Inlägg från: ESofia |Visa alla inlägg
  • ESofia

    Föräldrar till Pseudotvillingar!!

    Hej! Ja jo det har jag. Vad är det mer du konkret undrar? :)

  • ESofia
    Heartbeat90 skrev 2018-11-19 11:33:14 följande:
    Förstår att alla situationer är olika men berätta gärna lite om hur de fungerar för er med två så täta barn i vardagen? Hur går de att sova på natten? Känns de som att du är mamma till tvillingar nästan? Hur reagerade omgivningen när ni berätta att ni skulle få ett till barn? Var du rädd i början? Allmänna tips att tänka på?:) förberedelser som är bra?
    Jag brydde mig inte om hur andra tyckte och tänkte när vi fick vårt andra. Jag var väl inte rädd men det var en utmaning att ta sig ut till att börja med själv med två barn tyckte jag. Men det gick över efter vana. Det är ganska utmanande i sig att ta hand om två små samtidigt. Alltid skönt när sambon kom hem så man kunde hjälpas åt tyckte jag. Den ena blev väldigt aktiv när han fyllde ett men turligt nog så var den andra lugn. Fast då kunde det istället bli så att ena tog mer plats än den andra så det var en svår balans. Inte lätt att säga till ettåringen.... nu får du vänta på din tur liksom :). Stundtals var det jobbigt det ska jag inte sticka under stolen. Men ibland efter lite egentid så längtade man hem till de små busfröna. Nu är de 7,8 år så det känns ju mycket lättare nu. 

    Konkreta tips Se till att din sambo hjälper dig så mycket det går som ex med handling, tvättning och städning. Ha alltid med snacks och byten när ni tar er ut. Gå inte ut om du verkligen inte har energin. Försök få lite egentid för att få nya krafter när allt bara känns jobbigt. Njut av småbarnsåldern och ta den tiden som behövs. 
Svar på tråden Föräldrar till Pseudotvillingar!!