Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Skickades av sig själv! Skulle skriva att jag ser fram emot att få lyssna i vecka 25 och att jag so far bara mår bra, inga krämpor, vilket är himla skönt!

  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2018-12-10 13:00:57 följande:

    Nästa besök på MVC på onsdag :) har blivit väldigt trött igen och har ofta huvudvärk så jag hoppas dom kollar järvärdena då, annars har illamåendet i princip gått över iaf :) magen växer fortfarande dåligt tycker jag, så ska bli skönt att dom kollar och förhoppningsvis säger att allt ser normalt ut ;) inne i magen lever hon loppan iaf! Haha


    Hur gick det med järnvärdet? Skönt med illamåendet, phuu! Njut av en liten mage, den kommer bli stor tids nog, lovar ;)
  • stjärnasomärdin
    Lilyje skrev 2018-12-08 17:02:43 följande:

    Jag mår bättre! Inte behövt ta illamående medicin på ett par dagar, även om jag fortfarande klöks ibland när jag känner dofter.Jag börjar bli lite stressad angående barnrummet. Bebisen ska dela rum mef vår minsting, och för att det ska funka då måste våra barn byta rum. Och då måste vi måla om först.

    Jag vill ta tag i det så fort som möjligt, men gubben tycker att vi har gott om tid! Trots att halva graviditeten redan gått!

    Hur tänker ni kring namn?

    Vi har redan bestämt namn till tösen och ser en trend bland våra barn. Förnamnet är orelaterat, men till mellannamn har vi valt familjenamn. Stora har morfars mellannamn, lillen har gammelfarfars namn och tösen kommer få mormors namn till mellannamn.


    Niluth skrev 2018-12-14 10:57:17 följande:

    Sist jag var gravid så ändrades namnförslagen under graviditetens gång. Det som till slut blev min dotters namn tillkom alternativen först i det sista skedet av graviditeten och då hade vi tre förslag med ett namn som var min favorit. Men när hon väl hade kommit ut så fanns det inget annat namn än favoritnamnet, det passade henne perfekt. Så vi kommer nog köra på samma sak även denna gång, ha några förslag och sedan bestämma oss när vi väl får se henne på riktigt för första gången :)

    Andranamn kommer min dotter att få bestämma eftersom vi vill att hon ska få känna sig så delaktig som möjligt. Om det sedan blir fler andranamn återstår att se, jag själv har tre förnamn så det är mycket möjligt.

    Hur går det för er andra med namn, har ni redan bestämt er eller har ni svårt att komma överens med er partner?


    Det här med namn alltså! Pojknamn!! Så svårt!! Finns så mycket fina flicknamn men har inte ett enda pojknamn jag känner mig tillfreds med, vet jag kände likadant när vi väntade dottern men då slapp vi ju komma fram till ett ;) Gissar på att vi fortsätter att spåna men att kraken kommer förbi namnlös åtminstone sin första tid i livet innan vi kommer fram till något haha!
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2018-12-15 08:59:02 följande:

    Måste skriva av mig :( har sån ångest! Råkade äta varmrökt lax igår,. Det var en väns pappa som har rökt den och jag var dum nog att tänka att den då var nygjord och safe.. den hade varit vacuumförpackad för mer än en månad sen och nu har jag superångest när jag började läsa om listeriatillväxt i vacuumförpackad lax.. Någon som har några lugnande erfarenheter? :( skulle inte förlåta mig själv om något hände bebisen i magen p.g.a en sån sak...


    Lugn och andas! Risken är sååååå liten. De finns de som missbrukar, röker, äter allt man inte skall etc hela graviditeten utan minsta skråma. Om du vill kan du ju ringa 1177 för lugnande ord? Kanske kan det också lugna dig att då redan på vad du eventuellt skall vara uppmärksam på ifall det varit något tokigt med fisken?
  • stjärnasomärdin
    Niluth skrev 2018-12-15 13:36:51 följande:

    Precis som Stjärnasomärdin skriver så försök att bara ta det lugnt och försök att inte tänka på det, inget man kan göra i efterhand ändå. Jag har också råkat äta förbjudna saker såsom lufttorkad skinka och kommit på det först i efterhand...men tror att chansen är otroligt liten att något ska hända.

