Inlägg från: isolande |Visa alla inlägg
  • isolande

    Vi behöver råd för att sluta med amning

    Alexi skrev 2018-11-08 18:08:12 följande:
    Fast min poäng med inskolningen på förskolan är att sex månader bort är ett halvt liv för er dotter, det kan alltså hända precis hur mycket som helst med hennes utveckling på den tiden. Ni behöver alltså inte det minsta oroa er för inskolningen sex månader bort när det gäller amningen, det kan ha löst sig hur mycket som helst till dess.
    Dessutom, det finns hur många historier som helst om barn som bara somnar på ett visst sätt hemma oh sen börjar de förskolan och vips så somnar de precis som alla andra.

    Men två saker. Det är inte farligt att hon blir ledsen för att hon inte får somna som hon vill, dvs vid bröstet eller i bilen. Det är inte farligt att gråta. Det som är farligt är att vara bebis, ledsen och ensam. Dvs så länge ni finns där hos henne och ger henne närhet så är det inte farligt. Hon får gråta. Och lära sig att somna på annat sätt än vid bröstet.

    För jag antar av det du skriver att när hon gråter en stund så ger ni upp och ger bröstet eller åker bil och då talar ni ju varje gång om för henne att om man gråter så kommer bröstet eller bilen komma till slut. Ni behöver alltså lära om henne, att man kan gråta och vara ledsen, men ni finns där för henne och så kan hon lära sig att somna hos er på annat sätt än vid bröstet.

    Jag har alltså erfarenhet av detta, jag både tog bort nattamningen för sonen på egen hand, dvs gav närhet men inte bröstet. Men också erfarenhet av att min man lärde sonen somna i hans famn på kvällarna, istället för vid mitt bröst.

    Det handlar om att bestämma sig för hur man vill att barnet ska somna istället ( i famnen, i sängen, i vagnen eller vad man nu vill), vara konsekvent, ge närhet och hålla ut. Inte låta barnet skrika 30 min och sen ge upp, då är man på ruta ett igen.
    Håller helt med. Det gäller att stålsätta sig och inte "gå tillbaka" till det hon vill ha, oavsett hur länge hon skriker eller är ledsen. Ju fler ggr ni ger med er desto mer uthållig blir hon.

    Vi har vid samtliga "avvänjningsperioder", amning, sova i egen säng, napp, nappflaska, blöja bestämt från en dag till en annan att ny ordning råder och ALDRIG gått tillbaka. Det har tagit ca 3 dagar, max en vecka (sova själv) innan de glömt det som varit. Första kvällen har varit värst, sen har det snabbt blivit bättre.

    Att vänja av med napp gjordes t.ex helt utan sorg. De fick ett gosedjur istället och nappen lades undan. Inte ett pip om det efteråt. Bajsa på pottan gnälldes det lite om första dagen av sonen, men tillslut var han ju så illa tvungen att bajsa och det var ju skönt för honom att till slut få ut det =en positiv förstärkning.

    Bestäm er, och var konsekventa. Då blir "plågan" kortare än att ni skall dra ut på det och ge henne dubbla signaler kring hur ni vill ha det framöver.
Svar på tråden Vi behöver råd för att sluta med amning