Inlägg från: Anonym (Lucy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lucy)

    fler moskéer i sverige tack

    Anonym (.) skrev 2018-11-27 22:40:05 följande:

    Då kan dom väl åka hem dit dom kommer ifrån så slipper vi andra delta ofrivilligt och tvingas störas av deras oväsen


    Eller så kan ju den som stör sig ta och begrunda varför man känner sig så störd av andras förehavanden. Det är ju lite konstigt att bry sig så mycket om nåt man inte ens är en del av.
  • Anonym (Lucy)
    Anonym (.) skrev 2018-11-28 06:02:15 följande:

    ALLA får mer eller mindre ta del av böneutrop ofrivilligt t.ex när det skriks över en hel stad i SVERIGE. Det finns ett skäl till att uttrycket finns att man får ta seden dit man kommer, det är ett gammalt ordspråk som är mer aktuellt än någonsin i vår tids historia.


    Att ta del av saker ofrivilligt är ju något man är med om så gott som dagligen. Folk pratar högt kör fort spelar usel musik klär sig fult beter sig dumt är otrevliga osv osv. Det kommer lite på köpet när man bor i ett samhälle där man samsas om de gemensamma utrymmena eller hur?

    Vad skiljer böneutropen så markant från dessa andra olägenheter egentligen?

    Den enda rimliga slutsatsen är ju att det stör dig personligen för att du har en särskild känsla kring just blneutrop. Och i sådana fall ligger ju den egentliga olägenheter inte i böneutropen i sig utan i ditt mottagande och dina känslor kring det hela.

    För mig e det märkligt att bli så provocerad av något som inte är riktat mot en själv specifikt. Även jag kan bli förvånad på saker men då är det nåt som riktas mot mig personligen säg otrevliga människor eller liknande. Inte fan lackar jag ur för att jag kommer hem till nån som skrivit carpe diem på väggen även om jag tycker det ser fördjävligt ut.
  • Anonym (Lucy)
    Anonym (Jöns) skrev 2018-11-29 04:35:09 följande:

    Det är inte någon religion i övrigt i Sverige som tvingar på dig innehåll i religiösa texter. Det är valfritt att besöka religiösa byggnader och möten och samlingar av olika slag. Varför anser du att det är viktigare för en minoritet i landet ska få skrika ut böner offentligt än att ateister, och alla andra religiösa här ska få slippa bli påtvingade islam?


    Vem blir påtvingad. Om din arbetskollega e vegan och pratar om fördelarna med cegankost under lunchen. Blir du påtvingad veganism då??. Jag tror knappast du kpmmer rusa hem och kläcka nya recept på spenatbiffar bara för det eller hur. Lika lite blir du påtvingad islam bara för att några andra utövar det eller hur.
  • Anonym (Lucy)
    Anonym (mor) skrev 2018-11-30 04:57:10 följande:

    Som sagt.....svenskar som vill ha MER ISLAM i Sverige kommer inte att bli besvikna. På småorter i det inre av norrland kommer man garanterat om 20 år ha böneutrop över nejden. Där bor INGA svenskar längre. Hav tröst och vila i det.


    Om man inte bryr sig då. E man ok då med??
  • Anonym (Lucy)
    Maya84 skrev 2018-11-30 05:52:54 följande:

    Du kanske inte har förstått att man inte blir kan bli påtvingad veganism, genom att andra pratar om den, då har full rätt att sluta lyssna. Om man bor 10 meter från en moské med böneutrop, har man inte den rätten.

    Veganism och ett politiskt budskap från islam, går inte att jämföra. Om jag står i ditt vardagsrum och skriker ut min kärlek till djävulen, påtvingar jag dig att lyssna på skiten, men du skulle anse att det är min fulla rätt, då jag förmedlar ett budskap,så du har ej rätt att protestera.  Ok,


    Kan du arabiska?? Om inte så låter det konstigt att du ens skulle kunna uppatta budskapet därmed blir det ju bara högljutt babbel utomhus. Precis som från vilken krog eller uteservering som helst.
  • Anonym (Lucy)
    oanonym skrev 2018-11-30 07:50:04 följande:

    Så det är ok att vara kritisk om man förstår arabiska, inte annars?


    En väldigt konstig slutsats får jag säga. Poängen är snarare att det för den som inte förstår arabiska mest är ljud utan mening. Ungefär som en buss.

    Blir du lika förvånad på en buss?
  • Anonym (Lucy)
    Anonym (mor) skrev 2018-12-01 02:43:37 följande:

    Som en buss? Jämför du böneutrop med motorljuden från en buss?


    Inte ljudmässigt efterso. Det e helt olika ljud. Däremot torde väl innebörden vara ungefär likagivande så länge man inte förstår vad de säger alltså handlar det antingen om att man anser att islam inte hör hemma i Sverige. Eller att man måste skärpa reglerna för ljudmiljö i bostäder så att decibelnivån blir uthärdlig i bostaden. Om det inte sker kan du ju alltid byta fönster i bostaden
  • Anonym (Lucy)
    Ann2 skrev 2018-11-30 10:01:03 följande:

    Känns väldigt konstigt att icke muslimska svenskar försvarar en så förtryckande religion. Moskéer är ju dessutom inte ens till för kvinnor. Har ni ens tänkt på hur kvinnoförnedrande detta är? Är det Ok att våra skattepengar går till att sponsra en skara mäns fördel??


