• Tow2Mater

    Hur sällan är ok att flyga?

    modsey skrev 2018-11-10 14:49:43 följande:
    Samtidigt föds det för få barn i många rika länder. I framtiden kommer det därför skapa enorma problem då för liten andel av populationen kommer vara i arbetsför ålder för att kunna ta hand om barn, ungdomar och gamla ekonomiskt.

    www.dn.se/nyheter/vetenskap/studie-det-fods-for-fa-barn-i-rika-lander/
    Immigration löser det lätt. Att skaffa barn kan ur miljösynpunkt inte urskuldas.
  • Tow2Mater
    Anonym (Jo visst) skrev 2018-11-10 17:22:45 följande:
    Jag tycker att man ska få göra som man själv vill. Vill man tömma ut gamla färgburkar och bensindunkar i sjön så ska man få göra det.

    Förra året använde jag ddt på ogräsen på tomten. I år kommer jag nog bara spola ned gamla läkemedel i toaletten.
    Ar inte det där reglerat i lag? Vad jag vet finns ingen lagreglering om antal flygresor per person...
  • Tow2Mater
    Anonym (.) skrev 2018-11-10 16:54:57 följande:

    Jag tycker att man flyger när man måste, om det inte finns något alternativ. Men mer än 1 semester-flygresa per år tycker jag borde vara max.


    Borde isåfall också justeras efter familjestorlek, ju fler minderåriga, ju färre flygresor. Inga barn alls - ja då kan man flyga mer.
  • Tow2Mater
    Anonym (Jo visst) skrev 2018-11-10 17:55:06 följande:
    Så den enda orsaken att du inte gör det jag skrev är för att det är olagligt? Du tänker aldrig själv att det där ska man avstå för att det förstör miljön?
    Irrelevant i sammanhanget.
  • Tow2Mater
    Anonym (Jo visst) skrev 2018-11-10 18:05:27 följande:
    I så fall är ju huruvida den ena miljöförstörande aktiviteten är olaglig och den andra inte också irrelevant.
    Nej.
  • Tow2Mater
    nernu skrev 2018-11-10 19:06:18 följande:
    Det blir opraktiskt att inte ha någonstans att flyga sen också när vi inte kan leva här längre.

    Och du kan återvinna varenda liten pryl hela livet om du vill. Åker du till thailand en gång så är den insatsen uppäten redan. Du kan inte kompensera flygresor.
    Allvarligt, menar du att man ska avstå från att träffa släkt för att undvika att flyga??? skulle du göra det?
  • Tow2Mater
    Anonym (Min familj) skrev 2018-11-11 14:43:23 följande:
    Fast om släkten är väldigt viktig, så kanske man kan flytta närmare varandra. Eller inte ställa det så från början, att man bosätter sig långt ifrån sin släkt, eller skaffar barn med någon som bor långt ifrån ens ursprungsfamilj, eller som är invandrare och en dag kanske vill flytta tillbaka till sitt hemland... Man får tänka innan.  
    bah! Om livet var så enkelt! Du lever i en bubbla om du tror det funkar så.
  • Tow2Mater
    Limajo skrev 2018-11-11 20:08:38 följande:
    skogsbränderna som med all sannolikhet orsakats av klimatförändringarna
    Det verkar vara den PK informationen man kan hitta just nu; om du hittar nåt som pratar om omvända forhållandet (dvs skogsbrändernas bidrag till klimatförändringarna), var snäll och posta.
  • Tow2Mater
    Limajo skrev 2018-11-11 20:08:38 följande:
    Just därför är det jättebra att det finns klimatkompensationsprojekt som är inriktade på eldning i Indien och delar av Afrika. Så komplettera flygresan med ett sånt bidrag nästa gång. :)
    Aldrig i livet. Jag betalar alldeles för mycket för mina flygbiljetter redan.
  • Tow2Mater
    Anonym (Min familj) skrev 2018-11-12 01:51:25 följande:
    Ja, men människan har känt till elden i tiotusenals år, men det är först de senaste 150 åren som vi har börjat märka av skadliga effekter, skapade av människor. P.g.a. industrialiseringen. BARA vanlig eld för hushållsbruk och inget annat, hade rymts inom ekosystemet. 
    Om Afrika som är vad, ca 15% (?) av världens befolkning, står för 18% växthuseffekt bara genom sin matlagning, hur stor del av växthuseffekten skulle då komma av hela världens befolkning om vi alla lagade mat över öppen eld (dvs om vi inte hade annat val genom industrialiseringen)?
  • Tow2Mater
    Anonym (.)(.) skrev 2018-11-16 08:29:08 följande:
    Att ha högre skorstenar för att sprida röken är ju ingen långsiktig lösning, inte heller någon lösning för att rena röken som kommer ut därifrån.

    Hittar inga ord för att beskriva känslan jag får av dessa siffror. Det är ju för tusan något ingen skulle förlora på att återgärda -.- deras luftföroreningar syns ju dessutom, sedan några år tillbaka, från rymden. Jag kan tycka att det borde vara nog med motivation för att vilja (och) göra något drastiskt.
    www.scmp.com/news/china/society/article/2128355/china-builds-worlds-biggest-air-purifier-and-it-seems-be-working
  • Tow2Mater
    Bananböjaren skrev 2018-11-17 13:32:50 följande:
    Det var väl rätt långsökt att jämföra barn med att flyga? Att flyga är helt onödigt, framförallt nöjesflyg. Barn behövs serru, annars dör männskligheten ut. Det är ingen poäng i att leva miljövänligt och rädda planeten ifall ingen ska få ärva den.

    Men det är klart, när det bara är jag,jag,jag som gäller så känns säkert barn som ett onödigt gissel. Usch så jobbigt med barn, när ska du hinna festa, resa och konsumera onödig skit då?
    Nån sa tidigare att jordens befolkning har ungefär sjudubblats sedan 1800-talet, så det är nog ingen risk. Vi borde definitivt minska barnalstrandet och sluta subventionera det.
  • Tow2Mater
    Kirenaj68 skrev 2018-11-19 00:49:52 följande:

    Skrota flygskatten och inför istället en flygavgift på 50 kr per biljett oavsett flygsträcka. Det skulle inbringa nästan 2 miljarder kr/år. Låt pengarna gå avkortat till utveckling av renare flygbränsle och motorer. Det skulle gynna flygets miljöomställning mer än den idiotiska flygskatten vars pengar går till att ?täppa till hål budgeten? (läs göda nyanlända). Sverige är beroende av de långlinjer vi har och tappar vi dem tappar vi i konkurrenskraft. Det innebär även att utsläppen exporteras någon annanstans. Det blir även ingen större miljövinst (om ens någon( när svenskarna tvingas flyga mer transfer ifall långlinjerna försvinner.

    Fan ta Miljöpartiet och deras skitnödiga symbolpolitik!!!!!


    Ja, ni kan ju pytsa in några ynka miljarder till dem som redan gör detta; USA.

    www.technologyreview.com/s/601008/the-race-for-the-ultra-efficient-jet-engine-of-the-future/
Svar på tråden Hur sällan är ok att flyga?