    Själv har jag en förkärlek till saltlakrits och äter säkert några hekton varje vecka. När jag var gravid 2008 så fanns det inga indikationer på att det skulle vara farligt, men det har tydligen ändrats sedan dess...och det fick jag veta först genom att ha googlat på det efter att ha sett en tråd om djungelvrål först här på FL. Först då hittade jag en artikel om det hos livsmedelsverket.

    Nu försöker jag att hålla mig till mitt älskade lakrits endast på helgerna, men vet att jag glatt mumsade i mig liknande mängder sist jag vart gravid :D. Och tycker ändå att min dotter är smart och inte alls har några drag av det som det varnas om. Så tycker absolut inte att du ska gräma dig mer över det!

    Rökning och alkohol är ju en helt annan sak, där är man ju medveten över att även små mängder kan vara farliga för fostret.

    Någon annan än jag som fastnat för ?Min mage och jag? på SVT? Lite kul att få följa gravida kvinnor i olika livssituationer :D


    Tack för serietipset säger jag! Inte kikat eller hört om men skall definitivt ta en kik!
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2018-12-23 08:40:58 följande:

    Hej alla! Hur går det för er, hur mår ni? Förra veckan (v.24) bara ploppade min mage ut från ingen alls i princip till en som ser ut som en riktig gravidmage :D sååå mysigt att få gå runt med en egen julkula på julafton ;) haha! Just nu så lever lillan rövare i magen också :)


    Vad mysigt med magen, vet du att du skrivit att su längtat efter det! Jag mår bara bra och här rullar allt på, än så länge utan krämpor. Känner att jag tappat en del kontakt med magmusklerna vilket jag kan märka av när jag tränar men i övrigt inget att anmärka på (och dessutom oundvikligt haha).
  • stjärnasomärdin
    jaktenpaflow skrev 2018-12-23 10:45:34 följande:

    Vet att de flesta här inne INTE ville gå med i FB gruppen men är det någon som är det och kan bjuda in mig? Ville inte gå med så tidigt men nu vill jag men kommer i te i kontakt med någon:)


    Har för mig att jag såg i den andra tråden att de stängde FB-gruppen för nya efter halva graviditeten typ eftersom de inte ville få in ?nya? när det gått så lång tid!
  • stjärnasomärdin
    jaktenpaflow skrev 2018-12-27 09:27:56 följande:

    Jag hittade en grupp:) Tack för svar! Hur mår du? Visst tränade du en del?


    Så bra! Jag mår bara bra än så länge! Haha det beror nog på vad man jämför med men tränar cirka 3-4 pass/vecka av olika karaktär, beroende på vad jag är sugen på. Alltid tyckt om att träna men aldrig tränat för att jag borde, planerat etc utan går alltid på känsla, även nu när jag är gravid. Varit förkyld en längre period nu och då blir det ju såklart inte på samma sätt! Hur mår du själv? Har du möjligheten att utifrån måendet träna eller hur funkar det för dig? Hur
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2018-12-28 14:19:59 följande:

    Ja det är sjukt hur snabbt det kan gå! ;D min kom på typ tre dagar. Sjukt skönt att kunna äta massa julmat utan att behöva känna sig uppsvälld också, för det är man ju ändå ;) haha


    gammelpysen skrev 2018-12-29 19:04:06 följande:

    Här är en mage till. Poppade ut på några dagar. Även sparkarna har blivit betydligt starkare och maken kan känna dem <3

    Någon mer som börjat få ont i svanken? Har givetvis också kommit med magen. Jag gillar också att träna men får nog satsa på simning framöver.


    Skönt att höra att man inte är ensam ;) Hur känner ni inför magarna? Trivs ni med dem? Jag kan inte minnas att jag ogillade transformationen och viktuppgången såhär mycket förra gången men troligtvis har jag väl bara förträngt det gissar jag haha
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se