• Bjoer

    Min dotter styr mig

    Ökenblomman skrev 2018-10-16 14:23:28 följande:

    väljer honom före mitt barn 


    Japp, så är det, och det är helt normalt. Hon måste förstå att ibland blir man bortvald och hon måste lära sig acceptera det. Allt kan inte vara på hennes vilkor. Om hon är 17 så är det snart dags att flytta ut också. Hur ska det gå ifall hon är så beroende av dig? Har hon själv funderat på det?
  • Bjoer
    Anna60 skrev 2018-10-16 15:21:23 följande:
    Det handlar inte om att bli "bortvald", det handlar om att prioritera alla människor i sin närhet. Men under olika förutsättningar och tidpunkt. Din dotter, TS, måste inse att hon inte är världens mittpunkt. Hon måste lära sig förstå att det finns fler människor i familjen och att alla familjemedlemmar behöver tid, närhet och kärlek. Hon har svårt med att se andras behov kan jag tro. Detta måste hon lära sig. Ångest och bortderline till trots. Det går att fungera som människa ändå, och att faktiskt ta ett steg tillbaka.
    Fast hon blir bortvald, just då. Och det är ok. Man kan inte prioritera alla människor, då prioriterar man ingen. Det är liksom det som är att prioritera. Ibland får hon prioritera dottern, ibland mannen, ibland att inte vara med någon av dem.
Svar på tråden Min dotter styr mig