• modsey

    Hur sällan är ok att flyga?

    Egentligen aldrig....dock behövs flyget för att världen ska snurra på ändå av olika skäl. Det är därför jätteviktigt att forskning satsar på miljösmart bränsle. Andra viktiga aspekter är ju att tåget i exempelvis Europa får en bättre enklare logistik som möjliggör tågresor inom EU på ett vettigare vis.

    Själv tar jag aldrig flyget på tjänsteresor inom riket trots att det förlänger uppdraget. Men vi flyger privat på semester en gång per år och någon gång två. Inom Europa numera. 10 år sedan vi gjorde en resa utanför även om vi säkert kommer göra någon längre utanför någon gång.

  • modsey
    nytt eller gammalt skrev 2018-11-10 14:46:23 följande:

    Det är ju sant, men svårt att göra ogjort om man nu råkar ha barn. Därför är det lite skevt att använda som argument. Jag kan iofs tycka att alla bör tänka efter när det gäller att skaffa barn och inte bara köra på för att längtan efter en ny bebis slår till. Att ge upp att försöka leva hållbart bara för att man ändå har x antal barn är inte heller en framkomlig väg...jag blir rejält ledsen över att läsa de här trådarna. Hur kan man tänka så kortsiktigt och egoistiskt som vissa gör?


    Samtidigt föds det för få barn i många rika länder. I framtiden kommer det därför skapa enorma problem då för liten andel av populationen kommer vara i arbetsför ålder för att kunna ta hand om barn, ungdomar och gamla ekonomiskt.

    www.dn.se/nyheter/vetenskap/studie-det-fods-for-fa-barn-i-rika-lander/
  • modsey
    Anonym (.) skrev 2018-11-10 16:54:57 följande:

    Jag tycker att man flyger när man måste, om det inte finns något alternativ. Men mer än 1 semester-flygresa per år tycker jag borde vara max.


    Egentligen är det inget konstigt att ha någon slags miljöpoängsystem. Flyg kan vara en punkt, väl av bil en annan. Sopsortering. Miljösmart mat, mm
Svar på tråden Hur sällan är ok att flyga?