Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-04 23:02:34 följande:
    Jag har tänkt ta upp det här. Men det känns så jävla menlöst när det bara kastas skit på mig här, vilket det mestadels gjort. Då håller jag det hellre för mig själv.
    Det är ingen som kastar skit på dig, det som diskuteras är vad man ska kalla det du pysslat med i ett och ett halvt år, slår man upp ordet känslomässig otrohet och jämför det med allt du själv skrivit att ni gjort så stämmer det på i stort sett alla punkter. 

    "Emotionell otrohet inträffar när en partner har intima möten med en annan person. Detta förutsatt att det är känslobaserat och bryter en implicit eller explicit överenskommelse. Vanligtvis finns det ett emotionellt utbyte under dessa intima ögonblick."

    https://utforskasinnet.se/emotionell-otrohet-vad-ar-det/

    Men ingen har kallat dig något nedlåtande. Att det är känsligt för dig vad man kallar det beror nog snarare på ditt eget dåliga samvete där du verkar ursäkta ditt beteende för dig själv genom att vara stolt över att du inte varit fysiskt otrogen, vilket iof är sant och du har all rätt att vara stolt över det, men det betyder liksom inte att allt det du gjort är ok.

    DET är vad jag menar med att du kommer inte bli fri från ditt dåliga samvete förrän du erkänt det för dig själv. Så länge du lever i förnekelse och aldrig gör upp med dig själv så kommer du aldrig bli av med det. Om du tänker efter, vad spelar det egentligen för roll vad man kallar det du och kollegan gjort? Om man kallar det, flirt, förälskelse, eller känslomässig otrohet. I slutändan det ni gjort och inte vilken titel man sätter på det som räknas eller hur?
  • Anonym (man)

    Med det sagt så släpper jag det där nu, det är uppenbart att det är känsligt för dig vad man kallar det så i fortsättningen kallar vi det vad det nu än är du vill kalla det om det känns bättre.

  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 15:53:45 följande:
    TS är bara människa....

    Human nature...
    Japp, men de som INTE agerar på sina känslor är oxå människor. Ska man bortförklara alla sina misstag med "jag är ju bara människa" så lär man sig heller aldrig något av sina misstag och kommer förmodligen repetera dem och och om igen.

    Så om man vill lära sig något av sina misstag och utvecklas som människa är det kanske bättre att man frågar sig varför man själv hanterade en situation på ett visst sätt när andra hanterat dem på ett bättre sätt?

    Till skillnad från vad vissa här påstår handlar det inte om att skuldbelägga TS, utan om att TS ska vara ärlig med sig själv för att bli kvitt sina skuldkänslor OCH klara av att se sin relation till kollegan på ett realistiskt sätt och vad det innebär för hennes relation till hennes man.
  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 16:10:36 följande:
    TS får väll då lämna sin man eller som hon verkar göra säga upp kontakten med kollegan.
    Det är upp till henne att avgöra, jag föreslår att du läser tråden där hon beskrivit vad hon vill med sin man ganska ingående. Och nej hon har inte sagt upp relationen med kollegan hon har varit tydlig med att den tänker hon inte säga upp utan bara dra ner på det och kalla det vänskap. Träffas kommer de fortsätta göra och det är vad vissa här ifrågasätter.
  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 17:00:52 följande:
    Kan vara så att TS har en plan.

    Den går ut på att hålla fast vid sin man ett par år tills barnen är vuxna för att se ifall kollegan då är singel.

    Allt för barnen-tänk..,
    Kan vara men det är nog inte så troligt om man ska tro det hon skrivit, det verkar mer vara en crush som inte gick helt överstyr med delvist. Som sagt, det vore bra om du läser tråden....
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2019-07-05 16:59:31 följande:
    TS behöver ingen riddare på vit häst som ilar till hennes räddning, hon är helt kapabel att ta hand om sig själv. Lite synd, det hade varit kul att agera räddaren i nöden åt en lady in distress. Men den tiden är förbi...

    Det finns många som njuter av att skuldbelägga andra, om de finns här i tråden vill jag låta vara osagt.

    Men jag ställer samma fråga till dig som till TS, vad får du ut av det? Du har skrivit typ 500 inlägg med ungefär samma innehåll, TS svarar ungefär samma sak varje gång och så skriver du igen, ni rör er i cirklar omkring varann på ett sätt som jag inte sett i några andra trådar. Varför?

