• SofieElise

    Hjälp att tyda NC kurva

    Har du ÄL där NC förutspått det? För exakt så där sjunker min temp innan ÄL. Har du tagit ngt ägglossningstest. Min svänger nog lika mkt som din men det märks tydligt när man har ÄL ändå.

  • SofieElise
    Timal89 skrev 2018-10-11 06:50:05 följande:

    Tack för ditt svar! Det är första månaden Med NC så Vet inte än om den prickar rätt med äl.

    Men va skönt att höra att din temp och sjunker innan äl! Jag trodde nästan att jag mätt fel... jag har tagit äl test ett par dagar nu men ännu ej två starka streck. Fortsätter testa :)

    (Hur långt efter dippen kommer din äl ungefär?)


    Jag kan tipsa om Clearblues ÄL-test. Då får man en smiley när man har stegring och sen kmr ju ägglossningen ngn dag efter det. Skickar bild på min kurva så får du se, och här fick jag positiva tester dag 13 och dag 14

  • SofieElise

    Hur ser din temp ut idag? Fortsätt ta tester, högst stegring har man mellan kl. 10-20. Det sägs att den är allrs högst vid 14 tror jag men jag har testat vid 19 och det har varit positivt

  • SofieElise
    Timal89 skrev 2018-10-11 17:59:43 följande:

    Jag får se de Föesta cyklerna som en testperiod. Tog precis ett äl test. Brukar ni ha svagt streck oavsett om de är äl på g eller inre? Eller kan de svaga strecket betyda att äl är på ingång om ett par dagar?


    Det ser ut som ÄL är påväg, dels pga sträcket o dels så är du i den fertila fasen enl grafen. Fortsätt testa o ligg så ofta ni orkar!

    Vet ni om man är mest fertil dagen före ÄL lr på ÄL-dagen?
  • SofieElise
    Timal89 skrev 2018-10-11 20:23:26 följande:

    Räcker 1gång om dagen? Finns så många olika teorier, vissa säger att varannan dag är de bästa för då hinner de fyllas på med nya spermier. Andra ligger 2gge om dagen. Men antar att de inte finns nått eätt svar..


    Ingen aning, vi gjorde det en gång per dag CD12, CD13(pos. Äl-test) och CD14(pos. Äl-test), men sen hade vi inte lust CD15 och då verkar jag ha haft ÄL. Tror att det är bra att inte pressa varandra för hårt, inget kul när man känner sig tvungen. Man ska nog inte tänka för mkt
  • SofieElise
    Timal89 skrev 2018-10-11 21:18:16 följande:

    Helt rätt!! Så tror ja me. Hittills har vi inte legat för att vi känner oss tvugna till de. Men idag blir de så även om kag inte hade superstor lust egentligen. Vad gör man inte ;)

    Har ni barn sen innan?


    Ja lite får man bjuda till såklart :) nej inga barn sen innan, ni då?
  • SofieElise

    Staven ser absolut positiv ut! Vad kul! Då får du se om du får en tempökning se kommande dagarna, det innebär ju då att du haft ÄL

Svar på tråden Hjälp att tyda NC kurva