    Vill man stoppa pengaflykt ur de offentliga finanserna torde ett stopp för oansvariga utförsäljningar av statliga bolag kunna generera en tusenfaldig besparing gentemot den man får av att avvisa nya moskebyggen. Eller ex genom att förhindra vinster i välfärden
  • Anonym (Lucy)
    Anonym (.) skrev 2018-12-01 04:20:20 följande:

    Öööh va? Vilken verklighet lever du i? Du måste va dum på riktigt


    Informativt och begåvat svar. Jag gillar särskilt hur du använder dig av frånvaron av både argument och fakta och istället hänger dig åt att kalla för dig främmande och okända människor för mindre begåvade. Men såklart snabba slutsatser utan faktagrund e ingen direkt ovanlighet när man kommer lite längre ut på intoleransgrenen. Jag skulle vilja att du möter upp mig och tar en diskussion istället för att leka trotsig skolungdom. Vi kanske kan få en god kaffe och nya perspektiv på köpet. För du vet jag tycker du verkar se ner på mig och jag skulle gärna få dig att iaktta verkligheten från det andra hållet.

    Det kan vara bra lyfta blicken lite. Jag bor i Stockholm Hornstull. Åker tunnelbana varje dag o brukar vara fikaledig efter kl 1630 ungefär. Eru på så meddela gärna här.
  • Anonym (Lucy)
    smulpaj01 skrev 2018-12-01 12:12:26 följande:

    Men va? Att en buss låter är inte så mycket man kan göra något åt. Dessutom tycker jag personligen inte att ljudet av en buss är lika besvärande som det fruktansvärda iltjutet böneutrop innebär. Det är ett helt olidligt oljud som vi borde slippa här i Sverige!

    Finns ingen som helst anledning att ha böneutrop men bussar behöver vi i vårt samhälle.


    Fast muslimer behöver ju sina moskeer precis som kristna behöver kyrkor och huliganer sina lag.

    Dessutom e det rätt mycket man kan göra åt att en buss låter men man skiter bara i det för man vill spara in kronorn.

    Du sätter faktiskt huvet på spiken i inlägget när du skriver att du personligen anser bussen uthärdlig men böneutropen outhärdliga. I slutändan handlar det faktiskt om just personliga åsikter. Och jag tror att var och en begriper att enskilda individers preferenser sällan kan vara det som styr samhällets arbetare mot övriga medborgare. Man får helt enkelt baraacceptera att saker förändras och stör man sig så mycket att man mår dåligt så måste man nog börja jobba med sig själv och sina känslor. För det e bra mycket trevligare att må bra än att gå irriterad eller hur?
  • Anonym (Lucy)
    Maya84 skrev 2018-12-06 23:52:44 följande:

    Du tror att budskapet i sig skulle vara en hemlighet? Om du inte själv kan arabiska, så tycker jag att du ska fråga någon som kan, förklara budskapet åt dig. Jag har även bott i ett arabiskt land i 7 år, och vet exakt vilket budskap som förmedlas. Du verkar också vara en av de som fullständigt struntar i vilka budskap som en viss grupp människor har som mål att sprida, eftersom du själv inte förstår språket, då är det ju skitsamma eller hur?


    Jaja. Då kan du ju berätta vad man säger under böneutropen för mig då. Så får jag veta.
  • Anonym (Lucy)
    Maya84 skrev 2018-12-07 22:51:49 följande:

    "Gud är störst, jag vittnar att det inte finns någon annan Gud än Allah, jag vittnar att Mohammed är Guds sändebud, Kom till bön och frälsning, för bönen är bättre än sömn, Gud är störst, det finns ingen annan Gud"

    Känns som att det ska vara upp till var och en om de vill ta till sig detta och inte påtvingas av nån uråldrig ideologi som inte kan acceptera att det finns fler människor än muslimer på jorden.


    Liknande passager går väl att hitta i de flesta monoteistiska religionerna inklusive kristendomen. Vad exakt är så stötande med att religiösa utövare övertygar sig själva med att de har rätt. Böneutropen vänder sig till muslimer och inte till andra avfällingar eller hur
  • Anonym (Lucy)
    Maya84 skrev 2018-12-07 23:31:36 följande:

    Men va?

    Nu gick vi väl in på just böneutrop som vissa moskéer utropar i högtalare och rätten att slippa lyssna, och inte olika religioners budskap?

    Kristendomen tvingar knappast någon att lyssna på deras budskap genom en högtalare emot någons vilja, för det är väl det vi kom in på, och just därför skrev jag budskapet, efterssom du bad om det, så det vore väl på sin plats att diskutera själva tvånget över att tvingas lyssna på andra minoriteters religösa budskap?


    Fast vad menar du. Är det mer rätt att majoriteten tvingar på de övriga sina föreställningar då. Kristendomen återspeglas ju i så gott som hela vår samhällsstruktur helgdagar ritualer festligheter osv. Jag är faktiskt inte med på hur man å ena sidan anser att all den störande reklam man utsätts för under dygnets alla vakna timmar är ok samtidigt som man anser,att det e så störande med religiösa budskap. Ja i mitt tycke är troende människor svaga individer som behöver religion för att kunna bringa reda i en vad de uppfattat som kaotisk och skrämmande värld. Men de behöver den ju så låt dem ha den. Reklam fyller däremot inget som helst syfte annat än att förmå människor att ge mer av sin lön till företagsledare. Det är i mitt tycke störande både upplevelsemäsdigt och själsligt/moraliskt.
Svar på tråden fler moskéer i sverige tack