mantrat "när jag är redo". 

    Okej, det är inte okej att du får tjata dig tillbaka barnet men det gör väl ingenting om hon tar barnet och sitter i ett annat rum när barnet inte behöver ammas? Och ärligt talat, jag har aldrig, och då menar jag aldrig, träffat eller hört någon som kräver att man ska fråga om lov innan man får lyfta sitt eget barnbarn. Jag är bara 29, men själva idén att jag skulle vilja att min svärmor skulle be mig om lov innan känns jättebefängt. Det kanske ligger något i att du "behöver släppa taget" lite? Hur ofta är du utan bebisen? Får du någon egentid? 


    Tycker att du har helt fel. Det är upp till TS att avgöra vad hon känner sig bekväm med. Självklart tar man inte bara någons bebis utan att fråga och man går inte undan till ett annat rum. Säg ifrån till din sambo på skarpen och tala om för svärmor att hon får gärna hålla sitt barnbarn men hon får stanna i samma rum.

    Nästa gång din sambo tar upp barnvakt inför farmor säger du bara "vi behöver ingen barnvakt än på länge. Slutdiskuterat." Och vad är det för snack om egentid? Med en liten bebis är det mycket viktigare att knyta an och känna sig trygg än att kunna gå och gymma utan sitt barn. Stå på dig TS!
  • Anonym (E)

    TS, tycker att du fått en massa konstiga kommentarer om att du är överbeskyddande. Ditt barn är tre månader, självklart avgör du och ingen annan om du är bekväm med att andra går runt med ditt barn. Ett nej är ett nej.

    När min dotter föddes var min mans släkt som iglar på barnet, det skulle lyftas och gå runt och jag såg knappt röken av henne när vi var på släktkalas för att alla ville gosa med henne. Vad jag tyckte var helt oviktigt. De ryckte henne bokstavligen ur min famn och vägrade lämna tillbaka henne. Då var hon inte ens en månad. Detta var jättejobbigt och har lett till att jag helt avslutat kontakten med vissa av hans släktingar (mer avlägsna än svärmor dock). Jag känner mig bara ledsen och besviken över hur de betedde sig.

    Det jag vill ha sagt är att vi alla reagerar olika när vi får barn och vi vet ingenting om TS relation med svärmor. Men om du inte är bekväm med hur hon beter sig är det bättre att sätta gränser direkt innan det blir för stor grej. Ta den tid du behöver för att knyta an till ditt barn. Farmor kan bygga sin relation med barnet senare, det behöver inte göras nu när du är nybliven orolig förälder! Annars riskerar du bara att bli ännu argare på svärmor och det är inte en bra grund för framtiden.

Svar på tråden Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis