Inlägg från: Anonym (Hillevi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hillevi)

    När slutar sambos försörjningsplikt!?

    Är ni ihop eller inte? Ts, du verkar lite svävande på detta, ex i inlägg nr 9.

    I vilket fall som helst, om ni båda står på lägenheten kan han aldrig bli skyldig att betala mer än halva hyran de tre månader som kallas för uppsägningstid.

    Men det jag undrar över, eftersom du verkar så totalt oinsatt i hela er ekonomi, är du helt 100% säker på att du också står på lägenhetskontraktet? Har du sett det /undertecknat det med egna ögon?

    Oavsett allt annat, så det absolut första du skall göra är att idag omedelbart är att skriva in dig på arbetsförmedlingen.

  • Anonym (Hillevi)

    Så länge hyran kommer in i tid som vanligt kommer du inte att bli uppsagd (förutsatt att du står på kontraktet). Slutar han att betala kommer du att bli vräkt så småningom.

  • Anonym (Hillevi)
    Anonym (Bea) skrev 2018-10-16 11:42:59 följande:

    Kan jag om jag är för sjuk fysiskt o psykiskt tvingas va på Samhall hela livet?!


    Självklart inte. Dessutom finns det inget som pekar på att du skulle hamna där i nuläget överhuvudtaget.

    Vad som kan bli aktuellt i ditt fall utreds/bestäms i samråd med dig på Af. Kanske någon form av arbetsträning, praktik, utbildning etc.

    Har du haft ett "bra" (med längre anställningsperioder, inte bara timvikarie) tidigare finns det ju goda förutsättningar för att du skall komma tillbaka till den vanliga arbetsmarknaden.
    Men, ts, du har mått dåligt en längre tid skriver du, innebär det att du bara "gått hemma" och typ skött hushållet? Du har inte alltså varit formellt sjukskriven?


  • Anonym (Hillevi)

    Nej de kan inte tvinga dig till psykolog. Om du vill åberopa fysiska/psykiska funktionsnedsättningar för att få speciell anpassning (ex vad gäller praktik, utbildning etc) kan det bli aktuellt med att de önskar läkarintyg, och då måste du till läkare för att få detta.

  • Anonym (Hillevi)
    Anonym (Hillevi) skrev 2018-10-16 11:50:01 följande:

    Nej de kan inte tvinga dig till psykolog. Om du vill åberopa fysiska/psykiska funktionsnedsättningar för att få speciell anpassning (ex vad gäller praktik, utbildning etc) kan det bli aktuellt med att de önskar läkarintyg, och då måste du till läkare för att få detta.


    Af har egna arbetsspykologer och arbetsteraupeter som man får träffa vid utredning/bedömning av ens arbetsförmåga. Dessa kostar ingenting, men det är viktigt att komma ihåg att de inte ger någon vårdgivande behandling (ex du kan inte få samtalsstöd  av dessa för att förbättra ditt psykiska mående då skall du söka dig till vårdcentralen).

    Men ts, gå till arbetsförmedlingen idag! eller direkt imorgon bitti.


  • Anonym (Hillevi)
    Anonym (Bea) skrev 2018-10-16 14:40:23 följande:
    Om man betalar för kolla upp folks ekonomi kan ingen se att soc gett pengar? Skäms lite
    Förstår inte vad du menar? Vem skall betala för att "kolla upp folks ekonomi"? Det är soc som kollar din ekonomi innan de beviljar något som helst ekonomiskt stöd.

    Soc vet så klart redan om de gett stöd eller inte tidigare. Vem/vilka syftar du på och som du skulle "skämmas inför"?

    Jag tror också faktiskt att du behöver en vårdkontakt, ju längre tråden fortsätter desto mer förvirrad och oinsatt verkar du vara (nu menar jag inte att du skulle vara "dum i huvudet", bara att om man är ledsen, deprimerad och haft det jobbigt ett tag, som du verkar haft, har man svårt att "tänka klart" och ta till sig information, eller göra en aktiv handling som ex kontakta af).
  • Anonym (Hillevi)
    Kjell2 skrev 2018-10-16 16:50:51 följande:
    Ring och kolla.
    Kjell2, vi kan inte hjälpa ts mer. Det är slöseri med din tid. Hon är oförmögen att ta emot och förstå den information hon får (i nuläget, förmodligen slutkörd "psykiskt").

    Ts har fått två konkreta råd (1 vc, 2. Af), men ändå surrar hon runt om allt möjligt.

Svar på tråden När slutar sambos försörjningsplikt!?