Inlägg från: Anonym (Gosegrisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gosegrisen)

    Vad betyder närhet för dig när det inte är direkt kopplat till sex?

    Jätteviktigt. Har nog ett stort närhetsbehov. Jag kanske inte är den bäste att svara på dessa frågor just nu för är i inledningsfasen av en relation. Vill ju vara nära honom heeela tiden. Och all beröring gör att jag bara vill vara ännu mer nära- blir kåt bara vi rör varandra. Så för mig är det just nu iaf svårt att skilja mellan närhet och sex.

    Men i tidigare relationer (som gått förbi den första fasen) så tycker jag att bara och ligga och gosa i soffan framför en serie är jättemysigt och viktigt för relationen.Ibland ledde det till sex, ibland inte. Beror nog på hur sugna man var helt enkelt/ energi. Ibland är det skönt också om det stannar vid närhet bara.

  • Anonym (Gosegrisen)
    Anonym (Ace) skrev 2018-11-15 10:29:54 följande:

    Det betyder mycket. Utan närhet inget sex.

    Vi pussas, kramas och tar på varandra hela tiden, säger jag älskar dig varje dag. Sover alltid nakna, smeker varandras kroppar, sitter nära i soffan, håller hand eller om varandra när vi är ute osv.

    Sex initieras av att vi tar på varandra på ett annat sätt, med mer intensitet, mer/hårdare på brösten/könet, rumpan/insida lår och andra mer erogena zoner.

    Oftast blir kyssarna djupare.

    När man har mycket närhet och intimitet så är steget till sex inte så långt. Vi har ofta sex.

    Har tidigare levt i en relation med låg grad av vardagsnärhet och då sjönk min lust också till nära noll.


    Håller med till 100 %. Tror att man måste hålla den nivån för att år efter år också se varandra som kärlelspartners. Om man börjar släppa på det har man till slut enbart sex för att man är kåt (inte på partnern, utan mer att använda varandra som redskap) istället för att hålla lågan och passionen vid liv.
  • Anonym (Gosegrisen)
    New Dawn skrev 2018-11-15 10:27:17 följande:

    Jo, tidigt i relationen blir all närhet mer kopplat till sex.

    Ligga och gosa till en film, eller serie, är mysigt, men om det bara blir i de situationerna man har närhet kan man missa lite, tycker jag, för man är ju inte helt närvarande med varandra. Men jag gillar det också


    Ja, var bara ett exempel :) Kan ju vara allt möjligt. Snudda vid varandra när man går förbi, djupa kyssar, hålla hand, en kram osv osv.

    Men tex om vi kollar och film och jag ligger med huvudet i hans knä och han stryker mig över håret/pannan, även om vi inte är helt närvarande då så älskar jag det :)
  • Anonym (Gosegrisen)

    En liten fundering, märker man redan i början om någon är den där "närhets-typen" eller blir de allra flesta så när man är nyförälskad?

    Hur har förändringen sett ut över tid för er som varit ihop ett tag?

  • Anonym (Gosegrisen)
    Anonym (Peter) skrev 2018-11-15 21:07:31 följande:

    Nej jag vill inte provocera. Absolut inte. Jag beskrev bara som jag känner och upplever det.


    Hur ser din barndom ut? Har du inte fått närhet som barn?
  • Anonym (Gosegrisen)
    Andiie87 skrev 2018-11-18 11:13:13 följande:

    Jag är en av dem som efter förälskelsefasen går tillbaka till min vanliga nivå av ett mycket begränsat behov av närhet (inkl. sex). För mig finns det andra saker i livet som är viktigare. Det kan  vara betydelsefullt att redan i början av en relation klargöra för sina individuella behov, ffa så att en närhetskrank person inte känner sig lurad. För mig räcker det med att bara sitta nära i soffan eller luta sig mot den andre och att känna den andres mentala närvaro. Jag är inte mycket för kyssar, "cuddle" och sånt. 

    Som svar på din fråga så tror jag inte man alltid kan avgöra det från början.


    Intressant :) Det är väl lite samma med sex, kan vara svårt att veta partnens "egentliga" sexbehov eftersom man i början ofta ligger mer med varandra. Sånt man borde prata om men kanske sälla gör. Både sex och närhet är ju faktorer som underlättar stort om man är på samma nivå.
Svar på tråden Vad betyder närhet för dig när det inte är direkt kopplat till sex?