Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis

    Din sambo har rätt, du är väldigt överbeskyddande och det leder tyvärr till att barnet bara kommer få en nära anknytningsperson (du) barnet går miste om mycket på det sättet. Du måsteockså lära dig att respektera din sambo. Jag tycker varken han eller farmorn har gjort något fel, inte något som framgår av trådstarten i alla fall.

  • Glinda från Oz
    Mysans18 skrev 2018-10-08 19:53:53 följande:

    Men hur vet du det? Vårt barn knyter även an till sin pappa. Han tröstar, leker och gosar med vår bebis precis som jag. Vår bebis tyr sig fint till sin pappa. Det här är en annan problematik. Tror inte jag behöver gå in på allting en gång till, men kort och gott vår bebis är bara tre månader och jag ser inte vitsen med att andra ska passa bebisen precis nu när allt ännu är så nytt. Den tiden kommer. Jag lovar!


    Varför är det då ett problem med amningen när farmor passar men inte när pappa är med barnet? Jag tänker om du jobbar och så, eller ör ni hemma på heltid båda två?

    Enligt din trådstart får inte ens farmor ta upp bebisen utan att fråga dig om lov så det handlar inte bara om att passa.
  • Glinda från Oz
    Mysans18 skrev 2018-10-08 20:18:58 följande:

    Jag vet inte varför du drar saker till sin spets. Farmor får gärna umgås med sitt barnbarn, men man kan väl visa lite hänsyn? Barnet behöver inte plockas upp i tid och otid och dras undan, från mig. Jag nämnde att hon knappt lyssnar på en när man pratar med henne... det blir lite svårt att umgås då. I början kan det ocksä kännas skört med allt när det är såpass nytt. Ingen aning om du är förälder och hur saker och ting har upplevts för dig. Men såhär upplever iaf jag det.


    Det är inte att dra till sin spets att du endast vill att farmor tittar på barnet och bara när du är i samma rum, du kan låta barnet sova själv (utgår jag ifrån) men inte låta barnet vara själv i ett annat rum med farmor.

    Farmors umgås ju med barnet och vill barnet inte plockas upp kommer hon att berätta det klart och tydligt.

    Jag frågar återigen, hur gör du med amningen när du jobbar? För du och din man delar ju lika på barnet.
Svar på tråden Sambon tjatar om att farmor ska passa vår bebis