• Anonym (mor)

    fler moskéer i sverige tack

    Anonym (?) skrev 2018-11-27 20:09:35 följande:

    Vad tycker ni är bra respektive dåligt med moskeer i sverige?


    Jag visste inte att det fanns en moské här i stan för de håller till i en redan befintlig lokal som tillhört en annan kyrka. Drabbar mig inte alls. Ingen minaret eller ngt böneutrop GUDSKELOV. Om/när!? den dagen kommer blir jag riktigt ledsen på ögat...................
  • Anonym (mor)
    Anonym (runka) skrev 2018-11-28 13:28:10 följande:
    För det första är vissa redan sponsrade av Saudiarabien.

    För det andra så finns det ingen gud! Och därför är det fel att uppmuntra människor att tro på någonting, som vi idag har vetenskapliga belägg för inte existerar. Det som står i koranen och det som lärs ut är dessutom inte förenligt med ett sekulärt och jämnställt samhälle. För att tala klarspråk står det en massa jävla dynga i den boken. Därför är det fel. När en stor grupp människor börjar tro och leva efter någonting som är högst tvivelaktigt, så är det ju givetvis ett problem. Och det är inget som bör uppmuntras. För att verkligen förstå hur dåligt och farligt islam är så ska man inte bara läsa koranen eller titta på hur katastrofalt saker och ting fungerar i muslimska länder! Man ska dessutom studera den civilisation och kultur där Islam kom till, hur det samhället där såg ut innan den här religionen kom till.

    Om jag ska nämna något bra med det så kanske det är att det kan hjälpa unga killar i förorten att hålla sig borta från kriminalitet om de springer i dessa moskeer istället för att hitta på bus.  

      
    Jag skulle kunna tänka mig att ISTF att vara här i Sverige och leva rövare så kunde de åka tillbaka till sitt hemland!? Inget illa menat.........ren välvilja. I hemlandet finns ju språket, kulturen och religionen. Allt man är van vid. Liksom är ju lite tungrott att försöka göra Sverige muslimskt.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-11-28 17:53:45 följande:
    Att ta del av saker ofrivilligt är ju något man är med om så gott som dagligen. Folk pratar högt kör fort spelar usel musik klär sig fult beter sig dumt är otrevliga osv osv. Det kommer lite på köpet när man bor i ett samhälle där man samsas om de gemensamma utrymmena eller hur?

    Vad skiljer böneutropen så markant från dessa andra olägenheter egentligen?

    Den enda rimliga slutsatsen är ju att det stör dig personligen för att du har en särskild känsla kring just blneutrop. Och i sådana fall ligger ju den egentliga olägenheter inte i böneutropen i sig utan i ditt mottagande och dina känslor kring det hela.

    För mig e det märkligt att bli så provocerad av något som inte är riktat mot en själv specifikt. Även jag kan bli förvånad på saker men då är det nåt som riktas mot mig personligen säg otrevliga människor eller liknande. Inte fan lackar jag ur för att jag kommer hem till nån som skrivit carpe diem på väggen även om jag tycker det ser fördjävligt ut.
    Ursäkta att jag lägger mig i här men oavsett vad folk tycker så har moskéer och minareter kommit för att stanna här i Sverige och de kommer STADIGT att bli fler genom åren. De svenskar som gillar det behöver inte oroa sig. Vi som är lite mer tveksamma får ta oss i brasan och gilla läget. 
  • Anonym (mor)
    Milissis skrev 2018-11-30 02:07:09 följande:
    Ungefär det jag menar.sen är det klart att man kan ogilla saker osv men e inte livet lite för kort för o gå o sura
    Nä man ska vara så glad man kan här i livet...MEN man ska väl inte halka över till att bli som "Fruarna i Stepford"?
  • Anonym (mor)

    Som sagt.....svenskar som vill ha MER ISLAM i Sverige kommer inte att bli besvikna. På småorter i det inre av norrland kommer man garanterat om 20 år ha böneutrop över nejden. Där bor INGA svenskar längre. Hav tröst och vila i det.

  • Anonym (mor)
    Anonym (mor) skrev 2018-11-30 04:57:10 följande:

    Som sagt.....svenskar som vill ha MER ISLAM i Sverige kommer inte att bli besvikna. På småorter i det inre av norrland kommer man garanterat om 20 år ha böneutrop över nejden. Där bor INGA svenskar längre. Hav tröst och vila i det.


