• AHG

    IVF 2018-2019 Stockholmsområdet

    Hej,

    Tänkte ge mig in i denna tråd då jag/vi befinner oss i samma situation som er andra.

    Vi var på vårt första planeringsmöte för IVF i tisdags på Sophiahemmet. Planerad start för sprutinjektioner kommer att bli i början av januari 2019, kort protokoll.

    Trots att vår fertilitetsutredning sett bra ut (gjordes ej på Sophiahemmet) och man inte hittat några synliga orsaker till barnlösheten så fick vi veta först i tisdags att jag har låga äggdepåer. Döm av förvåning när vi fått höra från flera läkare i utredningen att inget sett konstigt ut innan.

    Är det någon fler där ute som fått liknande besked så pass sent? Känns som att äggdepåerna borde vara en av dom första sakerna som kollas?

    Jag är 35 år och min man 33 och vi har inga barn sedan tidigare men har haft en avbruten graviditet för många år sedan.

    Hur som helst är det en väldigt nervös väntan fram till januari men mycket oro om det kommer att fungera med ivf överhuvudtaget.

    Följs gärna åt här och håller tummarna för att alla hittar sitt guldägg till slut :)

    /A

  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-14 22:05:54 följande:

    Ja det var ett av de första proverna jag fick lämna i alla fall. Vad sa de när ni gjorde utredningen om det? Men det räcker ju med ett enda guldägg :) så ligger vi nästan lika, jag startar också i januari men blir nog framåt mitten av jan!


    Dom har egentligen inte sagt annat än att ?allt ser bra ut, vi kan inte se några egentliga fel?. Så ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om dom missat detta test eller om det bedömts vara lågt men ändå bra hela vägen. Får verkligen hoppas att det där guldägget finns kvar :)

    Är ni också på Sophiahemmet? Är det ert första försök i januari?
  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-15 08:45:04 följande:

    Ok! Vad var ditt värde?

    Vi går på livio gärdet! Ja det är första försöket i januari. Vi har ett barn sen tidigare men har stora problem med missfall (både innan o efter vår dotter) plus att jag förlorat äggledare efter utomkvedshavandeskap, så vi ska prova ivf o se om det kan hjälpa oss.


    Har tyvärr aldrig fått veta mina värden :( Men har bokat en telefontid med läkaren imorgon för att förhoppningsvis få veta. Känns bättre att veta oavsett om det är bra eller dåligt.

    Tråkigt att höra om missfallen och utomkvedshavandeskapet. Kan inte ens föreställa mig hur tufft det måste varit. Hoppas verkligen att IVF är lösningen för er. Kommer ni att köra kort eller långt protokoll?
  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-16 21:07:06 följande:

    Nä det känns bara som ett dåligt skämt hur mycket skit vi gått igenom... så hoppas detta kan funka så vi snart är ute på andra sidan. Hatar allt vad graviditeter har att göra! :( det blir kort protokoll för mig! Mensen kom idag så nästa mens är det äntligen dags, bara att börja räkna ner nu!


    Åh jag förstår verkligen att det måste kännas som ett extremt dåligt skämt! Vem hade kunnat tro att det skulle vara så här svårt?!

    Då kommer vi bara att ligga några dagar ifrån varandra med behandlingsstart! Kommer också köra kort protokoll. Aldrig har man längtat med skräckblandad förtjusning på att få ta sprutor!
  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-17 22:10:00 följande:

    Haha, eller hur! Jag längtar också att få börja med dem! Men tyckte inte alls de såg så farliga ut... hade förväntat mig både tjockare och trubbigare nålar :) så kul att vi ligger nästan lika! Vilken dag beräknas din mens komma? Min borde komma typ 14 januari.

    Vilken medicin ska du ta och vilken dos?


    Nej jag hade också tänkt mig att sprutorna skulle se mycket värre ut :) Min nästa mens är beräknad till typ 8 januari, så knappt en vecka innan dig då!

    Kommer att få Gonal-f, 375 IE! Har insett att det är något av en hästdos efter att ha läst på, men läkaren sa att dom inte vill snåla när det gäller att reta igång mina ägg!

    Vilken medicin får du?
  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-18 21:58:18 följande:

    Ok! Jag ska få menopur, 150 mg. Vet inte om det är mycket eller lite men tror inte det är så hög dos då de trodde jag kunde bli överstimulerad rätt lätt. Men idag känns det så himla tungt. På dåliga dagar känns det bara som att ivf är ett väldigt dyrt sätt för oss att bara få fler missfall... på en bra dag hoppas jag att ivf kan funka! Men fy fan... inte idag!


