• AndreaBD

    Gamla kompisar gillar inte ny partner, - hård diss.

    Anonym (Väx upp) skrev 2018-10-19 11:03:13 följande:

    Jag skulle aldrig lägga mig i vem mina vänner väljer som partner. Är du och partner som är partners, inte vänner och du som ska leva dela ert liv. Det går utmärkt att ha egna vänner och skaffa nya gemensamma. Skulle aldrig välja bort kärlek för polare.


    Nja, det finns fall som är extrema. Jag har varit med om det en gång. Jag kände tjejen innan den killen blev ihop med henne. Och jag ville redan inte umgås med henne innan, och jag tänkte inte heller umgås med henne om han blev ihop med henne. Jag hade umgåtts med bara honom, men inte när hon var med. Men det var ju inte alternativet för hon "förbjöd" ju honom att umgås med mig. Den tjejen var en typisk narcissist som hela tiden blandade andra in i sina intriger och jag ville verkligen inte dras in i detta.
  • AndreaBD

    Du ska definitivt fråga vännerna varför de inte gillar henne.  Annars vet du inte verkligen vad det handlar om. Jag tycker det är stor skillnad om man har en konkret anledning eller om det bara är lite "snobberi", att personen inte duger, eller inte verkar tillräckligt "kul". Det senare tycker jag skulle vara en anledning att bryta med såna kompisar. Men man får höra först förstås.

    Att de skulle ha träffat på varandra tidigare och det hände något då är uteslutet?

  • AndreaBD
    Anonym (Trams) skrev 2018-10-19 12:46:31 följande:

    Även sånt sväljer man ju om man är över 14 år. Nu är nu, man ger sina vänners partners en chans oavsett om man kände till dom sen innan och har haft något emot dom förut...


    Det beror väl helt och hållet på VAD som har hänt tidigare. Det kan ju vara något allvarligt också. Jag säger inte att det är sannolikt, jag frågar bara om man kan utesluta det.
  • AndreaBD
    Anonym (Står ut med värre) skrev 2018-10-19 12:24:59 följande:

    1:

    Det är svårt att hänga med när du kallar alla för hen (tycker att hen är ett bra alternativ annars, men inte här).

    Det är också svårt att läsa texten när du döper alla till bokstäver. Skriv ?min bästa vän? och ?min flickvän? istället för ?X? och ?Y?. Man minns inte vem som är B och D eller ens vem som är Kalle och Erika, skriv ut relationen till dig istället...

    2.

    On topic. Din så kallade polare är dum i huvet. Man är lojal mot sina vänner och står ut med deras partners även om man inte älskar dom. Att inte bjuda din flickvän/pojkvän var fittigt gjort.

    Jag kan säga att jag är en tjej varav en av mina bästa vänner är en kille som har en fru från helvetet. Hon har alltid varit elak mot mig så fort han inte hör vad hon säger. Det handlar inte bara om att jag inte tycker att hon är rolig att vara med eller att jag tycker att hon ser ut som ett gammalt spöke, hon är skittaskig mot mig och har alltid varit. Jag har dock aldrig besvarat hennes gliringar utan har bitit ihop för att inte förlora min vän. Han har nämligen blivit av med dom flesta av sina andra vänner pga henne.

    Jag har också en syster vars man misshandlar henne psykiskt men där hon försvarar honom och jag har valt att gå med på charaderna efter flera misslyckade försök att säga vad jag tycker. Om jag inte går med på att le och behandla dom som vilket par som helst förlorar jag min syster.

    Att din såkallade polare utesluter din nya bara för att han/hon inte gillar henne är ju superdåligt. Din kompis ska stötta dig och så länge inte din nya partner gjort något oförlåtligt mot din polare är det här inte ok. Inte mycket till varken polare eller vuxen människa.


    Ja, i dem två fallen tycker jag också att det var det enda du kunde göra. Det kan dock finnas situationer där man väljer annat, för att situationen är annorlunda. T.ex. så har du ju försökt få systern bort från den mannen, och även i fallet med kompisen gör du så bl.a. för att andra redan har svikit honom. Det finns ofta många faktorer att ta hänsyn till.
Svar på tråden Gamla kompisar gillar inte ny partner, - hård diss.