• annabellelee

    Varför trycka i barn skit hela jävla tiden?

    Jag låter inte heller mitt barn äta sött i tid och otid, och brukar ställa undan godisskålen som mormor vill att barnbarnet ska smaka ur, men att inte låta farmor få göra en tårta på barnets födelsedag tycker jag låter väldigt hårt.

    Jag brukar låta farmor och mormor bjuda på lite fikabröd - vi besöker dem ändå inte varje dag och har de stora kaffebröd delar jag så att barnet får en mindre bit.

  • annabellelee
    Anonymsju skrev 2018-11-06 11:55:46 följande:

    Nu äter inte min 1 åring ens mat speciellt bra än. Han är ingen storätare eller speciellt intresserad. Eftersom jag redan planerat vad han ska få pilla och "äta" på sitt kalas, känns det onödigt att fixa en tårta han inte kommer äta utav.


    Men om han ändå inte kommer äta "skiten" (som du kallar tårtan), kan du inte ge svärmor den lilla glädjen att få göra en tårta till sitt barnbarn?

    Att du har bestämt vad han ska pilla på och att farmor inte får ge sitt bidrag på hans födelsedag låter hårt tycker jag.
  • annabellelee

    Jag bjuder inte heller mitt barn på en massa socker, och gör man inte det är farmors kaka inget problem. Vår treåring fyllde precis år och fick tårta. Han hade tjatat en massa innan eftersom han sett tårta i böcker och filmer, men efter en tugga hade han tröttnat (antagligen för att han inte får det annars och smaken var ovan).

  • annabellelee

    Jag tror SofieafSweden är ett troll ( hon har dykt upp i fler trådar). Men i alla fall:det viktigaste är inte vad man äter EN dag på året, det viktigaste är vad man äter de andra 364 dagarna.

    På födelsedagen kan farmor/mormor och andra släktingar få ge barnet en kaka. Det verkar betyda mycket för många far- och morföräldrar.

    Och om inte annat kan man lära barnet att bara ta en bit osv.

  • annabellelee
    Anonymsju skrev 2018-11-06 16:09:00 följande:

    Jag tar inte åt mig, men känner mig aningen påhoppad när jag ville ha råd om hur jag på bästa sätt ska prata med mig svärmor om detta, men istället vill du diskutera varför jag inte vill ge min 1 åring tårta. Det har ju inte du med att göra, och det är inte syftet med min tråd.


    Kom med ett positivt förslag. Dvs istället för att säga "Ta inte med tårta!" säg "Kan inte du ta med ballonger! Barnet älskar stora rosa ballonger!" (Eller någon lämplig maträtt om farmor gillar att komma med mat.

    Då blir det inte så negativt laddat.

    Risken är att farmor tar med tårta ändå. Ställ då undan dennes ett "Vad trevligt. Jag tror vi sparar den här till sist"
Svar på tråden Varför trycka i barn skit hela jävla tiden?