    Jag frågade läkaren om skillnaden mellan Menopur och Gonal-f och tydligen så är skillnaderna inte så stora men om kroppen inte reagerar på den ena så kan dom byta till den andra. Låter som en ganska normal dos det du ska få. För mig lät det som att risken att bli överstimulerad var väldigt liten och därför dundrar dom på med maxdos direkt.

    Har ni fått göra någon utredning om vad missfallen beror på? Och hur resonerar dom kring vad skillnaden med ivf skulle vara för er? Betalar ni själva eller får ni det via Landstinget?

    Det kommer gå bra ska du se. Alltid värt att prova så du slipper ångra dig i efterhand och fundera på om det kunnat fungera. Men jag förstår känslan, vissa dagar är man hoppfull och andra dagar ett vrak.
  • AHG
    Sommar15 skrev 2018-12-19 21:04:17 följande:

    Jaha! Bra att de dundrar på så det händer nåt :)

    Ja vi har gjort utredning, men inte förrän nyligen så har inte fått alla provsvar. Ofta hittat de ingenting... så tror aldrig vi kommer få nån förklaring tyvärr annat än maximal otur. Eftersom vi har ett barn så måste vi betala för ivfen. Idag känns det lite bättre, men vågar liksom inte hoppas att det kan funka för oss. Bli gravid tror jag att jag kan bli av det, men vågar inte tro att det kan stanna. Att man väljer ut ägg som delar sig fint är väl anledningen till att vi gör ivf, men egentligen bara för att snabba på processen.


    Hej och god fortsättning på det nya året :)

    Försökte ta en liten paus på alla ivf-tankar under julen, men herregud, snart är det dags att börja! Blir kallsvettig bara vid tanken!

    Fy! Allt sånt som inte går att få förklaring på är så jobbigt! Tänker ändå att dom måste tro på att ivf kan göra skillnad för er om det är det dom rekommenderat?
  • AHG
    Sommar15 skrev 2019-01-02 18:18:31 följande:

    Ja snart sprutstart för dig väl? Här är det typ 2 veckor kvar! Ja alltså det är mest för snabba på som de rekommenderar ivf, de vågar inte säga nånting om våra chanser pga alla missfall!


    Ja det bör bli under nästa vecka! Inte så långt kvar för sig heller nu! Kommer kännas overkligt att stå där med sprutan i handen när det väl är dax.

    Håller verkligen tummar och tår för att det kan göra skillnad för er! Har ni köpt fler än ett försök?
  • AHG
    Sommar15 skrev 2019-01-03 19:49:27 följande:

    Ja trepack. Hoppas såklart slippa använda alla tre men tror vi kommer ångra oss om vi står där efter två omgångar och inte har ett tredje på köpet liksom. Ni?

    Jag hämtade ut medicinerna idag så de finns hemma, tänkte om det var beställningsvara men de fanns inne. Var redan uppe i så stor del av högkostnadsskyddet så de kostade bara typ 600 kr.


    Förstår helt klart eran tanke där, slippa stressen över att ett försökt måste fungera. Vi har tre landstingsfinansierade försök nu till att börja med.

    Skönt att dom fanns att hämta direkt. Måste börja kännas verkligt när dom finns hemma nu? Vet inte om jag är inne i någon slags förnekelse som inte hämtat ut mina ännu!
  • AHG
    Sasso122 skrev 2019-01-04 13:04:56 följande:

    Hallå! Hoppar gärna in här :)Vi har två avbrutna behandlingar och 2 behandlingar med misslyckade återföringar i bagaget och har precis påbörjadat vårt 3:e och sista landstingsfinansierade försök.Till skillnad från våra tidigare försök ska vi köra det långa protokollet denna gång och jag började spraya med Synarela på julafton och ska ta blodprov på måndag för att se om jag är tillräckligt nedreglerad för att sätta igång med hormonstimuleringen. Hoppas innerligt att jag svarar bättre på det långa protokollet och att det är tredje gången gillt! :)


    Hej och välkommen! :)

    Har för mig att jag sett dig i någon annan tråd, där jag inte skrivit aktivt utan bara läst. Kan det stämma? :)

    Hur har det känts hittills med det långa protokollet för dig? Stor skillnad mot det korta?

    Om du får köra igång med sprutorna på måndag så kommer vi ligga väldigt lika tidsmässigt.

    Himla tråkigt att höra om era misslyckade återföringar, men som du skriver - tredje gången gillt!
Svar på tråden IVF 2018-2019 Stockholmsområdet