    Sen har jag en fråga till, om du varit TS` man och hon berättat allt, som du vill att hon ska göra, vad hade du gjort då?
    Kom tillbaka när du lärt dig argumentera sakligt...
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2019-07-05 17:11:55 följande:
    Aha, du vet inte ens själv... Jag fick inget svar från TS heller på frågan varför, ni har kanske mer gemensamt än ni tror.
    Dina åsikter om mig är totalt ointressanta Tecum, med sakligt menas sånt som rör TS dilemma inte vad du personligen tycker om mig.... hänger du med?
  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 17:21:23 följande:
    Tror det sista TS behöver är fler män inblandade. ;)
    Haha, sant, 2 räcker nog gott och väl...
  • Anonym (man)
    Anonym (Ly) skrev 2019-07-05 17:48:22 följande:

    Jag har lärt mig något av inläggen i den här tråden: Män anser det vara en otphetsaffär om man flörtar med en man som förtar tillbaka och gör det under en period. Då har jag nu insatta att jag varit otrogen jämt och ständigt i 25 års tid.

    Så här är en kvinnas perspektiv: Ända sedan jag varit 12 år har killar män och pojkar sprungit efter mig, vissa var kära, andra sexuellt intresserade. Halva klassens pojkar stirrade och var intresserade, halva skolans killar stod i kö. Jag valde en som pojkvän. Vart jag än befunnit mig cirkulerar män sunt mig som flugor. Ibland har jag tyckt någon av dessa är fin tillbaka och det har säkerligen märkt - vi flirtade enligt tråden här och bara genom att vara intresserade av varann så var det alltså en otphetsaffär även om jag stannade hos den jag valt? Den killen som är med mig hoppas jag verkligen inte delar er åsikt om att om jag blir intresserad tillbaka ytligt av någon av alla de män som ständigt cirkulerar runt mig och har gjort så hela mitt liv så är det en otrohetsaffär för det betyder ju att jag aldrig någonsin i ett förhållande varit trogen. Självklart kan man som kvinna också bli fysiskt attraherad hela tiden av andra än sin man och det är lätt hänt att den man man är attraherad av är attraherad tillbaka vilket gör det svårare för oss kvinnor att vara kvinnor. Män är attraherade många gånger per dag av olika men kan inte vara känslomässigt otrogna eftersom de inte får attraktion tillbaka. Vi kvinnor får alltid attraktion tillbaka då vi är attraherade av någon. Så varje gång vi får respons på vår attraktion och ett gensvar har man alltså en affär med personen om man talar med personen? Om man gör saker som hade varit okej att göra om man INTE varit attraherade t ex prata på jobbet, diskutera youtuveklipp och äta lunch ihop, är en otrohetsaffär om man gör det när man är attraherad av mannen som i mitt fall alltid självklart varit attraherad tillbaka. Är det mitt fel att jag får mäns intresse "för" lätt och att ibland gör min mänsklighet att jag faktiskt kan bli attraherad tillbaka av någon intresserad kollega fast jag väljer att inte gå över gränsen och ha sex eller hångel utan låter det bara vara och njuta av att vara mänsklig och ha sex med den partnern jag har? Ja, själv har jag alltså aldrig varit trogen någonsin om definitionen män har av otrohet är att två personer attraheras av varann. Då är det lätt för män att vara trogna för deras kåthet på kollegor och kvinnor på jobbet är sällan besvarat. Medans kvinnors kåthet på någon man är alltid besvarad och därför så räknas hennes kåthet till en annan man som en affär, för att attraktionen är ömsesidig?


    Ska man sammanfatta dina observationer så kan jag väl finna ett antal brister...

    1) Män är inte mer känsliga för emotionell otrohet än kvinnor, snarare tvärtom

    2) Hur man hanterar känslor som liten utan erfarenhet och hur man hanterar saker som vuxen med familj och barn är inte riktigt samma sak.

