Inlägg från: Anonym (Fredagsfunderingar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fredagsfunderingar)

    Gamla kompisar gillar inte ny partner, - hård diss.

    Hej jag funderar på en sak. Vad gör man om gamla kompisar inte går ihop med ny partner? Ja, det kanske verkar trivialt men det gör ju ont att förlora gamla kompisar. Det går ju inte att skaffa nya gamla kompisar, sådana som varit med i årtionden. 

    Exet tog några av våra gemensamma vänner, jag fick några men inte så många. Jag värdesätter de som finns kvar. 

    Läget  nu är att efter en lång relation skaffade jag en ny partner. Ja hen är lite knepig, bl.a. för att hen har ett lågt självförtroende, men hen är snäll, vänlig, öppen, älskar mig enormt och jag älskar hen. Min nya beter sig inte illa på något sätt. 

    En av mina äldsta kompisar ?D? gjorde samma resa, separation och ny partner. Helt plötsligt var vi ett gammalt kompisgäng med alla nya partners. 

    Läget nu är att jag har verkligen värdesatt att hänga mer med en av mina äldsta kompisar "D" efter separationen. Vi går årtionden tillbaka. Men min nya partner fick med en gång rätt svårt för D:s nya partner "F". Och ja både D och F är rätt borgerligt pretto, och min nya partner är en mer jordnära person mer arbetarklass. 

    Men jag och D var glada åt att vi alla kunde hänga som ett kul stort gäng. D värdesatte/värdersätter att hänga med mig. Man behöver ju ett gäng att slappna av med på fredagskvällen, och ännu mer när det varit några år med separationer, nya partners och lite turbulens.  


    Min nya partner "R" kände hela tiden att "D och F gillar egentligen inte mig". Jag sade hela tiden ?nej, så är det inte?. Allt kändes trevligt hela tiden vi hängde, tyckte jag. Jag trodde naivt att detta skulle bli bättre med tiden.


    Nu har jag fått en Facebook invit till ?F?s födelsedagsfest, stort glamoröst evenemang. Jag ser på listan att jag är bjuden men inte min nya partner.


    OK det bekräftar väl att F inte gillar min nya partner. Men  D? 


    Jag har inte varit med om något liknande förut, hur göra? Vad göra?
    Prata med D?
    I stillhet ?un-frienda? D. F och inte mera höra av mig?
    Ska jag berätta detta för min nya partner? Eller inte?
    Jag känner spontant att jag inte kan berätta för min nya partner, men hen kommer undra efter ett tag varför jag inte längre träffar D, som ändå är en av mina äldsta vänner.
    Det skulle krossa min nya partner om jag förlorar gamla kompisar pga vår relation.


    Vad göra? Hur förhålla mig?  

  • Svar på tråden Gamla kompisar gillar inte ny partner, - hård diss.
  • Anonym (Fredagsfunderingar)

    Tack för detta, ska fråga min gamla kompis rakt ut, om han och/eller hans nya ogillar min nya partner. 

    Nej, det är nog inte så att det är ett förbiseende tyvärr. 

    Grejen, är att jag vill egentligen inte välja mellan den gamla polaren och min nya partner. Men, egentligen är det väl den gamla polaren och/eller dennes nya partner som driver fram det. 

    Jag vill inte säga upp relationen med den gamla polaren, men hur kan man hänga med en polare som tycker att ens nya partner inte duger? Det vore väl illojalt mot den nya partnern?  

    Det här gör ont, och så vill jag skona den nya partnerns känslor. Får hen veta detta, så skulle det bekräfta hens svaga sidor i självförtroendet sidor något enormt.  

    Och så är det jag som drivit på att vi ska hänga allihopa, och känner mig medskyldig..

    Så vad göra? Hur skona partners känslor? 


    Känner mer och mer att den gamla kompisen får åka, en diss av min nya, är ju en diss också mot mig.  Men det är min äldsta bästa polare..


    -         Kris! Vad göra?

    Till saken hör att alla inblandade är mogna vuxna människor...ingen är hysterisk tonåring även om det kanske låter så..
     

  • Anonym (Fredagsfunderingar)

    Hej alla jo det blev kanske lite rörigt där, när jag kallade alla för bokstäver och "hen" sorry för det, ville bara hålla berättelsen lite allmängiltig. 

    Kan bekräfta att det inte finns någon okänd förhistoria mellan någon av de inblandade parterna som kan vara en förklaring. 

Svar på tråden Gamla kompisar gillar inte ny partner, - hård diss.