Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Vad ska jag arbeta med?

    Jag är en snäll, försiktig, lugn, omtänksam tjej. Tycker så mycket om att hjälpa andra människor, så mycket jag bara kan. Lyssna och finnas där.


    Jag gick vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Tyckte att det var en intressant och lärorik utbildning, speciellt psykiatridelen. Jag valde nämligen den inriktningen. Läste böckerna på kvällarna, för att det var intressant. Så inte för att just "plugga", utan för att jag själv ville det eller så, om ni förstår hur jag menar.


    Men, problemet är den att jag har ångest. Jag är sjukskriven för panikångest m.m. De anar adhd på mig pga ångesten. Osäker och orolig som person, iallafall när jag tex ska göra något nytt som jag inte kan än. Visst. Alla är osäkra i början, åtminstone de flesta. Men jag är nog lite extra nojig så.


    Jag vet att när tiden går och jag kommit in i jobbet så går det skitbra. Då blir jag nästan lite tvärtom. Bättre självförtroende, pratar och försöker gärna hjälpa andra med arbetsuppgifterna och lär dem.


    Min fråga är ju egentligen, ska jag försöka hitta något jobb som inte påverkar mig psykiskt och kan göra min ångest värre? Eller ska jag lägga vården åt sidan och kanske arbeta i en butik eller något annat.


    Jag har egentligen velat arbeta med barn och ungdomar på kanske BUP sedan jag var tonåring. Så det känns lite som att jag går emot mig själv om jag arbetar med något annat. Jag har arbetat på en industri förut, trivdes men kände jag ville göra något mer än så.


    Vet att man egentligen inte ska tänka som jag gör. Ångesten ska inte behöva hindra mig att jobba med det jag egentligen vill. Men jag vet inte alls vad jag ska göra... Något annat som jag är intresserad utav är konst och design, jag hade också kunnat tänka mig att jobba med tex webbutveckling eller webdesign.


    Är så förvirrad. Jag vet inte alls vad jag ska göra. Tänkte kanske prata med en psykolog på arbetsförmedlignen, har hört det jobbar sådana där som man kan fråga vad man ska göra. Men tänkte fråga er också, vad ni tycker och hur ni hade gjort i min situation.

  • Svar på tråden Vad ska jag arbeta med?
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Pepp) skrev 2018-11-16 10:30:08 följande:

    Kanske inte så bra för barnen med en pedagog som har ångest? Håller med om kreativt yrke dock.


    Inget som märks utåt.
Svar på tråden Vad ska jag arbeta med?