• Sommar15

    IVF vintern 2018/2019

    CrookedTail skrev 2019-01-16 07:49:52 följande:

    Usch, svider det oxå? Ser inte fram emot ikväll!!


    Jag tyckte den var lugn! Inte alls så svår att sätta som jag trodde och det svider lite grann men det går fort över! Det kommer gå bra :)
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-18 08:31:03 följande:

    Vad har ni andra fått för instruktioner inför äggplock? Jag har bara fått en tid att dyka upp och att jag inte behöver fasta utan får äta en lätt frukost, men har sett andra få instruktioner att de ska fasta samt vara nyduschade med parfymfria produkter osv. Jag hade inte precis tänkt ha parfym haha men vet inte om min duscholja är helt parfymfri och har ju lotion med doft och deo. Hade tänkt duscha kvällen innan eftersom vi ändå har lite mer än två timmars restid på morgonen men det kanske är fel? Ska jag köpa allt parfymfritt innan kanske?


    Bara att jag ska ha duschat innan (de sa inget om parfymfritt) och att jag inte ska ha smycken på mig. Så det är nog lungt med deo o lotion bara de inte är de värst parfymerade liksom :)
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-21 17:29:35 följande:

    Äggplock idag, allt gick bra men är öm och svullen nu. 13 ägg hittades, får veta om befruktning imorgon. Spermaprovet var extremt bra sa dom!


    Grattis! Har äggplock imorgon men det blir totalfrys :(
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-22 11:44:11 följande:

    Tack alla för era hejarop! Kliniken ringde nyss och berättade att 10 ägg är befruktade!!! Såååå glad! Insättning på lördag!


    Wow grattis! 10 av 13 måste väl vara ett superbra resultat?

    Inväntar samma samtal imorn :)
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-23 09:41:07 följande:

    Tror det är bra iaf! :) sen försvinner ju många på vägen mot dag 5 men ändå... Hoppas på mellan 1 och 3 till frysen men blir det 0 så får jag gilla läget.

    Åh hoppas du får bra besked också! Uppdatera sen :)


    Åh, brukar många försvinna sen till frysen...? jag måste göra totalfrys så mitt enda hopp är att det klarar sig några dit. Ska uppdatera sen när jag vet hur många som klarade sig nu första steget iaf!
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-23 10:59:53 följande:

    Jättehärligt är det! Hoppas på några stycken :)Det är nog väldigt olika från person till person men har hört att ett riktmått är att ca en tredjedel klarar sig till frys men gör man totalfrys kanske det är helt andra procedurer! Håller tummarna för dig :)


    Nu fick vi svaret, 16 av 19 är befruktade. Så någon av de 16 borde ju hålla i ända till frysen får man hoppas...
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-23 13:34:01 följande:

    Jaaa vad kul! Det blir säkert flera stycken ska du se!


    Toffsen90 skrev 2019-01-23 14:15:45 följande:

    Jag fick 11 befruktade ägg. 7 till Frys. Grattis till så många. Det finns dem som inte alla äggen klarar sig, men det får man inte tro. =)


    Åh, tror ni? Jag hoppas sååå mkt att vi kan få ut ett gäng försök ur detta.
  • Sommar15
    Xrissy skrev 2019-01-23 18:09:26 följande:

    Som de sa till oss: En lovande start! Vi fick ut 16 ägg, 2 omogna. Av de 14 som var kvar blev 13 befruktade. En 5-dagars bär jag runt på nu, 1 frös de ner och sedan skulle de bevaka ?några stycken?. Ingen aning om vi får fler till frysen i nuläget alltså. Det kommer tydligen ett brev hem med besked.

    Jag håller i alla fall tummarna för dig! Är ju så otroligt olika från person till person :)


    Ah ok. Jag hoppas det blir fler än en till frysen eftersom det blev totalfrys för oss (risk för överstimulering) och vi gör ivf pga missfall så vi behöver nog många graviditeter/försök innan vi kan få en levande bebis... blir ingen återföring förrän mars/april.
  • Sommar15
    CrookedTail skrev 2019-01-25 12:31:09 följande:

    Ja, det känns skitjobbigt. Vi visste ju att risken var ganska stor, men det gör det inte lättare. Har pratat med läkaren nu iaf, ett ägg blev tydligen befruktat, men delade sig inte som det skulle. Vi kommer att göra ett nytt försök, innan vi fortsätter diskutera äggdonation.


    Det suger verkligen. Önskar dig allt lycka till nästa försök! Kram! <3
  • Sommar15
    Xrissy skrev 2019-01-25 15:22:23 följande:

    Hoppas verkligen att det blir fler än en till frysen då! Har du fått något besked ännu? Håller tummarna för dig!


