• Ebichu

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Förlåt om jag kanske måste vara realistisk och låta väldigt hård mot dig nu, Men om du känner just nu att Daglig verksamhet på 12 timmar per vecka kan vara lite väl mycket. Hur fan hade du då tänkt att du skulle orka ta hand om ett barn i framtiden? Visst för att man egentligen är två föräldrar men sånt kan alltid ändras bara för att pappan var med och gjorde barnet betyder det inte att han absolut kommer stanna kvar sen. Plus så är det du som ska vara föräldraledig iaf dom första 6 månaderna månader som är kan bli fyllda med konstanta uppvak, dålig sömn, orolig bebis och om du har riktigt otur så blir bebisen sjuk också och då blir problemen bara större. Och hur ska du då göra om du kommer fram till att barn kanske inte var rätt för dig ändå? Barn är människor som kräver väldigt mycket och alla kanske inte har den möjligheten att ge barnen det dom behöver och då är det bara att acceptera det istället för att sätta en unge till världen som till slut kanske tas av socialen.

  • Ebichu
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 13:31:38 följande:

    Känner du mig? Nej. Hör talas om att man kan förbättra hur man fungerar, hur man mår osv? Hört talas om att man är två om att ta hand om ett barn. Jag skulle aldrig skaffa barn om h.jag inte visste vad jag klarar av eller ej. Vill jag något så kämpar jag för det. Jag har uthållighet om jag ser att det ger mig (eller i detta fallet barnet) något. Då får man stå ut med att någon dag vara trött. Förmodligen har jag vid det laget minimerat dagens huvudbry och tankeproblem och har ett arbete samt en utbildning och byggt upp mig själv och hur jag mår både psykiskt och fysiskt. På den pukten är jag inte riktigt idag. Då ser jag studier som en väg dig i och med att jag ser att jag klarar av något samt att det ger mig så mycket tillbaka. Då får jag motivation till att fortsätta och orka kämpa och köra på.


    Du behöver inte bli så defensiv som du är det talar bara för att du inte är redo för barn än iaf för om du skulle göra så framför socialen om du skulle få en orosanmälan på dig då skulle man kunna ana oråd. Och nej jag kanske inte känner dig men jag känner till situationen jag var i din sits när jag var 19 och hade då råkat bli gravid och valde att det bästa för barnet skulle vara abort även om det var önskat eftersom jag visste med mig att jag inte kunde ge barnet det den behövde. Lite osäker faktiskt om du kommer hinna bli mogen för barn innan det är försent dock eftersom du fyller snart 30 och är som du är. Jag själv har diagnos, har gått på arbetsterapi, har lyckats mogna till mig och fyller 31 om en vecka. Vi får se när du lyckas iaf nu ska jag gå och leka med min dotter istället ha det så bra
  • Ebichu
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:25:37 följande:

    Med andra ord jag bör helt enkelt skita i allting och gå som gatsopare resten av livet utan familj och med mycket låg inkomst resten av livet så att man knappt har råd med mat, hyra, kläder på kroppen osv. Med sjukdomar och förtidig död som följd. Tack då vet jag det i alla fall. Varför inte ta den där förtidiga döden redan nu, varför vänta.


    Man skulle nästan kunna tro att du är ett troll som du beter dig, inte ens min 14-åriga lillebror med grov add beter sig som du gör och då utan medicinen han går det iaf att resonera med utan att han spelar tyck synd om mig kortet. Och om det verkligen är på riktigt så undrar jag vad du har för jäkla diagnos/diagnoser som gör att du är som du är. Kan komma med ett tips dock ta den hjälpen du får, arbeta upp din sjukdomsinsikt och förstå dina egna begränsningar och sen kanske du kan lyckas få ett någorlunda normalt liv trots omständigheterna. Jag har haft mina grandiosa planer om att bli miljonär och att hjälpa världen. Gav upp det för flera år sen och började istället arbeta på mig själv genom psyk och väljer nu att arbeta upp mig från 0 istället för att tro på jobb med ingångslön på 50.000kr efter skatt som du verkar vilja kräva.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?