Inlägg från: Mongoliet |Visa alla inlägg
  • Mongoliet

    När slutar sambos försörjningsplikt!?

    Du bor ensam så gå till soc imorgon. Han är inte betalningsskyldig alls. Varför skulle han vara det. Om de mot förmodan skulle hävda det så säger du att det är slut & i praktiken då är ni bara som 2 vänner som bor ihop & då ska du ha halva hyran av soc plus 3500 typ för mat mm.

  • Mongoliet
    Anonym (Bea) skrev 2018-10-16 00:47:00 följande:

    Är han skyldig endast betala halva hyran tre månader?!


    Ni kunde haft det upplägget hela tiden även om ni var ihop. Soc kan skita i om ni är ihop eller inte. Speciellt om ni inte har barn eller är gifta eller äger saker tillsammans. Du skulle haft halva hyran plus ca 3500 även om det var din papppa du bodde med av soc. Bara stå på dig. Du har rätt.
  • Mongoliet
    Anonym (Bea) skrev 2018-10-16 01:51:47 följande:

    Men har hört att om sambon är rik får man inte göra så?!


    Fast han är ju bara en vän from nu. Skitsamma om han är miljardär. Om halva hyran är rimlig. Låt oss säga upp till 5000 kr för dig.
  • Mongoliet
    Salmiakk skrev 2018-10-16 07:18:20 följande:

    Är man sambo så lever man under äktenskapliga förhållanden och sambon ÄR försörjningsskyldig enligt socialtjänstlagen. Jag är 100% säker.

    Han måste skriva sig hos sin pappa omgående om du ska få hjälp av soc.


    De är inte sambos löngre. De är 2 vänner som bor ihop. De kunde de ha låtsats vara hela tiden.
  • Mongoliet

    Hon kan bo med förldrar om hon är vuxen & ha rätt till en del av hyran plus minst 3000. Självklart betalar ingen exsambo. Han är numera en vän som vem som.

  • Mongoliet
    Anonym (K) skrev 2018-10-16 08:08:44 följande:

    Ja.

    Ja.


    Hon lär inte bli vräkt så länge hyran blir betald. Hyresvörden behöver inte ens veta att hon börjar gå på soc.
  • Mongoliet
    sextiotalist skrev 2018-10-16 08:13:02 följande:

    En sambo har aldrig försörjningsplikt, däremot så ser man på hushållets inkomster t.ex vid försörjningsstöd.

    Det bästa ditt ex ska göra, om han vill ge dig en chans, är att skriva sig hemma hos sin pappa. För så länge han står skriven på samma adress som du, så kommer de räkna in hans inkomster i hushållets totala inkomst.

    Däremot måste du självklart ta kontakt med både arbetsförmedling och soc direkt, arbetsförmedlingen borde du ha haft kontakt med under hela tiden.

    Så nej, han är inte skyldig att betala mat och annat till dig.


    Stämmer inte. Hon kan bo hos en vän eller föräldrar och ha rätt till sin del av hyran av soc upp till en rimlig nivå. Har ingen betydelse vad övriga i hushållet tjänar. Om de inte är dumma nog att säga att de är sambo. Gifta gäller detta såklart. Dessutom kan hon hävda att de lever seperata liv vilket de ju gör och få full ersättning för mat mm typ 3500 kr. Att soc säger nej några ggr här gör de för att få dig att mjukna. Stå på dig om du har en kass soc-sekretare & överklaga i värsta fall. De måste tom hjälpa dig med överklagan. 100 % säker på att du vinner.
  • Mongoliet
    sextiotalist skrev 2018-10-16 08:24:31 följande:

    Du måste skilja på vad soc anser (de anser även, i vissa kommuner, att föräldrar ska försörja 25-åringar).

    Att soc kan neka ett sambopar att få försörjningsstöd är helt korrekt, eftersom de räknas som ett gemensamt hushåll. MEN FORTFARANDE HAR INTE EN SAMBO FÖRSÖRJNINGSPLIKT, dvs ts kan inte kräva underhåll från honom, hon kan inte gå till en tingsrätt för att kräva att han tillgodoser hennes finansiella behov. Utan som sambo är man, om man står utan inkomst, beroende av den andra personens välvilja.

    Sedan kan soc neka försörjningsstöd.


    Har du fattat att de inte är mer än vänner. Det är 2 vänner som delar lägenhet. Det kvittar om vännen (ex-sambon) är miljonär.
  • Mongoliet
    sextiotalist skrev 2018-10-16 08:30:11 följande:

    Jag har fattat, men eftersom de är ett fd par, så är det mer att bevisa än om de varit endast kompisar.

    Nu frågade ts om försörjningsplikten, och den kan hon inte hävda, men soc kommer att anse att hennes fd ska försörja henne.

    Därför anser jag att det bästa är att ts ex skriver sig hos sin pappa, dvs formellt flyttar från bostaden, då har ts lättare att få försörjningsstöd så hon klarar sig tills hon får arbete.


    Skitsamma vad soc anser. Hur ska hon bevisa att de inte är ett par. Hon vinner detta caset utan problem.
Svar på tråden När slutar sambos försörjningsplikt!?