Inlägg från: Benderino |Visa alla inlägg
  • Benderino

    Vi behöver råd för att sluta med amning

    Hej!

    Vår dotter (som blir 10 månader snart) vägrar ge upp amningen, och vi har problem och skulle jättegärna ta emot tips och råd.

    En liten bakgrund att ta i beaktande, vi har en son på 3 år, som inte ammade pga han var så glupsk att brösten inte räckte till, varför han då fick ersättning istället nästan från start, vi har alltså inte råkat ut för det här med vårt tidigare barn.

    Våran dotter, har ammat sedan hon föddes, amningen funkade riktigt bra för henne vilket självklart gjorde både mig och min fru glada.

    Men nu vill min fru inte längre, av flera anledningar. Dels får hon problem med sina bröstvårtor för dottern biter, hårt, vilket såklart gör ont. Ett annat stort problem är att vi vill att dottern ska kunna somna med mig (pappan), samt att hon kommer börja på dagis om c:a 6 månader, och där blir det fantastiskt svårt att vara med och amma under dagarna.

    Det största problemet som vi ser det är att hon inte kan somna utan att tutta. Hon tar inte napp, och inte heller ersättning/välling. Tror vi har köpt nappar och flaskor av olika sorter för mer än vad vår bil är värd, hon tar lixom inte hur vi än försöker, och vi har försökt i säkert 4-5 månader med detta..

    Nu är jag hemma och är pappaledig, har varit det i strax en månad, och det har ju skapat problem. Hon äter bra, vanlig mat, gröt och sånt, och jag märker klockrent på henne när hon är trött och vill sova. Men så fort det är dags att sova är det stopp, hon skriker och skriker, först tills hon grinar, sen tills hon tappar andan och kräks, vilket såklart inte funkar, vi har provat att få henne att sova utan tutte med jämna mellanrum men det går inte.

    Det enda som funkar, är att hon får somna i bilen i sitt babyskydd, då somnar hon supergott och sover länge och vaknar glad och pigg. Eller om hon somnar i vagnen när vi är ute och går, MEN, då får man inte stanna med vagnen, så fort man stannar så vaknar hon...

    Jag kan visst gå med vagn ich åka bil med henne, jag dör inombords när hon gråter som hon gör, men problemet är att jag inte kan vara ute och gå i flera timmar när vår son är hemma, samt att hon snart inte kan ha sitt babyskydd för hon är för tung för det - och det funkar ju inte i längden at hålla på såhär heller, det gör bara inte det..

    Kan någon snälla ge oss tips och råd, vi är desperata och vet inte hur vi ska bete oss. Dottern får jättegärna amma innan hon sover för natten, inga problem för oss, men på dagtid så KAN hon inte amma, och livet måste funka, även i framtiden.

    Notera att det här är bara av praktiska skäl, vi är inte elaka dumma människor som inte tänker på vårt barn, det är inte så, det måste alla som läser det här lita på, hade vi kunnat amma henne hela tiden så hade vi gjort det..

    Hoppas någon varit i liknande situation och berätta hur vi ska bete oss.. Kommer svara på alla svar i den här tråden och är evigt tacksam om någon kan ta sig tid att ge oss råd ??

  • Svar på tråden Vi behöver råd för att sluta med amning
  • Benderino

    Tack för svaren. Bärsele har vi, det är dock inget som dottern uppskattar alls, hon tycker det är obekvämt och jobbigt bara, kan ha att göra med att min fru testade med bärsele och dottern då inte kom åt brösten när hon satt i selen.

    Vad


    Alexi skrev 2018-11-08 12:25:34 följande:

    För det första, lägg helt bort tanken på förskola om sex månader, det är totalt oviktigt just nu, det är hur lång tid som helst i barnets liv!

    Men jag förstår inte, om du är ensam med barnet hela dagen och hon blir jättetrött och skriker, vad gör du då? Har du henne i famnen, tex sittandes i soffan eller liggandes på en säng? Kanske buffar i rumpan, kanske sjunger en sång (eller många sånger...). Det är ju bara en vana (ovana) som hon har att somna med bröstet och de flesta barn i den åldern brukar gå att vänja om, speciellt när mamman inte är hemma.


    Vadå lägg ner tanken om inskolning? För mig är det inte alls oviktigt.

    Och vad är det du inte fattar? Försöker jag få henne att sova, blir hon ledsen, hur jag än gör. Försöker jag lägga henne i sängen, så blir hon ledsen, vad jag än gör, håller jag om henne försiktigt och myser eller gungar henne lite, försöker ge henne napp eller vad som helst så spelar det ingen roll, hon är ledsen vilket som. När hon blir ledsen så tar jag henne såklart, bär henne, försöker vyssja och mysa med henne i famnen för att lugna henne och få henne att sova, men det går inte, hon blir mer intresserad av annat. Ingenting funkar.

    Även när min fru försöker så är det lönlöst, hur hon än beter sig på alla dess möjliga vis så är hon absolut ledsen ända tills hon får tutten. Det är det vi behöver hjälp med, att få råd hur man ska göra för att få henne lugn och trygg nog att sova utan att hon får bröstet. Hon är inte hungrig eller törstig, hon vill ha tutten som en "napp" för att sova bara.

    Om du läser mitt första inlägg igen så ser du att det enda jag kan göra för att få henne att sova är att åka bil eller gå med vagnen. Det är det enda, vilket jag såklart får göra, hon kan inte skrika tills hon kräks, det blir bara värre av det
Svar på tråden Vi behöver råd för att sluta med amning