• Snöflingan8

    IVF 2018-2019 Stockholmsområdet

    Hej! 
    Tack MartinaS85 för att du startade denna tråd! Spännade att få följa din och övriga läsares erfarenheter inom IVF. 
    Min man och jag (vi är 35 respektive 30 år) var på vårt tredje möte idag med vår läkare på IVF-kliniken på Sophiahemmet.
    Vi har gjort en utredning hos dem då vi försökt få barn på egen hand i lite mer än 1 års tid (slutade med p-piller för ca 1,5-2 år sedan) och för att jag har PCOS. Utredningen visade att det med största sannolikhet blir IVF för oss. 
    Läkaren sa idag att han skulle skicka en remiss till Landstinget och att vi sedan skulle få ett brev på posten inom 3-4 veckor med ett besked om vi blivit beviljade hjälp eller inte. Han sa att vi var det optimala paret (baserat på våra provresultat) så han var ganska så säker på att vi skulle kunna få hjälp. 
    När brevet från landstinget kommer får vi information om hur många försök vi blivit beviljade och sedan får vi gå vidare genom att välja klinik där vi vill genomföra IVF-försöken. Det lutar i nuläget mot sophiahemmet (mest på grund av läget och delvis läkarens bemötande) men jag är öppen för att höra om det är någon annan som varit någon annanstans och fått ett bättre bemötande på någon annan klinik. Kom gärna med tips och synpunkter!  
    Hittills är det flera i vår bekantskapskrets som lyckats bli gravida på den naturliga vägen (blir bara fler och fler..) och det smärtar så klart inombords när man hör andra prata om deras graviditeter och hur "lätt" vissa verkar ha haft det. Så det är skönt att höra att det är fler som kämpar för det precis som vi gör.. Lycka till alla där ute, vi får försöka hitta stöd hos varandra. Hoppas ni får en fortsatt fin kväll!
Svar på tråden IVF 2018-2019 Stockholmsområdet