    3) Att TYCKA någon är fin eller märka att de tycker du är fin är inte riktigt samma sak som att tycka någon är fin och sen genast agera på det och boka in träffar ensamma. Tycka och göra är inte riktigt samma sak
    .
    4) Killen du är med har nog inga problem med att du TYCKER andra är intresanta, däremot är det nog få killar eller tjejer heller för den delen som är ok att du bokar in träffar med någon du är intresserad av. Och jag tror faktisktiskt inte du är ok med att din kille gör likadant heller om ni inte har ett öppet förhållande.

    5) Det är absolut inte ditt fel att du fångar andras intresse, du kan inte rå för vad andra känner, det är heller inte ditt fel om du bli attraherad av andra, man styr inte över sina känslor. Däremot är du helt och hållet ansvarig för om du väljer att agera på det, dina handlingar är ditt ansvar, ingen annas. Återigen blandar du ihop känslor och handlingar..

    6) Det är inte mäns definition, för hade du läst tråden lite närmare som du säger dig ha gjort så hade du kanske märkt att även kvinnor varit kritiska. Ärlighet verkar vara något som är viktigt för både män och kvinnor.

    En genomgående tråd genom hela din teori är att du verkar totalt missuppfattat kritiken och verkar ha enormt svårt för att skilja på känslor och handlingar. Hade TS nöjt sig med att enbart känna saker så hade ingen haft något att invända. ALL kritik och ifrågasättande har hela tiden handlat om vad TS valt att GÖRA av det hon känner. Genom hela tråden har TS haft många olika impulser att GÖRA saker med sin kollega vilket om inte annat borde vara tydligt av titeln på tråden "jag vill LIGGA med min kollega" (lite märkligt att du missade det?). 
  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 17:59:39 följande:
    Riktigt bra argument.

    Män har väll en tendens att objektifierar oss kvinnor dessutom.

    Har fått många blickar av yngre och även äldre killar som försökt visa intresse men vet att jag är upptagen.

    Har lunchat med de dessutom eftersom jag jobbat med de.

    Men de vet var gränsen går.

    Min man går säkert igång på andra kvinnor med stora bröst etc och kan vara flirtig inför mig med de men jag bryr mig inte.

    Jag får många killar som tittar på mig och frågar efter mobilnummer.
    Nja, jag tycker inte man ska göra en man/kvinna sak av det. Jag tror få kvinnor är ok med att deras kille ordnar träffar ensam med någon han är intresserad av. Jag tycker Ly snarare har väldigt svårt att skilja på känslor och handlingar. Hela henens inlägg bygger på att man ifrågasätter TS känslor vilket inte är fallt i denna tråd. De allra flesta både kvinnor och män är ok med att deras partner kan känna attraktion till andra, men inte riktigt lika ok med att personen agerar på det (nu menar jag alltså inte sex).

    Har fått många blickar av yngre och även äldre killar som försökt visa intresse men vet att jag är upptagen.
    Men valde du att boka träffar med dessa män?

    Har lunchat med de dessutom eftersom jag jobbat med de.
    Men var det en medveten strategi för att få vara ensam med dem och pågick det i ett och ett halvt år? 

    Men de vet var gränsen går. 
    Hade de varit lika säkra på var gränsen går om du valt att träffa dem regelbundet ensamma och haft en icke sexuell men flirtig relation med dem?

    Min man går säkert igång på andra kvinnor med stora bröst etc och kan vara flirtig inför mig med de men jag bryr mig inte. 
    Hade du varit lika ok med att din man ordnat möten ensam som inte rör jobbet utan enbart i syfte att träffas ensamma med en stortuttad kollega som tydligt visat sitt intresse för honom och som han går igång på?

    Jag får många killar som tittar på mig och frågar efter mobilnummer.
    Ger du dem ditt nummer och påbörjar en icke sexuell  men flirtig relation med dem som du håller hemligt för din man?

  • Anonym (man)
    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 21:18:35 följande:
    Förstår hur du menar. Ja helt klart går TS över gränsen för vad som är moraliskt rätt.
    Japp, ledordet i detta fall heter nog intimitet. De flesta av oss är ok med att våran partner har relationer till andra även om de kommer varandra väldigt när som vänner, eller att man blir attraherad av andra och till och med flirtar ytligt. Men de flesta av oss är inte ok med att våran partner blir för intima med andra på ett romantiskt och/eller sexuellt plan. Även par som tillåter att man har sex med andra vill många ggr reservera intimiteten för sig själva.