    *ursäkta mig. De som ropar ut böner i minareterna är ju svenskar också om de är svenska  medborgare men jag menar liksom svenska befolkningen som bodde där tidigare
  • Anonym (mor)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-11-30 04:59:11 följande:
    Om man inte bryr sig då. E man ok då med??
    Man är att gratulera

  • Anonym (mor)

    Jag tror att Sverige kommer att vara ett muslimskt land om *typ*....40-50 år. Somliga tror tidigare......................

  • Anonym (mor)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-11-30 23:29:21 följande:
    En väldigt konstig slutsats får jag säga. Poängen är snarare att det för den som inte förstår arabiska mest är ljud utan mening. Ungefär som en buss.

    Blir du lika förvånad på en buss?
    Som en buss? Jämför du böneutrop med motorljuden från en buss?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Lucy) skrev 2018-12-01 04:03:50 följande:
    Inte ljudmässigt efterso. Det e helt olika ljud. Däremot torde väl innebörden vara ungefär likagivande så länge man inte förstår vad de säger alltså handlar det antingen om att man anser att islam inte hör hemma i Sverige. Eller att man måste skärpa reglerna för ljudmiljö i bostäder så att decibelnivån blir uthärdlig i bostaden. Om det inte sker kan du ju alltid byta fönster i bostaden
    Böneutrop kommer det bli i varenda svensk stad inom några decennier och kanske blir det då krav på tystare utrop ELLER så kanske staten ger ett litet uppmuntransbidrag till folk som vill byta fönster? Inget annat att göra än att vänta och se.
  • Anonym (mor)
    Anonym (.) skrev 2018-12-01 06:56:12 följande:
    Om detta sker eller håller på att ske så hoppas jag innerligt att dom ser över lagen för religionsfrihet och stramare regler för tolkningen av ordet religionsfrihet. Det bör inte va religions"frihet" på andra människors bekostnad.
    Och vilket parti skulle komma med sådana idéer? SD möjligtvis men det är ju nästan en tävling i att bojkotta dem mest? Islam kommer att bre ut sig allt mer och svensken kommer gilla läget för INGEN vill kallas "islamofob" ...och det är inte helt riskfritt att uttala tveksamheter kring Islam här i Sverige.
  • Anonym (mor)
    KillBill skrev 2018-12-01 12:07:07 följande:
    Hot? Det handlar om kvinnor som vill liberalisera islam. Jag tycker att vi ska uppmuntra krafter som bekämpar reaktionära krafter som vill begränsa kvinnors rättigheter oavsett om det handlar om muslimer eller sverigedemokrater. Håller du inte med?

     


    Ja jag hittade inte på ordet "hot" utan det står i den lilla blå texten! Självklart så är det toppen om muslimska kvinnor spottar upp sig istf att sjava runt klädda som nunnor! Är ju FANTASTISKT om det låter sig göras..........!
  • Anonym (mor)
    KillBill skrev 2018-12-01 12:25:33 följande:
    Jag tolkar dig som att du är negativt inställd till kvinnor som bestämmer sig för att leva klosterliv? Tycker du inte att det är upp till var och en att bestämma över sitt liv och hur hur man klär sig?
    Min liknelse nunnor/muslimska kvinnor var väl inte den bästa. Jag tror faktiskt inte att jag någonsin sett en nunna i verkligheten faktiskt. Bara i dokumentärer på teve och jag blir alltid imponerad. Så ödmjuka, engagerade och ......uppfyllda!
  • Anonym (mor)
    KillBill skrev 2018-12-01 12:47:30 följande:
    Du svara inte på min fråga. Tycker du att det är upp till var och en att bestämma över sitt liv och hur hur man klär sig?
    Nä jag tycker att det är staten som ska bestämma hur vi ska klä oss.........! dum fråga.
  • Anonym (mor)
    KillBill skrev 2018-12-01 13:00:16 följande:
    Varför är frågan dum? Av dina tidigare inlägg verkar det som att du har rätt mycket synpunkter på hur människor väljer att leva och har synpunkter på hur folk klär sig. 
    Jaha? Ja du har säkert rätt. Hur som haver så handlar denna tråd om att TS vill ha "fler moskéer i Sverige tack" och där kommer hen att bli bönhörd. Hur lång tid det tar för vårt land att bli muslimskt kan ingen veta men på den vägen är det. Bra eller dåligt? Har inte en susning och jag räknar kallt med att jag är aska i en minneslund den dagen.
Svar på tråden fler moskéer i sverige tack