Inlägg från: smulpaj01 |Visa alla inlägg
  • smulpaj01

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Att ha avklarat gymnasium kommer inte ge dig ett bättre jobb än utan avklarade gymnasiestudier. Tycker du ska följa FK's planering och satsa på jobb så du kan bli självförsöjande.

  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 15:58:32 följande:

    Nu är det ju inte tränare jag hade tänkt att bli utan mer något i stil med det som eftersöks i annonsen jag la in tidigare i denna tråd.


    Har du sökt det jobbet då?

    Eftersom du aldrig har jobbat så har du inget cv att skicka med i en ansökan. Jag tycker du ska gå dit och prata med deras chef. Berätta att du är väldigt träningsintresserad och gymmar 3-5 dagar i veckan m.m.

    Jag kan faktiskt garantera att de inte kommer fråga om du har gymnasiekompetens då det är helt oviktigt i ett sånt jobb.
    Får du jobbet kan du även träna där före eller efter arbetstid gratis.
    Tycker det låter som ett perfekt jobb för dig

    Bor du i en storstad kan du knalla in på andra gym också och fråga om de behöver personal. Jag bor i Sthlm och dessa annonser från gym ser jag flera ggr per månad. Det är ofta deltid vilket passar dig. Inte bra betalt men drar du ner på dina hutlösa matkostnader och annat onödigt som du spenderar pengar på så kommer du klara dig jättebra på lönen.
  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 16:16:29 följande:

    Jag ska börja med att provträna där en dag, gymmet ligger bara 15 minuter promenad bort från där jag bor. Sen kan jag skicka in en ansökan eller lämna till dem. Jag kan även snacka lite med de som jobbar där och höra lite om arbetsplatsen i stort. Jag kan ju även träna lite under arbetstid kanske typ en maskin då och en maskin då om tiden finns och jag kanske är ensam. Fast arbetet i första hand.

    Vet du vad en lön ligger om man jobbar på gym?


    Min f.d sambo jobbade som pt på SATS gym. Han sa att heltidslönen ligger på ca 20- 22000, så en deltid är väl 11 tusen innan skatt. Jag tänkte söka jobb där ett tag men han avrådde eftersom jag är överkvalificerad, men för dig vore det ju perfekt. Har du diagnos så du inte kan arbeta mer än deltid så kan du kanske få en del sjukpenning också.
    Dessutom slipper du utgift för SL kort. Sök jobbet, det kan vara din väg ut i samhället och till ett värdigt liv med egen inkomst. Tror att du skulle må extremt mycket bättre då.
  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 16:23:19 följande:

    Hittade svaret själv, 163 kr/timmen är det någon som har. Det blir ju typ 20.000 på en månad för 32 timmar i veckan. Vad kan det bli efter skatt? 18 eller? inte mindre än 15 i alla fall kan jag inte tänka mig. Då bör jag kunna spara kanske 2-3 tusen per månad kanske i och med att jag ev. kommer att höja mina utgifter en aning om jag får lite mer lön.

    www.flashback.org/t2928779 d


    På 20000 med 30% skatt blir det 14000 per månad. Det fixar du
  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-21 21:05:14 följande:

    Så om den som är 19 har gymnasieutbildning blir dennes lön högre än min trots att de har regler om lägsta ingångslön? Alltså betyder bara lägsta ingångslön att de ej får gå under den summan men högre får de gå hur högt de vill?


    Om 19 åringen inte har arbetat tidigare får ni samma ingångslön. Men en 19 åring har med största sannolikhet arbetat ett par år på jul- sommarlov och helger.
  • smulpaj01
    Tiina87 skrev 2018-11-21 23:23:43 följande:
    30min rast istället för 1h som ex.
    Fast arbetar man deltid har man väl aldrig 1 Tim rast?
  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-22 06:58:48 följande:
    Få om någon jobbar väldigt effektivt och det inte finns mer arbete samt att personen är färdig ett par timmar tidigare. Varför måste man då vara kvar på arbetplatsen, kanske är man jättetrött och vill gå hem och vila/sova tidigare samt komma tillbaka nästa dag för att jvars mycket utvilad och jobba ännu mer effektivt. Jag vet det inte fungerar såhär i verklighetenen men bör inte detta vara bra för både de anställda och för arbetsplatsen. Detta skulle kanske inte fungera på alla arbetsplatser, men på de arbetsplatser där detta fungerar bör man ju införa denna modell eller liknande i någon form anser jag i alla fall. Det skulle ju inte fungera på t. ex. en förskola att personalen drog hem och lämnade kidsen vid för vpg när det kände sig färdiga med dagens sysslor. Men där det fungerar så skulle det kanske vara bra.
    Detta är inget du öht behöver fundera över eftersom du i din situation aldrig skulle kunna ha ett sånt jobb.
    Det innebär nämligen att de dagar du inte hinner bli klar med dina uppgifter under arbetstiden måste du jobba över några timmar så du blir klar. Fixar du det?

    När jag sommarjobbade som brevbärare gick jag hem när posten var utdelad. Jag var ung, vältränad och snabb så jag gick hem ett par timmar tidigare tis-fre. Kanske nån timme tidigare på måndagar.

    Ju mer jag läser av det du skriver desto mer inser jag att du verkligen behöver din dagliga verksamhet ett bra dag till. När du känner att du klarar av mer än 2 dagar per vecka kan du försöka utöka tiden. Om nåt halvår (eller mer) kan du försöka prova på att arbetsträna på deltid 4 timmar per dag, 5 dagar i veckan. Först därefter kan du fundera på att söka ett riktigt jobb och även fundera på studier.
  • smulpaj01
    Pierott skrev 2018-11-22 16:10:24 följande:
    Allt i ditt liv handlar om bidrag. Väx upp och skaffa dig ett heltidsjobb. Du får göra som resten av den arbetande svenska befolkningen, vila på helgen!
    Håller med! Många väljer att jobba deltid för att kunna spendera mer tid med sina barn, hobbies eller annat.
    Dessa människor tigger inte efter bidrag utan minskar sina utgifter för att klara sig.

    Och som sagt, vila får man göra på helger och semestrar.
  • smulpaj01
    Tiina87 skrev 2018-11-22 17:25:20 följande:
    Du vill med andra ord inte bli självständig utan heller leva på bidrag resten av livet. Men den inställningen kommer du aldrig komma ut i arbetslivet
    Nej det är helt uppenbart att ts inte vill komma ut i arbetslivet någonsin. Han vill bara slappa och håva in bidrag = leva på andra.
  • smulpaj01
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-22 17:48:25 följande:

    Nej jag vill börja arbeta. Men det ni alla i tråden vägrar förstå är att jag behöver extremt mycket sömn för att inte bli extremt trött. Får jag lite sömn blir jag extremt trött. Det handlar inte om samma vanliga trötthet som någon av er känner när ni är trött utan jag blir helt däckad och färdig. Hjärnan strejkar, jag känner mig förvirrad, snurrig, svimfärdig osv. Har har haft normal trötthet också och hade det varit frågan om normal trötthet så hade jag kömpat och jobbat ändå. Men när man blir helt slut ochkörd av att göra saker när man fått för lite sömn då går det inte.

    Det är lite samma sak som att säga till en lam person att du kan visst gå bara du kämpar, du är lat därför vill du inte ställa dig upp och gå.


    Skippa dina 3 timmars gympass och jobba istället? Så tar du träningen på helgen när du är ledig.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?