    Jag kan absolut förstå att det kan vara svårt att hålla den gränsen med någon man är väldigt het på och gillar personen på alla plan. Men har man passetat den gränsen så är det bra om man kan erkänna det för sig själv så man kan rätta till det. Att bara sätta ett finare namn på relationen kommer inte förändra något.
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-05 21:37:08 följande:

    Anonym (man) - kan inte du bara lämna tråden? Du är enbart som en hackig skiva som är helt besatt av att kalla mig otrogen, varför det nu är så viktigt för dig. Och lägger till saker jag aldrig gjort. Bisarrt nu också när vi inte ens har nån kontakt, vilket jag varit tydlig med.

    Stannar du så kommer jag i vart fall inte svara på dina inlägg mer. Jag har svarat tusen och åter tusen ggr på det du skriver / frågar / påstår men du lyssnar som en kratta och är totalt ointresserad av någon annan vinkel än din egen och jag är innerligt trött på dig. Dra.


    Absolut, ditt liv och din tråd. och jag kan absolut förstå att det är jobbigt att läsa vissa saker.

    Hej då och lycka till...
  • Anonym (man)
    Anonym (en karl) skrev 2019-07-05 22:08:13 följande:

    Stannar du så kommer jag i vart fall inte svara på dina inlägg mer. Jag har svarat tusen och åter tusen ggr på det du skriver / frågar / påstår men du lyssnar som en kratta och är totalt ointresserad av någon annan vinkel än din egen och jag är innerligt trött på dig. Dra.

    Förstår dig TS! Låt dig inte provoceras alltför mycket!

    Vi är flera som förvisso tycker du betett dig klandervärt men som ändå känner sympati med sättet du nu hanterar din relation till kollegan. Intressant vore att höra hur du och din man tillsammans hanterar situationen.


    Vad du tycker om mina inlägg skiter jag fullkomligen i. Men nu har ju TS som faktiskt äger tråden bett mig dra och DET kan jag iaf respektera.
  • Anonym (man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2021-04-19 22:04:51 följande:
    Några krösa-major är kvar ser jag (syftar på Hmmm som jag inte ens orkar kommentera). Men din fråga har jag lovat att svara på. :)

    Såhär i efterhand är jag förvånad att det hände mig - jag som var och är i ett lyckligt äktenskap och som aldrig sökt något utanför det. Hur kunde jag plötsligt sitta i den sisten? Lite arg på mig själv, på att jag trodde att jag kunde styra mina känslor. Det kan man inte, jag vet ju det. Men - jag insåg det försent. Det var då jag skrev inlägget här. Dock är jag väldigt glad för att jag redan från början insåg att det aldrig aldrig skulle vara värt det för någon inblandad, inte att verkligen leva ut det jag tänkte på - och att allt fick stanna här och i fantasin. Jag ser allt detta som en viktig erfarenhet. Jag kommer vara mycket mer vaksam på mina känslor för någon annan i fortsättningen. Men samtidigt ser jag inte Pelle som nån jag aldrig hade velat ha mött. På ett sätt förstås, då hade jag sluppit allt detta. Men vi har nog såhär i backspegeln lärt oss en hel del om oss själva. Men jag är också glad att det var just han, och att han inte heller gick över gränsen. Men jag är mest lättad och glad för att jag stod emot, att jag tog mig ur vår kontakt m varann och att jag och min man har vår framtid tillsammans.
    Å andra sidan har det tagit dig 3 år att släppa en sketen förälskelse som andra lyckas sätta stopp för på 10 sekunder, dvs de sätter stopp för saker innan de hinner bli nåt av det. Vilket inte är speciellt förvånande eftersom du inte tar till dig något annat än det du vill höra, blir bästa kompis med ryggklappare som Tecum och slänger ut alla kritiker från tråden.

    Jag ser att du fortfarande, precis som i allra första början enbart tänker på dig själv, dina känslor, dina behov. Precis allt snurra kring dig och vad du tycker passar dig bäst. Ert förhållande är DU, din man är bara en statist.
  • Anonym (man)
    Anonym (Flyktkänslor) skrev 2021-04-20 11:56:12 följande:
    Du, man, är fasiken i mig en av de bittrare människorna jag sett här på FL. Ta det lite lite lugnt. Hur bedragen har du egentligen blivit? Dags att släppa och gå vidare... kanske?

