• lilagrodautanben

    Upprepade missfall, följas åt och stötta?

    Hej! Jag hänger gärna på om det är ok? Jag har haft 8 missfall nu under 1,5 år.. det tar ordentligt på psyket! Vi sökte oss till privat fertilitetsläkare och får nu Letrozol för att få mer regelbunden äl och sen crinone vaginalkräm efter äl för att ha större chans att få behålla. Så gravid blir jag men missfallen kommer efter plus på stickan och det är så fruktansvärt jobbigt! Nu funderar jag på om jag är gravid igen.. tre dagar till bim och svagt plus idag. Tog en vaginal crinone imorse för att säkra upp trots att jag ska ta en om dagen på kvällen! Haha.. blir bara så nervös! Hela dagen har jag gått i vakuum och varit disträ för jag vet inte om jag vågar lita på testet? Är det någon som kan ha hjälpande ögon?

    Med vänlig hälsning :)

  • lilagrodautanben

    Så många bra alternativ! Trombyl fick jag med näst yngsta och det gick bra. Har tre barn sedan innan så det blir inget via landstinget tyvärr. Min första orsakade tyvärr något som kallas för autoimmunisering då mitt immunförsvar skyddar mig mot ALLT! Skitbra mot bakterier och virus men jättedåligt om man vill behålla ett barn. Maken har toppenspermier då vi kollade när näst yngsta och yngsta skulle bli till.

    Mycket är ju pga att vi har barn sedan tidigare som vi går privat hos fertläkare då inte många landsting tar emot någon som redan har barn. Så nu kör jag fullt ut på hormoner och hoppas verkligen att behålla ett barn snart! Det gör ju psykiskt ont när man blöder ut ett embryo var och varannan månad.. i vecka 5, 7, 8, 6,4,7,6 och9..


    UndrandeSökare skrev 2019-01-20 19:31:15 följande:

    Jag beklagar verkligen att du fått 8 missfall. Om man fått fler än 3st så kan man få göra en missfallsutredning genom Landstinget. Har ni gjort det? Om inte, kontakta Kvinnokliniken på närmaste sjukhus.

    Se till att din läkare skricer ut Trombyl, Fragmin och prednisolon och att din man får göra Spermaanalys med morfologi och att ni båda får göra Kromosomanalys på blodet. Anledningen till missfall kan finnas där.

    Jag och min sambo har haft 6 missfall, vår missfallsutredning i Sverige visade tyvärr inget men vi vände oss sen till Life clinic i Aten och fick en mycket bättre uttedning.

    Du är också välkommen till Atentråden. Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

    Jag kan också tipsa dig om tråden "9missfall sen fick jag veta varför "


  • lilagrodautanben

    Nä det var inte rh utan något annat som jag fortfarande knte fått klarhet i..

    Jag är bara 28 så läkaren trodde inte att mina ägg var så dåliga, stora och fina efter Letrozol, 20 mm.


    UndrandeSökare skrev 2019-01-20 20:25:31 följande:

    Men om du blivit immuniserad, fick du ingen spruta mot det?

    Kolla upp ditt amh-värde, på cd3. Äggen blir ju färre och sämre med kvinnans ålder.


  • lilagrodautanben

    Skickade iväg ett Mail om medicinen till min läkare nu, får se vad han svarar. Hab har varit frikostig förut att skriva ut kortison åt mig så vi får se..

    ska leta upp atentråden! Tack så mycket för att du tar dig tid! Verkar som om mitt 9:e missfall är här..


    UndrandeSökare skrev 2019-01-21 09:52:12 följande:

    Om du har problem med immunförsvaret så be din läkare skriva ut prednisolon åt dig.

    Vi är många kvinnor som har immunproblem och fertilitetsproblem och vi samlas i Atentråden. Många av oss har åkt till Aten för utredning och sen fått behandling med intralipiddropp, prednisolon, fragmin och trombyl.

    Mitt överaktiva immunförsvar har orsakat att jag fått 6 missfall. Så vi har gjort immunutredning i både Aten och London.

    Läs gärna boken " is your body babyfriendly" finns på Bokus för ca 200kr. Den verättar allt om immunproblem och fertilitetsproblem och vad man kan göra, och vilka mediciner som kan användas.


  • lilagrodautanben

    Kan jag ta denna tablett om inte min läkare skriver ut åt mig? Fick trombyl förra graviditeten nämligen men denna gång är han inte så villig. När ska man ta tabletten under cykeln?


    UndrandeSökare skrev 2019-01-15 23:47:20 följande:

    Skulle du inte få trombyl 75mg utskrivet så kan du köpa receptfria Albyl Minor 250mg och dela varje tablett i 3 delar och ta en 3edels tablett per dag.

    Tabletter och Tablettdelare kan man köpa via Apoteket och Apotea.se

    En hel del kvinnor köper också Progesteronkräm Progesterall och smöjer med det, säljs receptfritt på olika sidor, jag vet att Gravidkollen har sålt det förut.

    Googla så hittar du. Bruksanvisning på papper medföljer.

    Min läkare i Grekland rekommenderar att alla kvinnor som försöker bli gravida tar Folsyra, d-vitamin och Omega 3, så det är också något man kan komplettera med (om du inte redan äter det).


  • lilagrodautanben

    Sex år sedan jag åt så kommer inte ihåg vilka dagar jag åt :/ vad är vanligast eller vad man ska säga?


    UndrandeSökare skrev 2019-01-21 14:43:29 följande:

    Om du inte får tag på recept på Trombyl 75mg, så kan man köpa receptfria Albyl Minor 250mg på Apotea.se och dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag. Det är samma innehåll (acetylsalicylsyra, bara olika dos, därför drlar man tabletterna).

    Använd tabletten under samma dagar som under din förra graviditet. Får man mens eller missfall så slutar man dem.


  • lilagrodautanben

    Tack! Tror jag åt från cd1 med sonen.. så längesedan.. och Letrozol från cd3 till cd7 och sen vaginal crinone fram till mens/missfall.. tredje månaden med letro och crinone så hoppas på att få ut trombyl nu ev köpa receptfria likvärdiga! Tack så mycket för all Info och hjälp! Man lär sig mer här än hos läkaren :D


    UndrandeSökare skrev 2019-01-21 18:27:16 följande:

    Det verkar finnas olika bud på när man ska börja med Trombyl.

    Dr D i Aten sa att jag skulle börja på CD21, och sluta vid mens/missfall

    Dr Gorgy i London sa att jag skulle börja på cd 7, sluta vid mens/missfall

    En svensk läkare sa till mig att jag skulle börja på CD1 och sen bara fortsätta

    CD1 är första mensdagen i varje månad.

    Så du får pröva dig fram.


  • lilagrodautanben

    Sjukt.. fick svar från fertilitetsklinikens receptionist idag att mina test är nog positiva pga crinone och progesteron men när jag söker på internet finns inga studier alls om att det skall påverka gravtest eftersom det inte ens är lika hormoner.. blir helt förvirrad..


    UndrandeSökare skrev 2019-01-21 19:31:01 följande:

    Ja, det är här du ska fråga om du vill ha svar.

    Svenska läkare är rätt så okunniga tyvärr, och dessutom "tror de inte på" att en kvinnas immunförsvar kan orsaka fertilitetsproblem....men utomlands är läkarna mycket kunnigare. Ingen av kvinnorna i Atentråden hade fått sina barn om det inte vore för Dr D i Aten.


  • lilagrodautanben

    Jo men tester ska väl inye reagera om man inte har hcg? Och hcg är det väl inye i crinone när jag läser om det...


    UndrandeSökare skrev 2019-01-22 05:54:36 följande:

    Be att kliniken ger dig både blodprovsvar på hcg och progesteron. Man behöver ju inte vara gravid även om man har höga halter progesteron i blodet pgr av att man tagit Crineone. Däremo hcg säger om man är gravid eller ej. Hcg ska dubblera sig varannan dag.


  • lilagrodautanben

    Har tagit 20 stickor varav 15 visar positivt. Men digitalt visade negativt så jag förstår ingenting faktiskt. Ska iväg och flyga imorgon men kommer hem till helgen och har inte mensen dykt upp så testar jag igen!


    UndrandeSökare skrev 2019-01-22 19:17:34 följande:

    Lillagrodautanben- Har du tagit något gravidtest hemma? Ta ett Clearblue digitalt som visar gravid eller inte gravid med bokstäver på den dagen du förväntar mensen, så vet du sen.


  • lilagrodautanben

    Tack! Är med sonen på ett sjukhus över 100 mil hemifrån men kommer förhippningsvis hem imorgon så ska kolla det då! Samt köpa ett test. Visar det neg och mens ännu inte kommit så köper jag ett sånt där blodprov.


    UndrandeSökare skrev 2019-01-23 08:35:24 följande:

    Urinstickor kan reagera på olika hög nivå av hcg. Clearblue digitala reagerar på 25. Men finns också de som ej är digitala som reagerar på 5, 10 eller 15.

    Om hcg i urinet är lägre än 25 så kommer testet visa icke gravid.

    Blodprov är säkrare än urinstickor. Be din VC eller gyn att du får ta 2 blodprov med några dagar emellan och mät hcg. Vill inte vården hjälpa så kan man fixa det själv. Man kan köpa blodprovsremisser via Werlabs.se och Blodkollen.se det brukar jag göra.

    Är man gravid ska hcg i blodet vara 5 eller över och dessutom ska siffran dubblera sig varannan dag. Om det ökar för långsamt eller minskar så är det tecken på att missfall är på gång.


  • lilagrodautanben

    Precis avslutat tredje kuren Letrozol och börjat med trombyl idag. 1,5 låååånga veckor till äl och sen börjar jag med crinone igen pch får vänta ytterligare. Alltså denna förbannade väntan!!!

    Fick mitt nionde MF förra cykeln och det var nog det jobbigaste utav alla då alla symtom var så otroligt starka!

    Udch vill inte igen!

  • lilagrodautanben

    Tack för hopp och för kramar <3


    Tumvante skrev 2019-02-02 23:31:36 följande:

    Vill bara skicka pepp, och önska er lycka till.

    Det är verkligen skit att behöva få missfall.., och upprepade gånger dessutom.

    Jag har varit gravid 8 ggr (många biokemiska, och några missfall.. längst gångna 8+3) Första gången blev en frisk dotter, och 8.e graviditeten slutade också med en frisk dotter.

    I 8.e graviditeten började jag blöda, precis som vi alla andra missfall... men hon levde. Även efter att ha småblödigt i 1.5 månad, samt 2 störtfloder (sjuka mängder blod), så hade hon det bra därinne... men berg och dalbana helt klart.

    Jag fick antibiotika pga ureaplasma som serum i Athen hittade (skickade mensblodstest på posten), och immunbehandling (IVIg i Danmark där jag bor). Vet ej vad som gjorde att vi lyckades... men lyckades gjorde vi.

    Kram till er <3


Svar på tråden Upprepade missfall, följas åt och stötta?