Inlägg från: Anna60 |Visa alla inlägg
  • Anna60

    Min dotter styr mig

    Du har insikt i vad som händer, vilket inte är helt vanligt när man står så nära problemet som du gör. Hon utövar utpressning: "ger du mig inte 100% uppmärksamhet så tänker jag skada mig själv, och jag vet att du hatar det". Har ni kontakt med BUP så se till att hon får all hjälp därifrån ni kan få. Jag antar att hon medicinerar? Kan det vara så att hon har fel medikamenter så att det inte hjälper henne? 

  • Anna60
    Bjoer skrev 2018-10-16 15:07:21 följande:
    Japp, så är det, och det är helt normalt. Hon måste förstå att ibland blir man bortvald och hon måste lära sig acceptera det. Allt kan inte vara på hennes vilkor. Om hon är 17 så är det snart dags att flytta ut också. Hur ska det gå ifall hon är så beroende av dig? Har hon själv funderat på det?
    Det handlar inte om att bli "bortvald", det handlar om att prioritera alla människor i sin närhet. Men under olika förutsättningar och tidpunkt. Din dotter, TS, måste inse att hon inte är världens mittpunkt. Hon måste lära sig förstå att det finns fler människor i familjen och att alla familjemedlemmar behöver tid, närhet och kärlek. Hon har svårt med att se andras behov kan jag tro. Detta måste hon lära sig. Ångest och bortderline till trots. Det går att fungera som människa ändå, och att faktiskt ta ett steg tillbaka.
Svar på tråden Min dotter styr mig