    TS jag har varit i en liknande situation. Det är så oerhört jobbigt när man älskar sin man och sitt liv så mycket. Jag vet att det inte finns någon annan man som passar mig bättre. På alla plan. Han kittlar min själ, mitt hjärta och min hjärna fortfarande efter 18 år och ändå så trillade jag dit. Kan inte förstå det, kan inte förklara. Du verkar vara en jättefin person! Bra jobbat av dig att inte ge efter för frestelsen mer än vad som faktiskt gick att reparera och gå vidare ifrån. Klappa dig själv på ryggen! Du är bra.
    Jag påpekar bara det uppenbara, TS har ganska konsekvent avfärdat allt som inte lirar med vad hon vill höra och då är det inte så konstigt om det tar 3 år.

    Medhåll och ryggklappar är säkert skönt men det löser sällan problem.

    Att du har varit i samma situation som TS förklarar ju varför du tycker all slags ifrågasättande och kritik är detsamma som bitterhet, för du ville väl förmodligen oxå bara ha medhåll och ryggklappar och slippa se över din egen roll i det hela och fråga dig hur det kommer sig att du blev så besatt när andra lyckas hantera såna känslor betydligt bättre.
  • Anonym (man)
    Anonym (Flyktkänslor) skrev 2021-04-20 11:56:12 följande:
    Du, man, är fasiken i mig en av de bittrare människorna jag sett här på FL. Ta det lite lite lugnt. Hur bedragen har du egentligen blivit? Dags att släppa och gå vidare... kanske?

    TS jag har varit i en liknande situation. Det är så oerhört jobbigt när man älskar sin man och sitt liv så mycket. Jag vet att det inte finns någon annan man som passar mig bättre. På alla plan. Han kittlar min själ, mitt hjärta och min hjärna fortfarande efter 18 år och ändå så trillade jag dit. Kan inte förstå det, kan inte förklara. Du verkar vara en jättefin person! Bra jobbat av dig att inte ge efter för frestelsen mer än vad som faktiskt gick att reparera och gå vidare ifrån. Klappa dig själv på ryggen! Du är bra.
    Missförstå mig rätt nu, jag tycker det är jättebra att TS story fick ett lyckligt slut.
    Men nu när det är över är det dags för lite "retrospective".

    Har TS hanteras sin förälskelse på ett bra sätt? Nej det tycker iaf inte jag hon gjort.

    Hade hon kunnat hantera det på andra och bättre sätt, ja det hade hon absolut kunnat göra.

    Hade hon kunnat satt stopp för det mycket tidigare? Ja det hade hon kunnat. Hon hade kunna sätta stopp för det redan från allra första början, innan attraktionen blev en förälskelse.

    Och visst förstå jag att dessa frågor svider men ställer man inte sig dem har man heller inte lärt sig något av sina erfarenheter och nästa gång man blir förälskad i någon annan så är man tillbaka på exakt samma ställe och kommer förmodligen hantera det på exakt samma sätt eftersom problemet ligger inte i förälskelsen eller omständigheterna i sig utan i hur var och en hanterar såna känslor och situationer. Och nästa gång får storyn kanske inte ett lika lyckligt slut.
  • Anonym (man)
    Anonym (en karl) skrev 2021-04-21 02:21:28 följande:
    Men vilka brösttoner och obehagliga formuleringar!

    Du kan inte må bra.
    Men att kalla folk för bittra är ju inte alls brösttoner, eller hur?

    Det gäller ju att vara selektiv när man bedömer "obehagliga formuleringar" och vem som mår bra Drömmer
  • Anonym (man)
    Anonym (Samma sits) skrev 2021-10-07 16:59:18 följande:

    Bara ligg med den ni har en cruch på så ni får ut det ur systemet. 
    För mig märkte jag att han hade en liten snopp sen tog kärleken slut på någon tiodels sekund. Gick från en fuktig regnskog till den torraste av öknar. Sen började jag uppskatta jag vad jag redan har. 


    Du kan väl fråga din partner om han håller med dig om det?
    Eller hans partner?
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift