Hur ekologiska är ni?
Köper inget med palmolja och undviker e- ämnen. Köper mycket ekologiskt och naturligt.
Köper inget med palmolja och undviker e- ämnen. Köper mycket ekologiskt och naturligt.
Det är ju en bra tanke det där med förpackningen. Jag köper ex aldrig något som säljs i konservburk. Då det innehåller hormonstörande medel pba eller bisfenol.
Det är ju en bra tanke det där med förpackningen. Jag köper ex aldrig något som säljs i konservburk. Då det innehåller hormonstörande medel pba eller bisfenol.
Du talar för döva öron, e-nummer är farligt, så det så (även E998 ;) )
Orkar oftast inte leta och sen så är inte ekologiskt så bra för miljön heller. Sen tror jag också man luras ibland. De säger att det är ekologiskt men att det inte är det egentligen.
Kemikalierna kissas ut, precis som överskott av c-vitamin.
Och en hel del av E nummer är just naturliga. Tillsatser är just tillsatser. Saltar du din mat så är saltet en tillsats. Så läs på istället och ta det lugnt. Många e nummer är helt ofarliga och naturliga.
Just att konservera maten är ett av de få sätt att bevara maten utan onödiga tillsatser.
Undviker alltid ekologiskt även fast det skulle vara billigare eftersom det är miljövidrigt.
Du har helt rätt. Detta är ett stort forskningsområde. Det går inte att komma ifrån att vi har en ökande befolkning som kräver mat, och det klarar inte ekologiskt jordbruk av. Genmanipulerade grödor som tål skadedjur och klimatförändringar bättre är ett sätt att bidra till att mätta en ökad befolkning.
Vi svenskar rynkar på näsan åt GMO och besprutat.
Ekologiskt jordbruk säger dessutom inget om hur jordbruket bedrivs. Om stora företag köper upp småbönder för att öka odlingdsarealen och vilken ersättning småbönderna får och vilka villkor de lever under.
Sen är väl inte alltid ekologiskt optimalt för miljön. En svenskodlad ekologisk tomat är sämre för miljön än en konventionellt odlad tomat från Spanien.
Tvärtemot vad SLU-professorerna hävdar i sin debattartikel så visar flera omfattande forskningsgenomgångar på en rad miljönyttor med ekologiskt lantbruk, både i Sverige och globalt. Exempel är minskad spridning av bekämpningsmedel, tätare kretslopp av växtnäring, ökad biologisk mångfald, fler pollinerande insekter, högre mullhalt i jorden och lägre förekomst av antibiotikaresistens.
http://www.gp.se/debatt/ekologiskt-jordbruk-%C3%A4r-visst-bra-f%C3%B6r-milj%C3%B6n-1.4206049
Konstgödseln minskar jordarnas bördighet. Naturgödsel är mat för maskar, bakterier, svampar m fl organismer som gör jordarna levande. Genom att gödsla med naturgödsel som innehåller organiskt material bygger man upp mullhalten och förbättrar jordstrukturen. Ensidig konstgödsling ger endast energi till växterna men förstör jorden och gör den på sikt till ett odlingsmedium. Redan idag använder t ex växthusodlare inte jord utan mineralull som de gödslar med näringslösning.
Konstgödsel förstör miljön och ger mat med dåligt näringsvärde. Genom att ensidigt satsa på kvantitet i jordbruket kan vi idag framställa enorma mängder mat ? med dåligt näringsvärde. Detta vet Sveriges bönder som därför regelmässigt ger sina djur mineraltillskott eftersom djuren lätt blir sjuka om de enbart äter eget odlat foder. Vi människor ska däremot överleva på det som odlas på de svenska åkrarna.
http://www.fobo.se/index.php/kunskapmeny/fragor-svar-meny/fragor-svar-2008-meny/247-nackdelar-med-konstgoedsel