    Nä, det blir på måndag vi får veta! Men ringde o kollade och fick lite mer info om de som var kvar, de hade högt betyg nästan alla så de trodde vi skulle få ut flera bra, får tro på dem :)
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-01-26 12:21:50 följande:

    Nu har vi varit på får första återföring! Ett femdagars till oss, två till frysen och fyra som odlas vidare till imorgon! Förväntningarna är skyhöga och vi hoppas så mycket. Men känns skönt med två i frysen som "reserv".


    Åh vad spännande!
  • Sommar15

    Jag väntar ju in blödning nu efter äggplocket då det blev totalfrys för oss och ingen återföring förrän om evigheter typ...

    Blödde lite idag 4 dagar efter plocket (blödde också lite samma dag av ingreppet). Kan väl inte vara ?mens? redan?

  • Sommar15

    Stort grattis till er som fått återföringar! Håller alla tummar!

    Fick precis resultatet av vår totalfrys, 5 embryon klarade sig till frysen, av 17 befruktade. Så många ägg men sämre kvalitet som jag befarade... men är så tacksam för fem! Nu hoppas jag tiden går fort till återföring förhoppningsvis i mars...

  • Sommar15

    Wow grattis till alla plus!

    När jag har tagit ovitrelle har den suttit i 11-12 dagar så jag skulle testa så man ser att det ökar om det är precis däromkring i dagar...

    För mig känns det så konstigt att inte ta några sprutor eller mediciner, var så länge sedan... och det dröjer ju länge till vår insättning också så har ett gäng såna veckor till framför mig. :(

  • Sommar15
    Xrissy skrev 2019-02-01 07:53:25 följande:

    Sprutor och mediciner, hur tuffa de än kan vara, ger ju en känsla av att en faktiskt gör någonting. Men att vänta och låta kroppen få vila några veckor är faktiskt också att göra någonting :) Kan du fylla tiden med saker att göra? Smått som stort!

    När är insättning planerad?


    Blir insättning typ slutet av mars skulle jag gissa... ja jag har gått på olika fertilitetsbehandlingar i över ett halvår nu så det känns tomt! :) ska iaf på kontrastultraljud nästa vecka så helt sysslolös är jag inte, haha! Jag har en massa jobb just nu och en 3,5 åring så nog finns det grejer att fylla tiden med, men inte med det man helst vill!
  • Sommar15
    Hedblomster skrev 2019-02-01 19:43:05 följande:

    Känns lite sent att fästa när embryot är 11 dagar... Men jag vet inte. Finns så många anledningar att blöda lite också.


    Jättevanligt att blöda lite med progesteron! Det retar slemhinnan.
  • Sommar15
    LinneaWookie skrev 2019-02-11 10:02:02 följande:

    Fick bokad tid för FET nu på torsdag runt lunch. Tredje gången gillt..........! <3


    Massa lycka till!

    Jag gör mitt första fet nästa cykel. Hur är det, vilken dag är det som äl inte får hamna på om man ska sätta in blastocyst? Vår klinik har inte öppet på helgen.... o kan man göra nytt fet direkt på nästa cykel om det inte lyckas? Jag sätter in i naturlig cykel. Så nervös att vi ska behöva vänta ännu längre än vi redan gjort!
  • Sommar15
    LinneaWookie skrev 2019-02-12 16:35:01 följande:

    Hmm på vår klinik har det varit så att om ÄL innefaller så att ET/FET måste ske på  en helg (ÄL+5 dagar i vårt fall då vi haft 5-dagars) så kommer labbpersonal+gyn dit och gör det även om det inte är öppet egentligen. 

    Vi gjorde ett FET i naturlig cykel direkt efter mitt missfall (missfallet kom i v9 efter ett ET), men oavsett så går det ju bara om man verkligen lyckats hitta hormontoppen så man kan se exakt vilken dag ÄL skedde. Efter det misslyckade FET lyckades jag inte tajma nästa ÄL-topp så då fick jag hoppa över en cykel. 

    Denna gång var jag dock väldigt ihärdig med teststickorna så det gick bra.


    Så bra att de har öppet på helgen! Jag pratade med dem och de sa att man kan styra äl lite med ovitrelle så de kollar innan med vul, plus stickorna såklart som man får ta. Så är inte lika orolig längre att det inte ska bli insättning... men sååå segt att vänta så länge. Man har ju redan väntat flera år liksom! Tror min äl blir imorgon så då är det en hel månad kvar till nästa o insättning. Håller tummarna att det ska gå bra för er nu!
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019